פגישה............

שקדי

New member
פגישה............

פגישה חצי פגישה מבט אחד מהיר קטעי ניבים סתומים זה די ושוב הציף הכל ושוב הכל הסעיר משבר האשר והדוי אף סכר שכחה בניתי לי מגן הנה היה כלא היה ועל ברכי אכרע על שפת אגם סואן לשתות ממנו לרויה רחל ת´´א 13.4.25

קניה

New member
בוקר טוב למשכימים קום../images/Emo2.gif

עם שיר קטן בלב, זה תמיד טוב לקום עם שיר ועוד שיר שכזה מי שר אותו האם חנן יובל עם אני לא טועה

שקדי

New member
אכן זהבוש................./images/Emo13.gif

היה זה חנן יובל ששר .....ואף הלחין לדעתי גם את זה וגם עוד המון רבים וטובים ובקר טוב גם לך משכימת הקום נקוה לשבת יפהפיה........וגשומה

בוקר טוב שקדיון

אצלנו, מעונן חלקית ... שמש ועננות לסרוגין.. וגשם......אין! גשם גשם בא גשם גשם בא... טוף, שיבוא בצהרים.. אחורי שנחזור מטיול הבוקר בחוף ימה של תל-אביב.. יאללה ביי הולכת לקבל את מנת החמצן השבועית!

שקדי

New member
דפקא אצלנו................

ירד במשך הלילה 7.8 מ´´מ שזה לא ממש שיטפון אבל נקוה שיהיה בבחינת הסנונית המבשרת את בוא האביב והשקדים שלי קיבלוהו בברכה ובחיוך וכנ´´ל בעל המטע........................

אצלנו גם ירד במלוא המרץ,

לא יודעת כמה וגם עכשיו מזרזף אולי אצא לטמון פקעות נרקיסים בערוגות אם לא יהיה קר מדי בקר טוב אנשים מקסימים

שקדי

New member
רק אל תצטנני לנו חו´´ח.............

ושתהיה לך ולכולנו שבת גשומה וקסומה............. ושהגשם יעשה לך מה שהוא עושה לאלה........

נתיבה

New member
תנו לשמש לעלות לבוקר להאיר

הזכה שבתפילות אותנו לא תחזיר. [וההמשך[גם בשיר] עצוב מאוד למדי ומדי]

זהבוש בוקר טוף ושבת שלום

איך היה הקונצרט? חבלבל שלא התאפשר גמלי. חושבת שיהיה מצב לקפה מתישהו לפני הנסיעה???
מAני

קניה

New member
באך בברזיל הינו קונצרט מחווה ל../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif

לדוריוואל קאימי במסגרת פסטיבל תל-אביב, שהביא מבחר רב של הופעות מענינות לטעמי בביצוע אנסמבל פניקס הינו קונצרט הויולים הישראלי,מאד מאד נהניתי היו יופי של קטעי שירה וכמובן ניגון מעולה של חבורה קטנה מסימה של ויולים עתיקים בעיקר שזה יופי בפני עצמו. ובקשר לקפה זה פשוט ראיון נהדר אני אשמח להפגש איתכן התל-אביב על חוף הים ביום כל שלהו שתגידו שנוח לך ולשאר שמעתי או יותר נכון קראתי את פנטזיה שאני אשמח לפגוש גם כן איני טיים. ועד אז בנות להת´

קניה

New member
באך בברזיל הינו קונצרט מחווה ל../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif

לדוריוואל קאימי במסגרת פסטיבל תל-אביב, שהביא מבחר רב של הופעות מענינות לטעמי בביצוע אנסמבל פניקס הינו קונצרט הויולים הישראלי,מאד מאד נהניתי היו יופי של קטעי שירה וכמובן ניגון מעולה של חבורה קטנה מסימה של ויולים עתיקים בעיקר שזה יופי בפני עצמו. ובקשר לקפה זה פשוט ראיון נהדר אני אשמח להפגש איתכן התל-אביב על חוף הים ביום כל שלהו שתגידו שנוח לך ולשאר שמעתי או יותר נכון קראתי את פנטזיה שאני אשמח לפגוש גם כן איני טיים. ועד אז בנות להת´

נתיבה

New member
רחל היתה עסוקה בדברים הפשוטים.

העבודה בדגניה [א´] היתה קשה והיא לא עמדה בה. נסעה ללמוד אגרונומיה בצרפת ושבה לארץ באניה ´רוסלן´ שבישרה את ראשית העליה השלישית, לאחר שא"י נכבשה ע"י הגנרל אלנבי. רחל לא כתבה על המהומות ב-1929 ביפו וליד הכותל. רק על הנעשה לאורך חופי הכנרת והירדן. "רק שביל כבשו רגלי במי ירדן שוקטים". חלתה בשחפת ועברה לתל אביב ושם בחדר קטן המשיכה לכתוב. למשל את השיר ערירי, ששר אריק. נפטרה אם איני טועה ב-1929 או 1934. בודדה למדי, כי לא התחתנה בכל אופן. אהבתה הגדולה היתה זלמן שז"ר[רובשוב] נשיא המדינה השלישי שהיה מאנשי העליה השניה והקים משפחה עם רחל שז"ר.השיר ´היו לילות´ של יעקב אורלנד[אביה של שמרית אור] מוקדש לאהבתם "שאת חולצתו המרוקמת" ועגלת חיי העמוסה.. היא עצמה כתבה למיכאל שיש גרסא שהוא איש אחר אבל טוענים שבעצם הכוונה לזלמן. בכלל הפרשיות הרומנטיות של אנשי העליה השניה היו מאוד מפורסמות בזמנו. מי שרוצה להרחיב יכול לקבל מושג על התקופה אצל אניטה שפירא ב´חרב היונה´. וגם ברומנים של י.ח.ברנר שקצת קשים לקריאה אבל בעיקר ב´תמול שלשום´ אצל עגנון. ככלל התקופה ההיא הותירה יצירות ספרות ושירה שהיום קשה למצוא כמוהם והשאלה היא אם היו אלה אנשים מיוחדים או תקופה אחרת. אני נוטה להאמין שהזמנים ההם יצרו אותם, הם באו בני 17-18 וא.ד.גורדון שהיה בן 40 נחשב לקשיש. למעשה אנשי העליה השניה כולל משה שרת שלא לדבר על ב"ג החזיקו בהגה המדינה עד תקופת לוי אשכול שהיה ממקימי דגניה ב´ ואיש העלה השלישית. ובוקר טוב כבר אמרתי.

נתיבה

New member
ועל יוסף...

טרומפלדור..שלא הזכרתי..ותיקון טעות[של כתב]..המהומות היו ב-1920 ביפו. בבית העולים שם נרצחו כמה עולים ונרצח ברחוב קיבוץ גלויות של היום שם היה פרדס הסופר י.ח.ברנר ואיתו שכנו. ליד הכותל הוליך ז´בוטינסקי[בלי להביט בתשעה באב ב-1921.] שאז עוד לא היה רביזיוניסט[רק ב-1925 פרש ´והקים לו תנועה משלו´ כדברי חיים וויצמן] ובכן ז´בו הוליך תהלוכה עם הדגל הציוני בראש. ולפרק פרשנות היומית: מכיון שז´בוטינסקי לא עלה ב´עליה השניה´, שאז בדיוק למד באיטליה, חיכו אנשי התנועה הרביזיוניסטית, שהפועלים לשעבר בדגניה וכנרת,יתעייפו מהעבודה הקשה, ומהשמירה, ומ´ההגנה´ ומהקמת ´ההסתדרות הכללית´, והמשביר [רעיון של מאיר רוטברג איש קבוצת כנרת] ומהשלום שלא הגיע, ומ´ההמתנה´ ...ומ´המחדל´...ואז הגיעו לשלטון ב-1977. שזה היה לא מזמן. מסקנה:רק מי שבא ראשון תופס מקומות טובים. גם שומרים לו-והוא לא צריך פרוטקציה כי יש לו קשרים,...כמו כאן בפורום.

עיניים

New member
אז הגעתי ראשונה

לברכך ליום הולדתך, ותפסתי מקום טוב בשורה הראשונה, וכך אזכה גם לפרוסה מעוגת יום ההולדת,,, ובכלל, נתיבה, נהנית לקרוא את הודעותיך, ולמלא חללים בהיסטוריה של ארץ ישראל. רק חבל שאינך מקצר מעט באורך המשפטים, ומוסיף קצת יותר פסיקים ורווחים, שהיו מן הסתם מקלים יותר על הקריאה. שמחה ביום ההולדת והרבה בריאות. עין

נתיבה

New member
בתוך עמי אני יושב. ואת זה שמעתי גם

בתור טרהרוסה.זה האיש וזה סגנונו.חבל"ז. ובשביל לכתוב כמו בן האדם,[ולא הבן-אדם שהוא יצור וולגרי..] צריך זמן והגהה וגם בדיקות. ואולי גם כותב נאומים כמו לפוליטקאים. אז חבל"ז.

עיניים

New member
לא, לא צריך

הגהות ובדיקות. בשביל זה קיימים עורכים לשוניים,,, רק לחץ על ה-ENTER לעיתים יותר קרובות
ומי זה טרהרוסה? דווקא אוהבת אדמה אדומה.

נתיבה

New member
טרהרוסה=אדמה אדומה. לטינית.

מקור השם איטלקי מהרי הדולמיטים, צפונה מוונציה. [אני אישית לא הייתי שם אם כי בוונציה אפילו יומיים רצופים.[ישנים בעיירה מנסטרה, שם יותר זול.] וחזרה לנושא, אז בעקבות אדמת הטרהרוסה הנסחפת למישור, נוצרה אדמת החמרה כמו באיזור נתניה-געש, שהיא חול מעורב בטרהרוסה. האדמות האלה עשירות בברזל ובמינרלים נוספים. ובתור אדמות קלות,נוחות לעיבוד מכני. אפילו בחורף המשקעים אינם גורמים למצב בוצי, ולכן ניתנות לעיבוד גם בעונה הגשומה.

נתיבה

New member
מצ"ב מתוקן ומשוכתב ע"י פרופ´ אניטה

שפירא ואהוביה מלכין שערך.וד"ר אביבה חלמיש שתקנה. וידידי עמוס עוז שהציע לספר את שמו ´חרב היונה´ שלקוח משיר של אלתרמן.

למעלה