פגישה ראשונה בחיפה

eraneldar

New member
פגישה ראשונה בחיפה

רציתי לדווח על פגישה ראשונה שנערכה בחיפה אתמול. הקבוצה קבעה להפגש בימי שלישי אבל מאילוצים שונים הפגישה נדחתה לאתמול. ניפגשנו בבית של אמיר ולפגישה היגיעו 5 אנשים. המשחק הנבחר היה power grid. מתוך החמישה שלושה לא שיחקו את המשחק בעבר. המישחק היה מעניין מאד ולא היה שום תרגיל מלוכלך שלא הישתמשו בו (במיוחד אני - מודה). המשחק היה צמוד מאוד ובסופו של דבר הגורם המכריע למקום הראשון היה סדר התור שבוא אני הרעבתי את אחד המפעלים של עמיר ואמיר ועמיר הרעיבו במאמץ משותף את אחד המפעלים של יהודית. יללות של שבר וכאב בלי סוף מילאו את חלל החדר בסיבוב האחרון - סימן מובהק למשחק מצוין - כיף אמיתי. קבענו להפגש שוב שבוע הבא, וננסה למצוא מקום משחק חלופי. לא שהארוח של אמיר לא היה מצוין, אלא כדי לתת לקבוצה מקום לגדול. אמיר, תודה רבה על הארוח ערן

לועהארי

New member
זה משחק שהייתי רוצה לנסות...

אומרים עליו שהוא מאוד מתמטי, האם זה נכון ומה זאת אומרת בכלל? לי אישית אין כ"כ בעיה עם מתמטיקה ואני שואל כי כל משחק שאני חושב עליו אני קודם תוהה אם אשתי תאהב אותו.

chief21

New member
זה מתמטיקה של כיתה ג' מקסימום

פשוט ממש ממש הרבה ממנה, אבל לדעתי המתמטיקה יחסית זניחה - השאלה אם אתה יודע לעשות את החישובים הנכונים - אם אתה יודע בבאילו נתונים להתחשב על סמך הלך הרוחות של המשחק. לא אשקר ואומר שלא פעם רציתי להביא מחשבון אבל...

לינק

New member
משחק מצויין

המשחק מאזן את עצמו בכך שמי שמצבו הכי גרוע זוכה ליתרונות בכל השלבים, ומי שמוביל נתקע עם הבחירות הגרועות והמוצרים היקרים. המתמטיקה היא בגדול לעשות חישובים מה משתלם לך יותר - להשקיע משאבים עכשיו בשביל תגמול יותר גדול, או לשמור אותם ולחסוך קניה שאולי תצא לך יותר יקרה בתור הבא. כל זה יחסית ל- וביחד עם שאר השחקנים שגם הם עושים את אותם שיקולים.

לועהארי

New member
יכול להיות שהוצאו דברים מהקשרם...

מן הכתוב ניתן להבין כאילו אשתי הינה אהבלה, אך זה לא נכון, היא למעשה אינטילגנטית מאוד. היא פשוט מעדיפה משחקים קלילים שלא מצריכים תואר באנגלית או במתמטיקה או ביום חופש.

ycyclop

New member
אין קשר בין הדברים

אני אישית עוד לא ראיתי קשר כלשהו בין סוג משחקים אהוב לבין השכלה ויכולת אינטיליגנטית גבוהה. כמובן שאשנים לא חכמים פחות אהבים משחקי לוח אבל זה לא הנושא

Reilak

New member
XD

איך הגעת למסקנה הזאת?? יש לי אח שהוא סופר אינטיליגנט, אבל הוא פשוט לא אוהב משחקים מסובכים. הוא מעדיף ומעריך את המשחקים היותר פשוטים, keep it simple כזה.

sonde

New member
משחק שבו כל אלקטרון שווה זהב

לדעתי זה משחק מאוד מחושב, על השחקן לבצע חישובים מדויקים של הוצאות כספיות, אחרת הוא עלול למצוא עצמו ללא כסף לביצוע פעולות חשובות בהמשך הסיבוב.

אכן טריק מלוכלך מהמלוכלכים!

ויש לציין שאם היה ולו פחם אחד נוסף במשחק הייתי מסיים מקום ראשון! אבל אני מפסיד בכבוד וכל הכבוד לערן על המהלך המנצח במשחק. היה כיף מאוד ואני מחכה כבר לפגישה הבאה ולמשחק הבא.

backdoorslam

New member
אני ודנה מאוד נהננו מאוד

תודה לכם. מקווה שיהודית לא לקחה קשה מידי את תקיעות הסכין בגב בסיבוב האחרון - מה שאגב הביא לסיום שלי במקום השני כשבכלל לא ציפיתי לזה
נשמח להמשיך ולהפגש ולשחק, למרות שיתכן מאוד שפגישות שבועיות הן צפופות מידי.

eraneldar

New member
היא בסדר

יהודית בסדר גמור, תוך כדיי הדיון היא נתנה לי קריצה להבין שהיא מנסה קצת פוליטיקה חוץ מישחקית כדי לזכות. באנגלית יש ביתוי שאומר "play the players"

ToySmart

New member
מיקום מפגש - חברים חדשים

שלום, אשמח לשמוע על תאריך ומיקום המפגש הבא בחיפה, זאת במידה והנכם מעוניינים לצרף חברים חדשים.

למעלה