פגישה עם הקב"ן

diana1988

New member
פגישה עם הקב"ן ../images/Emo9.gif

בפעם האחרונה שכתבתי בפורום הזה רציתי לברר קצת יותר פרטים בקשר לוועדת מצפון, אבל אחרי שראיתי שכל התהליך הזה עלול לקחת לא מעט זמן יקר הגעתי להחלטה שמוטב שאבחר בדרך הישנה והיעילה. אולי לשם ההתחלה אחזור בתחילה על כל הסיפור. אני לא רציתי להתגייס לצבא מחמת מצפוני, אני מגדירה את עצמי כפצפיסטית וכמתנגדת לכיבוש. התחיילתי בעיקר בגלל לחץ רב מצד המשפחה ועוד כמה סיבות אישיות. כעת אני נמצאת ארבעה חודשים בתוך המערכת המיליטריסטית הזאת ומרגישה שאיני מסוגלת יותר להיות חלק ממנה. אני מעדיפה לעשות שירות אזרחי ולתרום בדרך אלטרנטיבית זאת. מחר אמורה להיות הפגישה עם הקב"ן וטרם החלטתי מה בדיוק מה הולכת לומר לו. אני לא רוצה לצאת על נפשי, אלא על אי התאמה בגלל האידיאולוגיה והשאלה אם זה אפשרי בכלל? אם כן אז על מה אני צריכה להתמקד בשיחה איתו? אם אני אספר לו על ההשקפות שלי, הוא יכול לשחרר אותי או שמא ישלח אותי חזרה לבסיס עם ידיים ריקות? אשמח לשמוע עצות. תודה רבה לכל העונות\ים.

Barbos7

New member
קשה לי להאמין שתצליחי לצאת

על אי-התאמה מסיבות כאלה כשאת כבר במערכת. בכל מקרה - תפני לפורום של פרופיל חדש, newprofile.org, כי כאן כנראה מטעמי הנהלת תפוז אי אפשר להתעסק בעניינים של הקב"ן.

diana1988

New member
אתה צדק, בסוף לא יצא מזה כלום.

השיחה עם הקב"ן לא היתה חביבה בכלל. למעט העובדה ששמעתי ממנו שלל של אמירות גזעניות בקשר למה שאני מאמינה בו הוא גם הודיע שאין לי שום מצוקות נפשיות ושהוא לא המקום לפנות אליו ושעליי לפנות לוועדת מצפון עם הבעיה שיש לי. ואין לי מושג מה לעשות עכשיו, כל יום המצאות במסגרת הזאת הוא קריטי בשבילי. ואם כבר הפורום הזה מתייחס יותר לוועדת מצפון, במידה ואבחר לפנות אליה כמה זמן כל התהליך הזה עלול לקחת? אולי יש פה מישהו שעבר משהו דומה, אז הייתי שמחה לדבר איתו. ובקשר לפורום של "פרופיל חדש", יש בעיה שאי אפשר להגיב שם..

Mיקי_

New member
לפנות מה שיותר מהר לוועדת מצפון.

זהלא לוקח מעט זמן, בטח מתוך הצבא, אבל כמה שמהר יותר תפני כך מהר יותר בתקווה תשתחררי.

diana1988

New member
תודה .

וחבל שלא התחלתי את כל התהליך עוד לפני זה, אבל נקווה שיהיה בסדר.

הייתי במצב שלך.

הייתי בצבא, והחלטתי לצאת. מצפון. פניתי לועדה. אחרי חודשיים וחצי שלא שמעתי מהם, הם דיברו עם המפקד שלי, והודיעו לי שאישרו את הבקשה שלי. וביקשו ממנו חוות דעת עליי כדי לקבוע לי תאריך. בינתיים החלטתי שאין לי כח לבירוקרטיה, הלכתי לקבן. הוא אמר לי שעם דעות שלי, והמצב שלי, הוא לא יכול לשחרר אותי. הוא רואה שאני סובל, אבל לא מספיק כדי לשחרר, והוא טוען שאפשר לטפל. אמר שירשום אותי למעקב. אחרי כמה זמן, פגישה נוספת עם קבן אחר, לא שמע אותי בכלל, רק שאל אם אני רוצה להשתחרר קבע פגישה עם ההורים. פגישה עם ההורים, המליץ על שיחרור, ושבוע אחרי זה אני אזרח חופשי. שבועיים אחרי שהשתחררתי, התקשרו מועדת מצפון, אמרו לי שהמכתב ששלחתי לא בסדר ושאני אשלח להם עוד מכתב, ולא רק שאני אכתוב למה אני לא יכול להיות בצבא מבחינת מצפון אלא מה רע בתפקיד שאני מבצע מבחינה מצפונית. (כדי שאז יוכלו במקום לשחרר, אותי, רק להעביר אותי תפקיד) בכל מקרה, קבן אכן לא הסכים לשחרר, אבל קצת הקצנה של המצב, ופחות דיבורים על מצפון, והשיחרור היה חלק ואילו דרך הועדה, אחרי 4 חודשי המתנה ובירוקרטיה, החליטו להגיד לי שצריך להתחיל הכל מחדש.

diana1988

New member
נחמד לדעת שיש אור בקצה המנהרה.

וכבר הבנתי שלצאת דרך ועדת מצפון לאחר הגיוס יהיה די אוטופי, אבל אני חושבת שאשלח להם מכתב בכל זאת ובמקביל לכך אלך שנית לקב"ן. אבל מה שאני חוששת ממנו זה שהקב"ן לא יתייחס אליי ברצינות כי בפגישה האחרונה הוא הציע לי לעזור להסתגל למסגרת הצבאית ואני סירבתי ואמרתי שפתרון היחיד מבחינתי הוא השחרור, הוא גם ציטט את המשפט הזה בחוות דעת שלו לרופא היחידה והוסיף שאין צורך לשלוח אותי אליו יותר. אז במידה ואני פונה לקב"ן כמובן שאצטרך לבקש ללכת למישהו אחר (אם הייתי אצלו זה לא אומר שאני ה"מטופלת" הקבועה שלו, נכון?). וכולם מדברים על הקצנה בשיחה איתו, אבל השאלה עד כמה זה צריך להיות מוקצן ומה בדיוק צריך להגיד לו?אמרתי שאני כל הזמן לא במצב רוח ושלפני הצבא הייתי אחרת לגמרי ועוד שלל תסמינים של מצב דכאוני, אבל הוא רשם שהמצב שלי מתון ושאיני מסוגלת לגרום לעצמי נזק.

לא יודע מה להגיד...

אני מאמין שאת יכולה לבקש לראות קבן אחר. זו די זכותך. אבל אין לי מושג, לא עשיתי את זה. אני בסוף השיחה איתו, פשוט עוררתי בו חשד. "אוקיי. אתה חושב שהמצב שלי מתון ואפשר לטפל בזה, אם זה מחמיר, אפשר לבוא לדבר איתך? יש עם מי לדבר? כמובן. אם המצב שלך מחמיר, תבוא מיד. בשביל זה אנחנו פה. אוקי.. אנחנו עוד נתראה אם כך... אני מקווה שלא... אני מאמין שכן..." כאילו, גרמתי לו להבין שהמצב שלי לא הולך להשתפר. וזה ממש לא שקר. בפגישה השנייה עם הקבן, באתי עם מכתב, כי הרגשתי שבכתב יותר קל לי לבטא את עצמי מאשר בדיבור. הוא קרא את המכתב, והחליט ישר לקבוע פגישה עם ההורים, בלי לדבר איתי בכלל. כמו שאני מרגיש ומבין, זה הכל שאלה של על איזה קבן את נופלת. יש שישחררו בקלות, ויש שלא... בהצלחה בשיחרור. צפריר.

Barbos7

New member
חבל שהלכת

עכשיו בטח אופציית הקב"ן תיסגר בפנייך, ויציאה על מצפון מתוך הצבא קשה עוד יותר מלפני שאת במערכת (וגם ככה הסיכויים נמוכים). אז תפני דרך מחשב אחר, או שתשלחי להם מייל ב- [email protected] או שתשאירי הודעה בתא הקולי בטלפון 03-5160119.

liorvol

New member
למרות שהדעה הזאת מן הסתם לא מקובלת כאן

אני אמליץ לך לפנות לוועדת המצפון, "להבהיר את העמדה שלך", ואז ללכת לקב"ן ולספר לו על כל הבעיות שיש לך (לא בתחום המצפון, אלא בכלל), ולצאת על 21. לרוב הצבא שמח לשחרר מישהו על 21 אחרי שהם פנו לוועדת המצפון. ובאמת חבל שנכנסת למערכת הזאת מלכתחילה, אבל עכשיו (לדעתי, בכל אופן) הכי חשוב עכשיו זה לצאת מהצבא ולהתחיל שירות אזרחי, ולא להיכנס להתחבטויות וסירבולים עם וועדת המצפון. בהצלחה!

ששי קשת

נראה שהצבא כבר לא שש לשחרר דרך קבן מי שלא עובר וועדת מצפון, מה ששוב הופך את הכלא לאפשרות ממשית

jast

New member
קצת מוזר..

אמנם אני הלכתי לקבן ישר בצו ראשון.. אבל שיחררו אותי בקלות ודיי מהר אחרי שהסברתי להם את האמונות שלי, ולמה אני מתנגדת לצבא ולכל מסגרת שהיא. בעיקר לא שיתפתי פעולה עם שום דבר שהם אמרו לי לעשות ועמדתי על שלי.(עם זאת התעקשו לשלוח אותי לקבן ולא לועדת מצפון למרות שהתעקשתי) בועדה עצמה אמנם נכנסתי לוויכוח שכזה, אני מניחה שהם החליטו בעצמם שלא צריך אותי בצבא. אני יצאתי אחרי שתי פגישות עם קבן(כולל הצו ראשון) ופגישה אחת עם פסיכיאטר, וגם דיי מהר. כאילו, חצי שנה אחרי הצו ראשון היה לי פטור. הם משחררים ממש בקלות, מוזר שלא יצא מזה כלום.

diana1988

New member
אני חושבת שבאיזשהו חלק זה גם עניין של מזל

כנראה שפשוט נתקלתי בקב"ן קשה יחסית, ובכלל בתקופה האחרונה כל הנושא הזה של השתמטות הפך לציד מכשפות וכמו שכבר הגיבו פה בצבא לא ששים לשחרר אנשים ועל אחת כמה וכמה מחמת האידיאולוגיה.

למעלה