פגישה משפחתית.

ליהיא51

New member
פגישה משפחתית.

לפני כחצי שנה בעזרת כמה מחברי הפורום מצאתי את ילדיו של בן דוד של אבי יוצאי קיבוץ רמת השופט. אני יצרתי את הקשר הטלפוני. מאז היו רק דיבורים בטלפון. לקחתי יוזמה, והזמנתי את חלקם לשבת אלינו. מענין לציין כי כשסיפרתי שאני מזמינה לארוחה הביתה אנשים שמעולם לא ראיתי ועם רובם ודאי שלא דיברתי - הרי התגובות היו: "ירדת מהפסים ?" משהוא בסגנון. המפגש היה היום. איך היה ? מעל ומעבר לציפיות !!! חלקם הביאו תמונות, ומצאתי גם תמונות של סבתי, ואבי + אחיו. "המתנה" הגדולה ביותר היתה עץ מוכן שהוכן בשנת 1977 ע"י בן דוד של אבי. העץ מכיל יותר מ- 200 שמות.(לא גמרתי לספור). העץ מתחיל בשנת 1820 במריאמפול - ליטא. האב הראשון המצויין בדפים הוא סבא של סבתי שמו בנו(בנימין או בניהו?) טובין. הפנטזיה הבאה: קיום מפגש מורחב. עוד לא הצלחתי להירגע, ולעכל את הארוע.

ענתר

New member
../images/Emo65.gif../images/Emo65.gif../images/Emo65.gif כל הכבוד ליוזמה

איזה כיף לקבל עץ כזה מוכן תתחדשי

../images/Emo45.gifנשמע מרגש ומרתק../images/Emo70.gif../images/Emo39.gif האם

בעץ שקיבלת ישנם פרטים שלא ידעת על בני הדורות הראשונים? ארנון

ליהיא51

New member
ארנון, לשאלתך, שמעתי סיפור על אחד

שנהרג במהפכה הקומוניסטית, על אחר שנהרג בידי פורעים משום היותו יהודי, וזה רק קצה המזלג.

bilen

New member
תעני להם: דם סמיך ממים.....

לא יעזור כלום - כשנפגשים יש בדרך כלל כימיה. כי אם הם לא היו מתאימים לעניין - הם בכלל לא היו מקבלים את ההזמנה. יופי לכם!! ברכות!! נ.ב. אלה ששואלים כאלה שאלות, זה אותם אנשים שלא מבינים למה את מבזבזת שעות כדי לחפש סבא מ-1800 שאת לא מכירה

ornan

New member
כל הכבוד על היוזמה

נראה, שהפגישה הייתה מוצלחת והניבה תוצאות מפתיעות.

אכן מתנה לחיים!

יוזמה ברוכה, אומץ, השקעה ורצון טוב. נפלא ליהיא! שימי לב שמשפחתך דומה לך... הם הגיעו, ויהיו לכם עוד דברים לבדוק ולברר. הרי רק כעת את מתחילה בדרך עמם. שמחה איתך, לאה

wow1

New member
זה הזמן להביט אחורה אל רגעי היאוש

ולחייך. איל.

ליהיא51

New member
תודה רבה לכל המעודדים והמברכים

עכשיו אני "מסודרת" מהצד הליטאי שלי מצד הסב והן מצד הסבתא עד תחילת שנת 1800. אבל מהצד הפולני- גליצאני המצב עגום ביותר. מהסיבות שפשוט נשארו מתי מעט ועד היום אף ברישומים מהעיירות לא נמצא דבר. עצוב.

wow1

New member
כנראה שאין סוף לרגעי התסכול. עוד

חזון למועד, שנו רבותינו. איל.

למעלה