פגיעות

פגיעות

לא ידעתי באיזה פורום לכתוב את ההודעה הזאת ובגלל שזה קרה לי בזמן אימון חשבתי לבסוף לכתוב את זה פה.. אתמול התעקמה לי האצבה אחורה באימון ועכשיו זה די כואב.. אותו הדבר קרה לי גם במפרק כף היד ..רציתי לשאול מה לעשות בכדי שזה יעבור ובעזרת אותו טיפול בתוך כמה זמן זה יעבור? (זה לא כואב נורא אבל כואב.. ואני צריך להתאמן זה מונע ממני.. אולי נמתח גיד או משהו)? תודה מראש :)

מיד לאחר הפציעה כדאי לקרר

את המקום. בתק' הראשונה שלאחר המתיחה אתה תרגיש הגבלה בתנועה. אתה יכול לעשות לעתמך קצת פיזיוטרפיה (להניע את המיפרק בטווח התנועה שלו). ייקח זמן עד שטווח התנועה המלא יחזור. אם זה באצבע, יש מצב שהמיפרק יישאר קצת נפוח משאר המיפרקים, אבל זה לא כזה נורא.

תלוי בחומרה של הפציעה

פשוט גם לי התעקמו אצבעות (גם הבהונות ברגליים). הכאב כנראה יעבור תוך שבוע שבועיים, אבל ההגבלה בתנועה תישאר תק' ארוכה יותר*. * כל הניתוח הזה נכון רק במידה והבנתי את מה שקרה לך ושזה דומה למה שקרה לי. לא יזיק ללכת לאורטופד ולשמוע מה יש לו להגיד.

salingre

New member
תודה רבה!

הפציעה לא חמורה וכבר עכשיו אני מרגיש שיפור גדול.. מקווה שמחר אוכל להתאמן נ.ב זה המשתמש שלי הקודם היה שלי..

../images/Emo13.gif תרגיש טוב

היום באימון גם עיקמתי אצבע כי היא נתקעה במיזרון בזמן שהפכו אותי... קיררתי את המקום, וכעת זה קצת כואב ונפוח. אם אתה חוזר להתאמן, אני ממליץ לך בתק' הקרובה להדביק את האצבע הפגועה לזו שקרובה לה בעזרת סרט בד דביק (בפרקים שבין המיפרקים, כדי לא לפגוע ביכולת לקפל את האצבעות). זה יאפשר לאצבע לנוע רק בתנועת סחיטה (סגירה / פתיחה של אגרוף), וישמור עליה מפריקות חוזרות.

הייתי היום אצל אורטופד

הוא שלח אותי לצילום לראות אם יש שבר או סדק. לשמחתי אין לי שבר או סדק אלא "רק" מתיחה / קריעה של רצועות (אם היה שבר / סדק אז הוא היה מקבע לי את האצבע), ולכן הוא הנחה אותי להפעיל אותה, ובפרט לעבוד על היישור שלה בעזרת היד השניה. הוא אמר שהכיפוף יבוא באופן טבעי, אבל כדי שהאצבע תוכל להתיישר, צריך לעבוד על זה עכשיו.

מה יהיה רן??../images/Emo13.gif

תגיד לחיים שאני אגיע אליו לשיחה!!! תרגיש טוב מותק, אל תשכח שאני צריכה את המחותנים שלי בריאים!!!

אני כנראה מתחיל להתפרק ../images/Emo13.gif

לגבי האצבעות: אני בדרך להגיע למצב בו אני לא אוכל לשים טבעת על אף אחת מהן...

roy33itc

New member
לא הבנתי...חתנים או מחותנים?../images/Emo8.gif

רק ש"בעלה" לא יקרא את ההודעה הזאת

salingre

New member
תודה

כתבתי על זה בפורום בריאות (משהו וכאבי גב..) והמליצו לי לשים כל שעה קרח במגבת ל10 דקות.. עשיתי זאת וזה כמעט עבר לגמרי.. אורי

yonik

New member
../images/Emo45.gif זה מאד עוזר, גם אני עושה

את זה שאני מעקם אצבעות, פציעה נפוצה שקוראת הרבה...

ethanguy

New member
מה שעוזר לי

תסובב את המפרק בטווח תנועה נוח בלי לגרום לך כאב מיותר, תניע אותו לאט ותנסה להרפות את המקום, תנשום רגוע וביחד עם הנעת המפרק!.

למעלה