פגיעות בחזה

AMIRI222

New member
פגיעות בחזה

שלום התחלתי ללמוד לפני מספר חודשים גוגיטסו כבר פעמיים קרה שנחבלתי באזור הצלעות ואני חש כאבים כשאני מבצע תנועות או חלילה מתעטש - אז הכאב באמת חזק אמרו לי שזו לא פגיעה בצלעות אלא ברקמת החיבור שבין השריר בחזה לבין הצלע ונוצר שם "סימן כחול" פנימי שאמור לעבור תוך 10 ימים בצילום אכן אין פגיעה בעצם/ צלעות שאלתי הראשונה היא האם יש דרך ספציפית לחזק את הרקמה הנ"ל באזור בית החזה כדי למנוע פגיעות נוספות בעתיד אני כמובן עושה כושר בהתאם - סמיכה בטן וכו' אבל האזור כנראה עדיין רגיש שאלתי השניה האם הפגיעה הנ"ל ידועה ושכיחה? תודה אמיר

AMIRI222

New member
רופא לא יעזור

אלא אם הוא עם ניסיון באומנויות לחימה ידידה שלי עם רקע בקרטה וקונגפו ציינה שלדעתה זו ריקמת החיבור הנ"ל... אני חושב שהיא צודקת אני רוצה עצה איך ניתן למנוע פגיעות נוספות... אימונים/ מגן כלשהוא וכו' תודה

פגיעה בשרירים הבין צלעיים

זה כנראה מה שבאמת יש לך ורופא קונבנציונלי
, אכן לא יעזור. פעילות גופנית המפעילה את בית החזה: מגמישה ומחזקת את השרירים הללו אבל נטייה לקרוע רקמות שריר ורגישות גבוהה לפציעות שכגון - זה ענין של מבנה גופני ןרגישות השונה מאדם לאדם... כן, זה שכיח וזה גם יקח כחודשיים
עד שלא תחוש יותר כאב בכלל. אז מה עושים
קומפרסיות של חם וקר
: 3-5 פעמים ביום, יש לשים על איזור הפגיעה משהוא קר למשך כחמש דקות ואחריו משהוא חם - לחמש דקות נוספות. אני אישית ממליץ על שקית של אפונה קפואה בגלל מבנה הגרגירים שמקבל בתוך השקית המוצמדת לגוף את מבנה המקום). עבור החם, מומלץ על מגבת שהורטבה במים רותחים (בזהירות, כן
). בין לבין (בעבודה / בלימודים / מחוץ לבית) ניתן למרוח משחה סינית, כל כמה שעות. הקומפרסיות הללו: תפקידם לבצע סטימיולציה (גירוי) של האיזור הסטגנטיבי (הפגוע) שחובל כתוצאה מהפגיעה ולהגביר בו את זרימת הדם וחילוףהחומרים... או הצ'י / קי לפי הרפואה הסינית. גם דיקור סיני יכל להועיל... תהיה בריא.

amitssss

New member
יש משהו שנקרא הרניקה היל

זה משכך כאבים טבעי אמור לעזור ולהקל על הכאב לאח שלי הייתה גם בעיה דומה מישהו כבד עלה עליו עם ברך על הבטן צלעות והיו לו כאבים למשך שבועים שלוש מזה

יש משחה הומאופטית נוספת להקלה

על כאבים בשם טראומיל. אומרים שהיא טובה. בכל מקרה כדאי לנוח ולא לעשות תנועות שמכאיבות, עד שזה יעבור.

Zeev Foux

New member
חשוב מאד לא לשים טראומיל על פצע

חשוב מאד לא לשים טראומיל על פצע פתוח או עור שעדיין לא החלים מפציעה לאחרונה. רק על צלקות ישנות או פגיעות פנימיות. זאב

למעלה