פגיעה עצמית

D o l f i n a

New member
פגיעה עצמית

ברמה הסכלתנית ההבדל היה ברור לי תמיד, אחרת לא הייתי פה, אך ברמה הרגשית לקח לי קצת זמן להפנים. מידי פעם היו צצות לי תולעים של ספק, ותהיתי - האם באמת יש הבדל בין פגיעה עצמית לבין בדס"מ מהצד הנשלט כשמדובר בסשנים של כאב? האם סשן הוא תמיד "פאן", תמיד מיני? ממש לא... לפעמים הוא פשוט דרך להתמודד. אם אנסה להגדיר מה היא פגיעה עצמית זה יהיה דיי דומה, הלא פגיעה עצמית היא נזק\כאב פיזי שאדם גורם לעצמו שלא במטרה להתאבד. כגון הכאה עצמית, כוויות, חתכים, ועוד רבים אחרים... לכולנו ברור שאין זה בריא לא לגוף ולא לנפש... נישאלת השאלה למה אנשים פוגעים בעצמם - חלק מתוך אטימות או אי יכולת להרגיש, חלק מתוך הצפת רגשות, חלק מתוך כעס שקשה לבטא כלפי חוץ... אם אני מסתכלת לתוך עצמי אז אני יכולה להגיד בפירוש שעם שהיו סשנים אליהם נכנסתי עם אותן תחושות. לפעמים עם רצון עז לבכות שמלווה באי יכולת, לפעמים עם גוף עייף מלהרגיש הכמהה להתנתקות זמנית, לפעמים מלאת אגרסיות מחפשת רגיעה... אם כך מה ההבדל? יש כמה, המשמעותי בינהם הוא שאני לא שונאת את עצמי בדקות שאחרי. מה אתם חושבים? השאלה מופנת גם לשולטים\שולטות, האם אתם מוצאים קווים דומים בין פגיעה עצמית לבדס"מ, מה השוני אם כך...?

אייבורי

New member
מרגיזזזזזזזזזזזזזז

כתבתי משו ונמחקקקקקקקקק. מעצבן נורא. ננסה שוב. יש הבדל משמעותי בעיני בין פגיעה עצמית לBDSM. פגיעה עצמית נובעת מכעס ושינאה עצמית, כמו כן היא נעשית לבד, בלי גבולות. BDSM המטרה אחרת, שיחרור עונג צמיחה. BDSM לכן מורכב משני חלקים, שולט ונשלטת (כמובן גם הפוך) ויש תפקיד חשוב לזהירות שנדרשת מהשולט (נשר ציין זאת מספר פעמים) להקפיד לא לחצות גבולות ולשמור על קצב נכון של דברים.

Master Eagle

New member
מסכים עם כל מילה של אייב ובנוסף,

בעיני פגיעה עצמית נובעת מחולשה. השתעבדות מרצון לשולט/ת מתוך ידיעה שמשתעבדים אך ורק לאותו אחד/ת, שונה לחלוטין וגם רמת הפגיעות הן הפיזית והן המנטלית שונה לחלוטין ונובעת דווקא מאישיות חזקה. זוהי פעילות מאד מבוקרת ע"י שני הצדדים (מילת בטחון)

טרבלסי

New member
פגיעה עצמית לא נובעת משינאה עצמית

אולי מכעס ועצבים אבל לא משינאה עצמית

טרבלסי

New member
לא.....

אבל ניראה לי גם שאם מישו פוצע את עצמו ביגלל שינאה עצמית זה לא באותה עוצמה כמו שזה בא מתוך דיכאון/כעס . זה נותן להרגיש יותר הרגשה קרירה כזאת בגוף אחרי המעשה

../images/Emo18.gifפגיעה עצמית

מוגדרת כ"אישיות גבולית" חיים עם זה, קופצים עם זה...נורמלי אבל על הגבול... תלוי עד כמה חמורה הפגיעה. האם מסכנת את חיים? האם במשך הזמן הפגיעה העצמית מחריפה -הרף נעשה גבוה יותר? הרבה פעמים זה מתוך הצפת רגשות -כעס או תסכול שקשה להכיל אותם. או תחושת ניתוק ורצון לחזור ל"חיים". יקירתי, לא בריא להכנס לסשנים בכזה מצב - כשהנפש לא לגמרי חזקה ובטוחה בעצמה.אין לך מושג לאן דברים יתגלגלו. נסי לברר עם עצמך ממה באמת זה נובע ו"תעבדי "על עצמך ע"מ למתן את התופעות. סשנים של כאב הם לא תחליף! הם בכלל מגיעים ממקום אחר. בפגיעה עצמית את השולטת במעשיך כלפי עצמך. בסשן השליטה לא בידייך, ויש כאן מן העורמה אם את מעבירה את האחריות לשולט על רצונך בפגיעה. משהו מאוד לא הוגן כלפיו. אולי אפילו שליטה מלמטה. קבלי

D o l f i n a

New member
תודה על התגובות החמות, אבל -

חשוב לי להבהיר, אני כבר מזמן לא שם, זה מקום שאני מכירה היטב (פגיעה עצמית) וממש לא בכיוון להתקרב לשם. עלו כמה תהיות בנושא והחלטתי להעלות את השאלה כאן פשוט. לי באופן אישי ההבדל ברור, מסכימה עם דבריהם של אייב, ואיגל. מלאכית, נדרשת נפש חזקה ובטוחה אולי על מנת להיות כנוע במערכת לתווך ארוך, בסשנים - אני באופן אישי מעדיפה להיות חלשה, זה המקום היחיד בו אני יודעת להיות כזאת. אז לפעמים אני זקוקה לכאב, ולפעמים מאסטר מעניק לי אותו בגלל שזה מה שהוא בוחר לעשות עם רכושו... האם העובדה שאני מקבלת משהו בדרך עקיפה תוך כדיי שמאסטר עושה בי את מה שהוא בחר לעשות מצביעה על שליטה מלמטה? אני ממש לא מתקיפה את דעתך אגב, פשוט מנסה להבין אותה טוב יותר.

Master Eagle

New member
בסשן, לא רק שמותר לך, את צריכה גם

להרגיש חלשה ופגועה. הכוונה שלי הייתה שרק מי שחזקה באמת יכולה לתת את כל כולה מתוך ידיעה שהיא בוטחת ב 100% במאסטר שלה שידע להשתמש במה שהוא מקבל בתבונה, באחריות ומתוך ידעה ברורה שהוא קיבל לידיו משהו בעל ערך שאין הכוונה שהוא חגרום לנזק בלתי הפיך בין פיזי ובין נפשי. אשה חלשת אופי המוכנה שכל אחד יעשה בה כרצונה אינה שייכת לאותה קטגוריה

spirit2004

New member
תנועה יכולה להיות עומדת?

לא מבין את ההתחכמות...כניעות צריכה לבוא מתוך כוח? כניעות צריכה לבוא מתוך כניעות.

Z o d i a c

New member
כניעות זה סוג של כוח

היכולת לתת את מושכות השליטה באדם אחר דורשת המון כוח נפשי שלא כל אחד מסוגל אליו.

Angelos 1

New member
נשר שאלה לי ?

אתה מאמין שאין קשר בין ביטחון עצמי לבין הבחירה של דום או סאבית להיות כזה?

Master Eagle

New member
אנסה לענות.

לדעתי, לא יכול להיות דום ללא בטחון עצמי גבוה. סאב/ית יכולים להיות עם בטחון עצמי גבוה (ואני מעדיף סאבית כזאת) אבל יכול להיות גם שבמקרים מסויימים היא תהיה בעלת בטחון עצמי נמוך. אולי לא בכל המובנים, אבל בכמה תחומים. דום שהוא בעל בטחון עצמי ירוד, הוא אינו אמיתי והפעולות שהוא עושה לפעמים באות לחפות על חוסר בטחון ועלולות להיות שגויות וגורמות נזקים. לעומת זאת, כשהסאבית היא חסרת בטחון, היא שואבת את הבטחון מהאדון שלה.

למעלה