פגיעה עצמית בצבא

mordog11

New member
פגיעה עצמית בצבא

אני נפגש עם קב״ן שהוא פסיכיאטר פעם בשבועים כבר חצי שנה.. הקטע הוא שהוא שואל אותי לפעמים אם אני פוגע בעצמי- תמיד אני עונה לא..
שקר..
בהתחלה הייתי רק צובט את עצמי עד שיצא דם (מלפני שהתגיסתי), התגייסתי לפני שנה. לפני שלושה חודשיים יצאתע בגלל מחלה לחודשיים גימלים, לפני חודש חזרתי לבסיס מאז הפגיעה העצמית החמירה אני שורט את עצמי בידיים בשביל להירגע.. הקטע הוא שאני נורא פוחד לספר לו שלא ידווח ואז יעלו אותי למשפט על פגיעה עצמית.. קראתי באינטרנט על מישהו שחתך את עצמו והלך לקב״ן וקיבל 10 יום מחבוש..
עצות?...

אושי231

New member
היי

הבריאות שלך, הפיזית והנפשית.... חשובה יותר מהכל.
לא באמת שופטים חיילים בצה"ל על פגיעה עצמית. היום יש המון מודעות לנושא בקרב הקב"נים וממש לא מתייחסים לפגיעה עצמית בקלות ראש אבל גם לא מכניסים לכלא. כנראה ששמעת סתם שמועה מלחיצה. אין דברים כאלה באמת.
אני מאוד ממליצה לך לספר לקב"ן שלך על זה. הוא הרי שם כדי לעזור וזה שהוא פסיכיאטר זה כמובן הרבה יותר טוב כי יש לו את הכלים באמת לעזור לך אם אתה מרגיש צורך לפגוע בעצמך.
אני הייתי מציעה לך גם לפנות לפורומי התמיכה למבוגרים כאן בתפוז כדי להתייעץ איתם איך לספר את זה.

mordog11

New member
היי

תודה על התשובה המהירה..
מה זאת אומרת לא מתחיסים לפגיעה העצמית בקלות ראש? יכעסו עלי? משפט?
מה הסיכוי לקבל משפט על זה?
אני כ״כ רוצה להגיד לו, ואני תקוע..

אושי231

New member
כשכתבתי שלא מתייחסים לזה בקלות ראש

התכוונתי שעושים הכל כדי שהחייל יבריא ולא יפגע בעצמו. לא שופטים, לא מכניסים לכלא אלא מנסים לעזור אם בעזרת דיבור ואם בעזרת טיפול אחר כמו תרופות. אני לא מכירה את סוג הטיפול כי אני לא קב"נית אבל כן הייתה לי חיילת שפגעה בעצמה והייתה נפגשת עם קב"נית על בסיס קבוע ואני יודעת שהיא מאוד עזרה לה.

mordog11

New member
תודה רבה

באמת שהרגעת אותי מאוד בקשר לזה..
אני כבר לוקח כדורים נגד דיכאון אז נראה מה יהיה...
שוב תודה.

חשוב לטפל בבעיה הזו, עזוב מחבוש

הקב"ן לא ממהר לשלוח אנשים עם בעיות לכלא. יש לך בעיה אמיתית שגורמת לך נזק, והקב"ן הוא הסמכות המקצועית הרלוונטית.
אם בטעות היית יורה לעצמך ברגל בשמירה היית מנסה להוציא את הכדור עם חתיכת מקל וחובש עם בוץ וכל מיני עלים רק כדי לא להשפט על משחק בנשק? כנראה שלא.
רע לך, נגרם לך נזק, ויש מי שיכול לעזור לך - קודם כל תטפל בבעיה. מחבוש כנראה לא יהיה, אבל גם אם כן, 10 ימים זה דבר שיעלם מעצמו - בעיה מסוכנת שכזו כנראה שלא.

mordog11

New member
זה לא אותו דבר

וכן אפילו יום אחד בכלא יספיק בשביל לעשות נזק בלתי הפיך.
אני מעדיף לשתוק מאשר להיכנס לכלא...
מה הסיכוי להיכנס לכלא?

אם הכלא יחמיר את הבעיה, כנראה שלא

אבל שוב - אני לא קב"ן. אמנם הייתי עם קב"ן באותה פלוגה בבה"ד1 ובחדר שלי בצבא יש גם קב"ן אחד עם נטייה מכעיסה לכוון את השעון המעורר לשעות מוקדמות מאוד ולא להצליח להתעורר מהצלצול, אבל זה לא הופך אותי לסמכות ברה"ן.

מה שכן, מהיכרותי המצומצמת עם קב"נים הם אנשים טובים שבחרו לעזור לחלכאים ולמסכנים, ובדרך כלל אין להם אינטרס לגרום נזקים לאף אחד. הבעיה שלך כרגע פוגעת בך ומסכנת אותך, וקב"ן הוא גורם מקצועי שיכול לעזור. ו"פגיעה עצמית" זו לא פגיעה ברכוש צה"ל, זו אגדה אורבנית.

mordog11

New member
תשובה..

הם בהחלט אנשים טובים. הייתי בהתחלה עם אחד ואז העבירו אותי לקבוע שעכשיו.. ובהחלט שהם נחמדים הבעיה שאני יודע שחלה עליהם חובת הדיווח ושם אני פוחד להידפק..
אצלנו בבסעס למישהי היה כוויות די חמורות מהשמש והעלו אותה למשפט.. קיצר אני ממש פוחד מיזה ומעדיף שתיקה וחהמשיך להיפגש ככה..

antreprize

New member
כוויות מהשמש הן לא פגיעה עצמית,

אלא תוצאה של חוסר אחריות. אלו מקרים שונים מאוד.

JuSt A GiRl 94

New member
ממש לא שופטים

כל הסיפורים האלה- או שהם שקר או שהם מקרים הזויים לחלוטין שאני לא צופה שיקרו במקרה שלך.
תגיד לפסיכיאטר את סוג הפגיעה שאתה מבצע, ותדברו על זה. יכול להיות שזה ישפיע על השירות הצבאי שלך, אבל במילא אם תמשיך ככה לא תחזיק מעמד.

Gohan SSJ2

New member
אין דבר כזה לשפוט על פגיעה עצמית

וגם הסיפור על החיילת עם הכוויות, לא יכול להיות שהוא נכון. אנשים עובדים עליך וממצאים לך סיפורים.

הקב"ן יכול רק לעזור לך. הוא יוכל גם להפנות אותך לפסיכיאטר שיוכל לתת לך טיפול תרופתי אם הוא יחליט שצריך. כמו כן, במקרה הצורך הקב"ן גם יכול להביא לך שיפור בת"ש על ידי העלאת ציון הקה"ס(קשיי הסתגלות), והוא גם יכול להוציא אותך מהצבא אם לא תיהיה ברירה. רק מה שבטוח, האינטרס של הצבא ושל הקב"ן הוא לגרום לך הכי פחות נזק. לכלא אתה לא תגיע, אתה יכול להיות בטוח בזה.

למעלה