פגיעה ברכב

Netanel17

New member
פגיעה ברכב

לפני כשעה ניסיתי לצאת מחניה בניצב למדרכה לכביש סואן. בלי לשים לב שההגה היה מסובב סיבוב אחד שמואלה. אני מתחיל לצאת במהירות ממש אפסית ואז אני קולט שנגעתי ברכב שחנה לידי. מיד בעל הרכב שהיה במרחק של 20 מטר בתוך חנות הבחין בכך. לי לרכב לא קרה כלום ולרכב שלו (לטענתו ) נהרסה לו הטסה (לאחר מחשבה ושיצאתי לפי דעתי הגלגל שלי בכלל לא הגיע לטסה שלו ולפי דעתי היא הייתה שבורה כבר לפני זה). בעל הרכב לא רצה לעשות מזה ענין והלחליף פרטי ביטוח. הוא אמר שהדבר עולה לו כ-400 ש"ח (מה שבטח לא נכון). סגרנו על 90 ש"ח. ועפתי מהמקום. עד כמה המעשה שעשיתי היה טיפשי? ומה ההשלכות שלו?

Netanel17

New member
דבר נוסף

הוא טען שגם הייתה שריטה בצבע, אבל היא בכלל הייתה מאחורי הדלת האחורית במקום גבוהה שהגלגל בכלל לא מגיע לשם.

Lord Of Dark

New member
תקשיב

עדיף לתת פרטים וסביר להניח שלא יקרה כלום כי החוק בא להגן עליך ולא לבוא נגדך, אם לא שברת את הטסה אז לא יקרה כלום ואם שברת אז תשלם 90 שקל. תזכור לעתיד, כל תאונה שאתה עושה (בע"ה לא תעשה) תסגור הכל לפי החוק, כי החוק בא להגן עליך למרות שנראה לך לסגור לבד יותר משתלם

Lord Of Dark

New member
אבל

סביר להניח שאם היית נותן פרטים הוא לא היה עושה כלום. קבל דוגמה אישית: טיילתי עם הכלב שלי והוא היה משוחרר (כלב לא מסוכן) עבר בחור עם שתי כלבים, זכר גדול ועוד כלב קטן, הגדול היה קשור והקטן לא, הכלב שלי רץ אל הגדול לשחק מבלי ששמתי לב, הכלב הגדול התחיל לריב עם הכלב שלי והכלב שלי קפץ על הכלב הגדול שהיה פי 2 ממנו והוריד לו חלק מהקרקפת, ירד לכלב ההוא דם, אני באמתי, הרבצתי לכלב שלי, התנצלתי. בעל הכלב הגדול אמר שהטיפול הזה יעלה לו 500 שקל ושאני ישלם לו 200 כדי לסגור עניין או שהוא יתלונן למשטרה וירדימו לי את הכלב, לא פחדתי ונתתי לו את הפרטים שלי, הוא ראה שאני לא מפחד ואיים בעצבנות שהמשטרה תבוא, נתתי לו תמס' והכתובת שלי ואף אחד לא יתקשר או בא, ואם הייתי מפחד, הייתי משלם ויוצא פראייר, לסיכום החוק בא להגן עליך גם אם אתה אשם.

Netanel17

New member
הבנתי את זה לאחר המקרה

לא חשבתי בהיגיון באותו הרגע, וחשבתי שהדבר הרבה יותר חמור ממה שהוא באמת היה. חשבתי שבאמת נתתי לו מכה חמורה. הייתה לי הרגשה כזאת. טוב, הפעם למדתי בדרך הקשה.... אבל זה לא משנה את העובדה שאני פשוט מרגיש עם זה חרא.

Lord Of Dark

New member
לא נורא אחי

למדת שיעור ב90 שקל (תחשוב שעשית עוד שיעור פנימי בנהיגה)

MayaTheBee

New member
תראה,

עם כמה שהחוק בא להגן עליו, ההשתתפות העצמית שלו תהיה יותר גבוהה מ90 שקל (ואולי אפילו הרבה יותר) - ולכן יותר משתלם לו לשלם 90 שקל במקום בלי בלאגן וזהו.

lsd600

New member
400 שקל לטסה? היא ממגנזיום?

אם היא מפלסטיק רגיל זה בחיים לא מגיע ל-400.. זה רק כמה עשרות שקלים... מה שעשית אומר שאין לך כוח לבלגאן... כאילו שתגיד לו:" קח כסף ולך...העיקר לך..."... על דברים כאלה לא מחליפים פרטים.....

Superdror

New member
טאסות מקוריות של רכב עלולות להגיע

למחיר הזה - אבסורדי לחלוטין. אתה מוזמן לגשת לסוכנות סיטרואן ולשאול למשל כמה עולה סט רביעיית טאסות מקוריות לC5 , אתה תופתע מהמחיר. אני שמעתי בעבר מחיר של 800 ש"ח לסט כזה של רנו. לפעמים עדיף לשלם לבן אדם את הכמה פרוטות האלו (במידה ובאמת גרמת לו נזק כלשהו) ולסיים עניין. לערב ביטוח עולה הרבה כסף. מספיק שהוא מגיע לביטוח, מביא שמאי ומדווח על תאונה - אתה משלם את ההשתתפות העצמית שלך, 1000 ומשהו שקל. כמובן, מומלץ להחתים אותו על מסמך האומר כי הוא לא יתבע ולא ידרוש שום דבר נוסף מעבר לסכום שכבר ניתן לו.

למעלה