פגיעה ברגשות הציבור.

zazaza

New member
פגיעה ברגשות הציבור.

כולנו מכירים את המשפט הזה, תמיד הוא נאמר ע"י דתיים וחרדים כאשר הם נתקלים או אף שומעים כי היכן שהוא הציגו סרט "חושפני" או דיברו על האלוהים. מיד קול צעקה, שוד ושבר, פגיעה ברגשות הדתיים !!! אולם, הצביעות קיימת במגזר הדתי באופן ברור לחלוטין. משום מה לדתיים מותר לומר כל שעולה על רוחם בנושא השואה. פעם מדובר בנשמות חוטאות, פעם מדובר בהסכם שנערך עם אלוהים ושאר ירקות. האם אי פעם עלה על דעתכם, הדתיים/חרדים, כי גם זו פגיעה ברגשות הציבור ?! כנראה שלא, כי לציבור הדתי/חרדי מותר לומר מה שהם רוצים...

sandchicken

New member
למרות שזה נראה כמו פיברוק

זו פגיעה ברגשות הציבור. בוא נעשה עסק: אתה תגנה את "החטא ועונשו" ואני אגנה את הכרזה הזו, הולך? נו, טוב, אני לא אדרדר לשפלותך ואגנה את הכרזה הזאת ללא תלות בדעתך.

zazaza

New member
כלל לא הבנת אותי.

הכרזה היא להמחשה בלבד, איני מעונין שיגנו את הכרזה. היא לא רלונטית. איני מעונין שתגנה שום דבר. הבאתי דוגמא והסבר ש"פגיעה ברגשות הציבור" עובד לשני הצדדים, ומשום מה הדתיים/חרדים חושבים שמדובר לצד אחד בלבד. מצידי - תחשוב ותאמר מה שאתה רוצה אבל אל תעיז לומר לי מה לחשוב ולומר כשאתה אומר דברים כאלו . זו תמצית הגישה. חיה ותן לחיות!

sandchicken

New member
זה בדיוק העניין

באופן טבעי, כל צד נפגע כשפוגעים דווקא בו - החוכמה היא להיות רגישים לכך, ולא לבלבל במוח עם זכויות מפוקפקות, כי כידוע - גם ע"פ הליברליזם הזכויות שלך מגיעות רק עד האף של השכן... נ.ב. מתי אמרתי לך מה לחשוב או לומר בדיוק?

zazaza

New member
אני לא מצליח להבהיר את עצמי

אין לי שום בעיה שעובדיה יגיד מה שהוא רוצה (למרות שאלו דברים שרק ניאו נאצים אמורים לומר) אני לא הולך ודורש ממנו להפסיק. בדיוק את אותה הגישה אני רוצה בחזרה - אף אחד לא יגיד "לי" (או לקיציס או לפרידמן) מה לומר בתוכנית שלהם (כל עוד כמובן הם במגבלות החוק). בדיוק כשם שאין מורידים או מצנזרים את מונטי פייטון, MAD TV ושאר תוכניות. (הנ.ב. שלך לא רלונטי - לא התכוונתי אליך אלא על מנת להבהיר גישתי בלבד).

sandchicken

New member
כל עוד הם במגבלות החוק?

אז אם יחוקקו חוק שיאסור על "התחזות לא-לוהים" או משהו כזה אתה לא תתלונן? כדאי שתציב קריטריון מטא-סטוטורי כדי שהדיון יהיה קצת יותר פורה. עוד משהו - חשבת על העניין שערוץ 2 היא חברה מסחרית, ושהשיקול שלה הוא להוריד את התוכנית כדי לא לפגוע ברווחיה?

zazaza

New member
על חוקים....

אם יחוקקו חוק כזה במדינה... אנחנו כבר ניחשב "עולם שלישי" ונהיה מדינת הלכה, והחוק אל יהיה חוק דמוקרטי כי אם פסיקה רבנית. ומקסימום הויכוח ברשת יהיה על צבע הרעלה של הנשים... חבוב, ביום הזה תהיה מלחמה בישראל, לא מלחמת תרבות, לא מלחמה בערבים, כי אם מלחמה אמיתית בין חילוניים לדתיים... אני מאחל שההיגיון ינצח ולא נגיע לכאלו ימים.

zazaza

New member
אכן שכחתי ! ../images/Emo8.gif

לעניין רווחי ערוץ 2. להזכירך ערוץ 2 חי מפרסומות (יותר נכון החברות הזכייניות). הצופים בחטא ועונשו אינם דתיים, החטא ועונשו משודר בשעות שאינן פריים טיים, אם לא היה החטא ועונשו - הרייטיניג (סביר להניח) היה נמוך בהרבה. משמע - הורדת התוכנית תפגע כספית בערוץ 2....

sandchicken

New member
תשובה

אתה צריך להסתכל על העניין בראייה כוללת - הרשות השנייה מפחדת מירידה ברייטינג מצד הצופים הדתיים והמסורתיים בגלל עצם שידורה את התוכנית הפוגענית, לא בגלל ירידה ברייטינג הספציפי של אותה תוכנית (בדיוק כמו שהיה לפני שנתיים עם המחשוף). ועדיין לא ענית לי מה הקריטריון שלך למתי לצנזר ומתי לא.

zazaza

New member
רשות שניה

צנזורה - מינימלית לחלוטין, כמעט לא קיימת. למעט עניין השעות, מקובל עלי שצריך להגביל דברים מסויימים בשעות (ארוטיקה, מחב"תים וכו´).

sandchicken

New member
בעצם

אני די מסכים איתך בקשר לצנזור (חוץ מפורנוגרפיה שאותה, לדעתי, יש לאסור לחלוטין). השאלה שלי היא אחרת - האם לדעתך יש להוריד תוכניות בגלל "פגיעה ברגשות הציבור" (שים לב שכאן הגבלה היא בדיעבד, בניגוד לצנזורה שם ההגבלה היא מלכתחילה).

zazaza

New member
ארוטיקה =/= פורנו

אירוטיקה זה סקס והעיר הגדולה, "יומני הנעל האדומה" שהיה לפני שנים בערוצי הכבלים בעוד שפורנו זה זיו*ים של ממש. נכון להיום איני מוצא שתוכנית שראויה להורדה מחשש פלגיעה ברגשות (ואני מתייחס "לקיצון" - היינו תוכניתו של אמנוני טמפוני והחטא ועונשו).

sandchicken

New member
עזוב רגע את ההבדלים בין ארוטיקה

לפורנו. עקרונית אני מתנגד לפורנו, אבל אני לא הולך לקבוע עכשיו מסמרות בהבחנה בין ארוטיקה ובין פורנו (שמא צריך לצנזר גם ארוטיקה?) אני לא שואל אם אתה מוצא כעת תוכנית שעונה לדעתך ספציפית להגדרה של פגיעה ברגשות. אני שואל האם אתה מוכן עקרונית לכך שיורידו תוכניות מפאת "פגיעה ברגשות הציבור"?

zazaza

New member
ככלל לא

עקרונית אני לא רואה לנכון לפגוע בחופש הביטוי והפלורליזים - גם במחיר של תוכניות של מחזירים בתשובה, של חקייני אלוהים, של דעות אפלות פשיסטיות, של קומוניזם וכו´. אולם ברור שלכל כלל יש יוצא מן הכלל (למרות שכרגע הדבר היחיד שאני כן יכול לחשוב עליו הוא הסטה פרועה בניגוד לחוק הכחשת השואה).

sandchicken

New member
שתי שאלות

1) האם אתה לא חושב שחלק מהליברליזם זה גם להתחשב ברגשות הזולת? 2) אני מסכים איתך שמבחינת חוק המדינה צריך לצמצם את הצנזור למינימום (כלומר אל למדינה לצנזר ספרים או אמצעי מדיה פרטיים אחרים), השאלה היא האם לגופים ציבוריים לא צריכים להיות הגבלות?

sandchicken

New member
שתי שאלות

1) האם אתה לא חושב שחלק מהליברליזם זה גם להתחשב ברגשות הזולת? 2) אני מסכים איתך שמבחינת חוק המדינה צריך לצמצם את הצנזור למינימום (כלומר אל למדינה לצנזר ספרים או אמצעי מדיה פרטיים אחרים), השאלה היא האם לגופים ציבוריים לא צריכים להיות הגבלות?

איילת1974

New member
אתה צודק- התמונה הזאת איומה.

כשרוטים את התמונה הזאת מרגישים כמו לאחר אגרוף חזק בבטן. אך התמונה הזאת באה להמחיש כיצד ציבור רב הרגיש לאחר דבריו של "גדול הדור" שנספי השואה הם גלגולים של נשמות חוטאות. הדבר מאוד פגע בי עד עמקי נשמתי, ואני אפילו לא רוצה לדמיין איך סבתא שלי הרגישה. הסיבה היחידה שלא שאלתי אותה, מפני שהיא לא מוכנה לדבר על מה שקרה לה שם, ואני מכבדת את רצונה. נכון התמונה הזאת איומה- אבל דבריו של עובדיה איומים שבעתיים.

אדם70

New member
התמונה רק מראה שמי שעשה אותה

רוצה להגביר שנאה וקיטוב בעם ואם זה אתה ZAZAZA אז חבל מתי נבין כולנו שאין קשר בין מציאותו של אלוקים לבין השואה האם אנו מבינים את כל פעולות אלוקים? האם אנו יודעים מהי נשמה? האם אנו יודעים מהו חטא? יש שוב ושוב אנשים שמצלים את השואה להראות כאילו יש סתירה ושוב ושוב עונים להם שאין קשר לוגי אין קשר ענייני בין השואה לבין מציאות אלוקים. למה לא שואלים עך עקיצת יתוש, למה קיבלתי עקיצת יתוש? או למה שבר משהו את רגלו. אלא מה רוצים לנגח בצורה רגשית ומשתמשים בשואה שוב ושוב בצורה ממש מצערת ומטעה

למעלה