פגיעה בקרסול

OmRi L

New member
פגיעה בקרסול

שלום! קוראים לי עומרי , אני בן 17.5 , ועומד להתגייס בקרוב. בעבר, בכדי להגיע ליחידה מובחרת בצבא, הייתי הולך לחדר כושר, רץ בים ואף נרשמתי לקורס הכנה לצה"ל. כנראה בגלל פעילות מאומצת, נוצר לי סדק בקרסול ושחיקה בסחוס , תופעה הידועה בשם OCD או בשם מקצועי Osteochondritis dissecans RT talus. יש לי מספר שאלות: 1. האם אתה מכיר את התופעה? עד כמה היא חמורה (אני יכול להוסיף צילום רנטגן שיש לי וגם כן צילום CT) אם אתה צריך 2. האם אתה מציע לי לרדת מהעניין של קרבי כדי לא לסכן את עצמי - הרי הבריאות קודמת לכל? האם שירות בקרבי יכול להחריף את מצבי? 3. האם זו בעיה בלתי הפיכה? האם אפשר להרפא? אם כן, מה עליי לעשות? 4. האם אתה יכול לספר לי יותר על הפגיעה עצמה שאני אוכל גם להבין מה הרופא שלי מדבר? תודה מראש!!!

OmRi L

New member
סיכום של הרופא....

הנה ציטוט של מה שכתב לי הרופא שלי (אני לא כל כך הבנתי את כתב היד שלו ויש לי טעויות בפיענוח אז אני מקווה שתבין למרות הטעויות): בקרסול ימין היבט קדמי-לטראלי, נמצא OCD מדיאלי. מגירה קדמי בבדיקה, צד מדיאלי לא רגיש ב-CT: נמצא OCD in situ עדות ATFL ' ALIS הידגמלינקינית בצילומי סטרס - ללא פתיחה באינברזה. פתיחה קלה במבדק מגרה לסיכום: 1. OCD TALUS R (ASYMPTOMATICZ 2. SASP. INSTALEILILY RT ANKLE

OmRi L

New member
תוצאות בדיקת CT

הבדיקה בוצעה בחתכים דקים ורצופים של 1 מ"מ. בוצעו שחזורים במנח קורונלי וסגיטלי. 1. במחצית האחורית של השוליים הסופרמדיאלים של הטלוס מימין, מודגם שבר אוסטאוכונדרלי עם קטע גרמי חופשי IN SITU. מימדי הקטע הגרמי הם גובה 0.4 ס"מ , רוחב 0.9 ס"מ ועומק 1.2 ס"מ. הממצאים מתאימים לאוסטאוכונדריטיס דיסקנס עם קטע גרמי חופשי IN SITU . סמיכת מח העצם בהיקף הנגע גבוהה יחסית, יתכן על רקע בצקת אינראמדולרית סביבו. 2. עכירות השומן ברצס האנטרולטרלי , כולל סביב הרצועה הטלופיבולרית, משני הצדדים - בצקת? סינוביטיס? פיברוזיס? הממצאים יכולים לגרום ל: ANTEROLATERAL SOFT TISSUE IMPINGEMENT SYNDROME נא קורלציה עם הקליניקה. יש לציין שהרצועה הטלופיבולרית הקדמית משני הצדדים מודגמת במהלך ועובי תקינים. 3. נוזל במפרקים הטיביוטלרי והטלוקלקנאי האחורי משני הצדדים, בכמות קטנה עד בינוני מימין ובכמות קטנה משמאל. 4. בצקת תת עורית קלה לטרלית למלאולוס הלטרלי משני הצדדים.

OCD

הבעיה יכולה להופיע בדרגות חומרה שונות. התהליך יכול לעיתים להגיע להחלמה מלאה, אך גם יכול לפגוע במפרק בצורה שלא תאפשר שרות ביחידה מובחרת. ניתן לדעת מה יהיה הלאה רק לאחר מס' חודשים או אפילו שנה. בחלק מהמקרים ממליצים ניתוח.

OmRi L

New member
המשך...

שלום רב, ראשית , אני רוצה להודות לך על היענותך למכתבי! 1. תוכל לספר לי יותר על הבעיה שיש לי? אני רוצה בדיוק להבין ממה אני סובל היות ואני לא מבין את הסברי הרופא... 2. לפי תוצאות בדיקת ה-CT ומכתב הרופא, האם אתה חושב שהפגיעה שלי חמורה? באיזה דרגה היא? האם אתה סבור שאני זקוק לניתוח? (אני יכול לצרף צילום CT אם אתה מעדיף... 3. האם אתה יודע אם הפרופיל שלי ירד? אם כן, לאיזה פרופיל הוא ירד? תודה מראש!!!

OmRi L

New member
../images/Emo2.gif

מותר לי להוסיף את הצילום CT שלי, (יש לי בבית את הדיסק) או שזה חסוי ולכן אסור לי להכניס? אם זה מותר, אז אני הוסיף את הצילום ואז תוכל בבקשה להגיד לי את דעתך וכיצד עליי לטפל. תודה מראש!

OCD

אני לא נותן הערכות פרופיל בפורום. את שאר השאלות כדאי שתפנה לרופא המטפל, בוודאי לא אוכל להמליץ על ניתוח דרך האינטרנט.

OmRi L

New member
המשך...

תודה רבה על היענותך למכתבי. לפי הצילומים אותם אני אצרף, תוכל בבקשה ד"ר , להגיד לי עד כמה חמורה הפציעה שלי. תודה מראש!

OmRi L

New member
המשך...

הפציעה חמורה? אתה יכול להעריך את מצבי? האם הוא בלתי הפיך או שניתן להחלים לגמרי? מה לגבי שירות בקרבי, אתה סבור שאני מסוגל לשרת בקרבי בלי פציעות? תודה מראש!

למעלה