פגיעה בעצב הראייה

ng100

New member
פגיעה בעצב הראייה

שלום לכולם!! לפני כחודש עברתי ניתוח בבלוטת יותרת המוח בגלל הפרשת קורטיזול גבוהה. לצערי היתה "תקלה " בניתוח התחיל לי שטף דם ופגע בעצב הראייה. נכון לעכשיו כל עין בנפרד אני רואה 6/6 אבל שניהם ביחד אני רואה כפול . הייתי בבדיקת עיניים והרופא הסביר שעצב הראיה נפגע ויש זוית מסויימת שהאישון השמאלי לא מצליח להגיע אליו. לפי מה שהוא אומר זה אמור לעבור לבד תקופה של כמה חודשים במידה ולא אז צריך להרכיב משקפיים. לצערי התייאשתי מכל הרופאים האלו ואני מעוניין לעבור לרפואה המשלימה. כמה שאלות : האם הרפואה המשלימה יכולה לעזור לבעיות שציינתי כאן ?פגיעה בעצב הראייה וקורטיזול גבוה? אם כן מה יכול לעזור יותר ? דיקור סיני, רפלקסולוגיה, צמחי מרפה ,הומופטיה ? והאם אפשר לקבל המלצה על מרפא טוב? תודה רבה והמשך יום טוב.

פגיעה בעצב הראיה

הרפואה המשלימה יכולה לעזור במקרה זה אך זה לא יהיה פתרון מהיר וצ'יק צ'ק הכל נעלם זה יהיה תהליך האם חל איזשהו שינוי מאז הניתוח? רפלקסולוגיה ודיקור שניהם יכולים לעזור כאן, כמו כן עליך לדעת שהרפואה המשלימה מטפלת בשורש הבעיה ולא בתוצאה שבמקרה הזה היא הקורטיזול הגבוה והראיה שנפגעה מקווה שזה עזר מעט דפנה ריכטר נטורופתית N.D www.d-naturalife.com

staketov

New member
אדון ng100 יקר

הרפואה הסינית יכולה לעזור לך מאוד - ע"י חיזוק הכבד (שהוא עפ"י הרפואה הסינית האחראי על כל מה שקשור לעיניים). הרפואה הסינית תוכל לעזור לך גם בנושא לחץ הדם הגבוה ממנו אתה סובל וגם מבעיית העלייה בסוכר שבדם (שגם הוא, כמו לחץ הדם משפיע רבות על העיניים). אם אתה מעוניין בהמלצה על רופא - שלח מסר אישי שבת שלום

ינוקא1

New member
היי.

ההרגשה שלי היא ששיטת הטיפול "מח אחד" תעזור לך יותר משיטות אחרות. בכלל , אימוני תנועה וקוארדינציה יכולים לעזור. בהצלחה !

אחד55

New member
אני מניח שאין קשר בין פגיעה ברשתית לעצב הראיה

אבל בכל זאת להלן קישור לכתבה על ריפוי ניוון של הרישתית באמצעות אצות + פורום בנושא בתחתית העמוד: http://www.doctors.co.il/ar/9256/%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%9F+%D7%9E%D7%90%D7%A6%D7%95%D7%AA+%D7%A8%D7%99%D7%A4%D7%90+%D7%90%D7%AA+%D7%A8%D7%A9%D7%AA%D7%99%D7%AA+%D7%94%D7%A2%D7%99%D7%9F

אין קשר העין כל כך מורכבת

שזה כמו שתאמר שיש קשר בין הקיבה למעי הגס. כמעט כל הכיבים בקיבה לא משפיעים על תחלואה במעי הגס . העין כה מורכבת , כאשר הפגיעה כאן היא בעצב הראייה ולא בעין. המומחה לטיפול ומעקב הוא אופתוננוירולוג שהוא מומחה למחלות עיניים שמקורן במערכת העצבים.

המלצתי

1. להשאר במעקב רפואי ולמצוא רופא שאתה סומך עליו (יש כאלה, ושווה לחפש). 2. לשלב שתי גישות. מכיון שאני הומאופתית מה שנראה לי זה הומאופתיה+מגע או מח אחד. טיפול הומאופתי יכול לתקן נזקי ניתוח אם הם הפיכים ובהחלט לטפל בנושא של הקורטיזול. הטיפול,כפי שכתבו לפני, מכוון לשורש הבעיה. כל טוב עירית

זו לא פגיעה בעצב הראיה !!!!!!!!!!

דיפלופיה (ראיה כפולה) נגרמת מפגיעה מהעצבים שמעצבבים את שרירי גלגל העין. (3, 4 או 6). האם הראיה היא כפולה הוריזונטלית (אחד ליד השני) בעיקר במבט הצידה, כנראה שהפגיעה בעצב 6. זה אכן עובר לבד בסופו של דבר, כך שגם אם תטפל לא תוכל לדעת אם זה כתוצאה מהטיפול. (תחשוב על זה לפני שאתה פותח את הארנק).

ng100

New member
ראיה כפולה

אכן הראיה שלי כפולה (אחד ליד השני), העין הפגועה היא עין שמאל. כשאני מסתכל ישר או שמאלה הראיה כפולה אבל כשאני מסתכל לצד ימין הראיה תקינה. בעיקרון כשאומרים שזה עובר לבד מנסיונכם כמה זמן זה עובר לבד? והאם יש אפשרות לזרז את התהליך ? אשמח לקבל תשובה . תודה רבה והמשך יום טוב.

לנוירואופתולוג תשובות

בכל מרפאת עיניים בבית חולים יש נוירואופתולוג , רובם רופאים מצויינים שעשו חייל ברפואת עיניים. בכל מכון עיניים יש מכשור ובדיקות שבוואי בוצעו לך, ונוירו-אופתולוגים בדר"כ הם גם בעברם היו רופאי עיניים לילדים או רופאי פזילה [תחום עיניים שקרוב לנוירו-אופתולוגיה ,כמו רופאי גלאקומה], מה שמצריך מראש התייחסות רגישה עדינה ואוהבת ואוהדת למטופלים, שכן גם הילדים דורשים יותר עדינות, רוב רופאי העיניים שפגשתי נהגו בצורה עדינה ומקצועית , אך רופאי עיניים לילדים, חלקם ניחנו במתת אל ששמה אותם ברמת האמפטיה והעדינות מעל שאר רופאי מכון העיניים האחרים בבית החולים. נוירואופתולוגים טובים הם בדר"כ מי שהיה בעברו רופא פזילה או רופא גאלקומה . [אוכל להמליץ לך במסרים על נוירואופתולוג שיש עליו המלצות].

בקיצור יש לך abdusence palsy בעין שמאל

אפשר לבדוק זאת בקלות ע"י כך שבמבט שמאלה כאשר תכסה את עין שמאל הדמות שמאלית תעלם. אני מניח שראיה כפולה במבט ישר יש לך בעיקר כאשר אתה מסתכל רחוק (בעצם קרוב לא אמורה להיות לך ראיה כפולה במבט ישר). בתור התחלה הייתי מתיעץ עם נוירואופתלמולוג לגבי הפרוגנוזה וזמן ההחלמה הצפוי. לאחר מכן, תוכל לנסות לפנות למישהו ברפואה המשלימה אם הוא חושב שניתן לתת לך סיכוי החלמה גדולים יותר, או זמן החלמה קצר יותר.

למעלה