פגיעה בב"עח

lizard

New member
פגיעה בב"עח

שלום כולם. הכלבה שלי הותקפה ע"י הכלבים של השכנים. הזמנתי ווטרינר שלח אותה לבית חולים. הוא טוען שהעלות יכולה להגיע לאלף ש"ח. במידה והבעלים של הכלבים התוקפים לא יהיה מוכן לשלם, האם יש גוף כלשהו שיוכל לייעץ לי מה לעשות ואיך לקבל מהם פיצויים ? תודה רבה, מיכה

gaia44

New member
חייבים לשלם!!!

לדעתי הם צריכים לפחות( אם לא מבחינת החוק) להשתתף בהוצאות. האם הכלב שלהם היה משוחרר בחוץ? איך זה קרה?

lizard

New member
אני גר במושב

הכלבים שלנו משוחררים. לי יש זאבה בלגית בת 10-12 ולהם 3-4 אמסטפים ועוד כמה כלבים אחרים. היום בשעות הצהרים האמסטפים התנפלו על הכלבה שלי. מיכה

ddbx

New member
לא הכל שחור ולבן... ../images/Emo88.gif

אם הכלבה שלך הייתה משוחררת וגם הכלבים שלהם היו משוחררים והמאבק היה לא בטריטוריה שלך - אז הם לא חייבים לך כלום. אולי הכלבה שלך "התחילה" (ואצל כלבים זה לאו דווקא ביס זה יכול להיות גם תנועת גוף וכו´) במקרה כזה, זה שהכלבים של השכנים "ניצחו" זה לא אומר שהם אשמים ! יתרה מזאת אם זה קרה בחצר שלך והיא לא מגודרת אז גם הם לא אשמים, לדעתי. דרך אגב, אם הכלבה שלך הייתה "מנצחת" או אם להם ניגרם נזק גדול יותא האם היית מציע לשלם ???

lizard

New member
למעשה זה קרה כבר

כלב שהיה ברשותנו תקף חתול שלהם, בלי לשאול אפילו לקחנו אותו לווטרינר והוצאנו עלין איזה 3000 שקל. גמובן שסלקנו את הכלב (עבר למקום אחר - לא מת חס וחלילה) מיכה

**לילך**

New member
אני מניחה שמגיע לכם פיצוי

כדאי שתשימי שאלה בפורום חוק ומשפט , שם תקבלי עיצה משפטית מדוייקת , כיצד יש לטפל בנושא מבחינה משפטית. מה שברור שאתם תזדקקו לעו"ד במקרה של תביעה ,אלא אם כן ,תנסו לפנות ישירות לבעלי הכלב התוקף והם יסכימו לשלם לכם את כל מה שתדרשו מהם , גם אם הם יסכימו ,אל תחתמו בלאנקו על כל מסמך שהם נותנים לכם ,בלי לתת לעו"ד לבדוק את המסמך. כמו כן כדאי שתפני לאתי אלטמן מתנו לחיות לחיות ,יכול להיות שצריך לנקוט אמצעים נגד הכלב התוקף ובעליו ו"תנו לחיות" יודעים היטב מה החוק במקרה כזה ויוכלו ליעץ לך. יכול להיות שאת צריכה לדווח על הנשיכה לשירותים הוטרינרים במקום מגורייך (אני לא יודעת מה הדין במקרה שכלב נשך כלב ,אבל אם כלב נשך אדם ,אז הכלב הנושך נכנס להסגר). בכל מקרה כדאי שתתקשרי לשירותים הוטרינרים ,אפילו בעילום שם ,כדי לברר מה צריך לעשות במקרה של תקיפת כלב ע"י כלב.

babe10

New member
לחלוטין!!!

כל פגיעה ע"י כלב מחייבת את בעל הכלב. קודם כל בהסגר ואח"כ יש לך את כל הזכות לדרוש פיצוי. אני חושבת שזה נקרא פיצויי נזיקין. זו הסיבה שרוצים להעביר בחוק עכשיו, שבעל כלב יהיה חייב לבטח אותו ביטוח צד ג´. גם אם מישהו נכנס אליך הביתה, לתוך הדירה, וננשך ע"י הכלב שלך זו אחריותך. חובת ההוכחה היא של בעל הכלב השני אם שלך התחיל או למה הוא עשה את זה, לך, לצערנו, יש הוכחות חותכות (או שהמילה לא כ"כ טובה..) שהכלב השני תקף. (בדיוק אגב, כמו שאם מישהו נכנס אליך לדירה לגנוב ממך משהו - אם אתה פוגע בו בנשק קר או חם אתה תיעצר ותישפט, למרות שהוא פלש לדירה שלך, תקיפה, פגיעה בגוף היא עבירה ללא קשר לנסיבות, העונש מתחשב בנסיבות, הענשיה עצמה לא) תתייעץ עם עו"ד או כמו שלילך אמרה עם תנו לחיות, וקבל ייעוץ איך לטפל בענין. כחוק - לכלב אסור להסתובב חופשי בלי מחסום. ואגב - לעניין המיקום בו נמצא הכלב - לא לשווא הוחלפו כל השלטים בחצרות מ"זהירות כלב נושך" ל"זהירות כלב בחצר" כי מבחינת החוק - אם אתה יודע שהכלב שלך נושך אתה עובר על החוק בהחזקתו. תבדוק את זה - לא רק בשביל הכסף , אלא כדי למנוע מאותו כלב להסתובב חופשי בלי מחסום. פעם הבאה הוא יכול באותה מידה לתקוף אותך או ילד קטן שיעבור ברחוב. בהצלחה.

lizard

New member
הבעיה היא

שלבעל הכלבים לא אכפת. אני לא מדבר איתך על כלב אחד אלא על 5 בערך. הכלבה שלי לא התקיפה אותם,הם אותה. חוץ מזה יש להם היסטוריה של כלבים תוקפניים (הם אמסטפים ברובם). טוב אני אבדוק במועצה שלנו מה אפשר לעשות תודה רבה, מיכה

ddbx

New member
עצה

עצתי לך היא גדר את חצרך כך שלא יוכלו להיכנס אליה כלבים ואם בכל זאת יכנסו תהיה לך עילה חוקית לפעול נגדם. כיום את יכול להתלונן דרך הוטרינר האיזורי שמה שהוא יעשה זה לשלוח לוכדי כלבים (קח בחשבון פגיעה בחפים מפשע). דרך אגב ההתנהגות של כלבי השכנים היא התנהגות טיבעית של להקה שפוגשת בזר. כל העיניין הזה במושבים ובקיבוצים שלשחרר את הכלבים הוא נוהג ניפסד לדעתי, הכלבים מטפחים התנהגות של להקה פולשים לחצרות "גונבים" נעליים מחרבנים וכו´ וגם חשופים לפגיעות שונות. תאמין או לא אבל אני גידלתי כלבים גם בקיבוץ וגם במושב. ואף אחד לא סבל מהם. חוצמזה פרסם לשכנים ושים שלט שפוזר רעל עכבים (אל תשים באמת) ואם איכפת לשכנים הם ישמרו על כלביהם.

למעלה