פגים עצבניים יותר?

ליהי4

New member
פגים עצבניים יותר?

אני אם לתאומים פגים שנולדו בשבוע 26. בני רגוע אולם בתי הולמת ראשה בקיר על כל שטות אשר מעצבנת אותה. רופא הילדים שלי אמר כ הפגים יותר עצבניים מילדים שנולדו במועד. האם אתם שותפים לאמירה זו??? האם משהו מכם חווה דבר דומה?.

מרוקאים עצבנים יותר../images/Emo35.gif

ואני לא מתכוונת להעליב אף אחד.. זה פשוט נראה לי על אותו משקל. עופרי ילד רגוע מאוד, אומנם שובב מאוד אבל לחלוטין לא עצבני. אני מכירה ילדים שנולדו רגיל והם הרבה יותר עצבניים מעופרי. נראה לי שכדי שתשאלי את הרופא שלך על סמך מה הוא אומר זאת? אמא של עופרי

לא ולא../images/Emo80.gif

ליהי, לי יש שתי בנות מקסימות בנות 10 חודשים+ הן נולדו בשבוע 28. האחת לרב מאוד שלוה, והשניה עם "פתיל קצר" שמתבטא בבכי היסטרי שנפסק כשהיא מקבלת את מבוקשה או שמסיחים את דעתה ולפעמים דעתה מוסחת ללא התערבותנו. לדעתי שתיהן נורמליות. לי אישית לא נראה שפגים עצבניים יותר (למרות שתקופת הפגיה הנה סיבה מוצדקת ביותר), גם לא שמעתי על התנהגויות חריגות. את בעצמך כתבת שבנך מאוד רגוע. לעומת זאת אני מכירה משפחה שבה ילד הסנדביץ מאוד אנרגטי באופן המוציא מהכלים, ההורים שלו יודעים להתמודד איתו באופן מעורר הערצה (אני לא יודעת אם הם קיבלו ייעוץ מקצועי או שזהו כשרון מולד). אני ממליצה לך לפנות לייעוץ וכך תוכלי גם לקבל עצות שימושיות וגם לקבל הערכת מצב.
בהצלחה

משמש בת

New member
לא נראה לי ../images/Emo4.gif

אני חושבת שאין קשר לעניין הפגות ...אגב בני כמה הילדים? אם הם כבר גדולים את יכולה לדבר ולהסביר לילדה שאפשר לפתור דברים אחרת , ע"י שיחה ...ואם היא קטנה ולא יכולה לדבר , אולי זה תיסכול על זה שלא מבינים אותה ....

סמטוחה...

כי יש בזה הגיון. הם קיבלו קפאין וכאלה בגיל מאוד צעיר. היו נתונים לבדיקות אין סופיות ויש דיווחים שמרבית הפגים סובלים מקשיי ריכוז ולמידה. אז יכול להיות שהמילה "עצבנים" היא קשה מדי, אבל אולי "מפוזרים" תהיה יותר נכונה. אני אישית עוד לא יודע כי איה עוד לא זוחלת אפילו, אבל גם פה אני מבטיח לעדכן כשאני אדע...

יותר שובבים אך לא עצבנים..

ליאל למרות שהיא פגית אי אפשר לאגיד שהיא עצבנית (לפעמים אנחנו אומרים שהיא "הונגריה עצבנית" בצחוק כשהיא עקשנית או מתעצבנת), אני חושבת שאולי יותר נכון ששפגים הם שובבים ומלאי מרץ וגם סקרנים מאד (האם מישהו מסכים איתי??? או שזה רק ליאל.. ) זה שהתאום השני לא עצבני אומר שלא כל התינוקות אותו דבר (עניין של אופי) ואין קשר לפגות. האם הוא קיבל יותר קפאין בפגייה והיו לא יותר טיפולים חודרניים ? מעניין לשמוע יותר פרטים על התקופה בפגייה....

../images/Emo65.gifלא נראה לי שזה נבדק באזשהו

מחקר שיכול לקבוע באופן חד משמעי שפגים הם עצבניים יותר. אומנם הם עברו "חוויות" קשות הרבה יותר מכל ילד אחר וכבר הוכח שהם כן זוכרים אפשהו בתת- מודע את מה שעבר עליהם, אבל בין זה לבין לקבוע שהם ילדים עצבניים..... גם למאור יש לפעמים התקפות של קריזות ועצבים, לא נראה לי שזה חריג , אני משווה עם הבן של אחותי שהוא בדיוק בגיל של מאור , והוא ממש לא פג והקריזות שלו....אמאל'ה. דרך אגב, בני כמה הילדים שלך??? גלי כל שנבקש לו יהי...

למעלה