פגועה וצריכה עיצה

smdar1

New member
פגועה וצריכה עיצה

היי לכולם ,אני בת 19 ויש לי חבר כן בגלל זה כותבת פה כי זה על זוגיות,והוא ממש העליב אותי...אנכנו משוחחים וכימעט כול דבר שמדברת עליו או אומרת ,אומר זה שטיות או לא מעניין אותי או מה קשור.הוא בצבא..אנכנו משוחחים והכול מה נישמע ויש לו אח ב8 שישן עם ההורים שלוואומרת לחבר שלי זה לא טוב שישן אם ההורים שלו כי אני לומדת פסיכולוגיה לילדים ויודעת שזה לא טוב לעתיד כי מספיק גדול בשיל לישון לא?,בכול מקרה לא מעניין אותו אומר שלא מעניין שזה שטיות אני בסך הכול רוצה לעזור מה קרה.שיש לו זמן פנוי בצבא הוא משחק פלייסייטן אז אומרת תיקר ספרים או לא יודעת תעשה דברים אחרים סתם שלא ישעממם אותו אני בסך הכול מייעצת אומר שטיות ועודפעם לא מעניין אותו לדבר על זה,בקיצור בסוף השיחה אמר טוב לילה טוב ביי ביי זה מעלב שלא מקשיב לי לא איכפת ,מה אתם חושבים על זה?תודה

מכירה את זה-חווה את זה

תראי אני מכירה את הבעיה הזאת בגלל שגם אני חווה אותה. בעקרון אין ממש מה לעשות עם זה.אתה יכולה כמובן לדבר איתו על זה בשיחה רצינית שאתם נפגשים דברי איתו על זה ותנסו לפתור ולהגיע לידי פתרון ביחד.הרי אתם במערכת יחסים,והכל נפתר ע"י דיבור. יכול להיות שמה שמעניין את החבר שלך עכשיו זה הצבא והמשחקים וכל החארטה הזה ואולי זה מעצבן אותו שאת משחקת אותה יודעת יותר טוב והוא לא מודע לזה שאת באמת יודעת יותר טוב ושיש לך שכל אם השיחה לא עוזרת לדעתי תחזירי לו באותו המטבע,קודם כל תפחיתי את כמות הטלפונים שלך איתו ושאת מדברת איתו אל תנסי לעזור ואל תדברי כ"כ הרבה על הדברים שאת אומרת שלא מעניינים אותו,תהי יותר יבשה בשיחה וקרירה מאוד ואז שהוא ישאל מה קרה לך אז תגידי לו :מה זה משנה מה קרה ומה אני אגיד במילא שום דבר ממני לא מעניין אותך!!! עכשיו הפתרון השני יביא למצב של ריב אבל זה ריב טוב שיביא אח"כ תוצאה של שולם ושהוא יבין. תביני,בנים הם לא כמונו,אין להם ממש כמות הגונה של שכל כמו שלנו יש לכן זה לא מספיק רק להסביר להם הם צריכים גם דוגמאות והוכחות-אז תתני את ההוכחה שלך ובעיה שלו. ואם כ"כ הרבה דברים שאת אומרת לא מעניינים אותו את חושבת שאולי לא בא לו עליך ובא לו לחתוך וככה הוא עושה?1כאילו גורם לך להיפרד ממנו!?לדעתי את צריכה לדבר איתו גם על זה ועל החשש הזה.... תעדכני מה קורה

smdar1

New member
בלאנרסטל 5 או שזה יהיה :)

תראי להיות קרירה לא עוזר נסיתי וזה עוד יותר ריב כי אומרת שמעממת וכאילה...בכול מקרה מעצבן שהוא לא מקשיב לי כי חבר צריך להקשיב ולקחת ולעניין אותו מה חברה שלו אומרת...כי שיש לו בעיה אז מקשיבה ומיעצת לו ואז שואלת מה קורה עם זה אומר מה זה משנה עכשיו וכאלה אמרתי משהו לא בסדר..כי זה מעליב אומרת לעצמי למה איכפת לי מימנו שבסוף שמים עלי פס.חושבת שהוא אוהב לדבר על עצמו ועל דברים שמענייניים אותו.או שפשוט לא באותו ראש.

smdar1

New member
ללימור

אני לא מיתערבית אני עוזרת לו,והוא חבר שלי למה לא להיתערב ,מותר לי..

לימור029

New member
כי הוא לא אוהב את זה שאת מתערבת?

אולי הגישה שאת פונה אליו לא נכונה, ואולי קשה לו לדבר איתך על דברים שקוראים אצלו בבית

טל וצח

New member
אתם לא יודעים כמה רע לי

נראה לי שמחר אני פשוט הולכת למות אין לי כוחות יותר, אני מתאפקת לא לבכות. אני אצל ההורים שלי מקודם היתה לי שיחה עם אימי ואחי הם טוענים שאמא שלו הרסה לנו את חיי הנישואין ברגע שהיא אמרה שאני לא אדרוך בביתה ושאם הוא רוצה אבא ואמא הוא צריך להתגרש ממני, למה היא אמרה את זה? יותר מזה לדעתם אין דרך לשקם את הזוגיות כמה שנתרחק תמיד היא תהייה באמצע, לארועים משפחתיים אני לא אוכל ללכת היא פשוט תקעה לי חץ בלב ותמיד היא תהייה בינינו,המשפחה שלי חושבת שבשביל להקים חיים בריאים אני צריכה להיפרד ממנו ולשכוח מהמשפחה עם כל הקושי ולהתחיל משהו בריא בלי בעיות. אני שבורה כל הגוף שלי מלא דמעות, אני מרגישה שאין לי בשביל מי להמשיך הלאה??? למה היא הרסה לנו את החיים בכמה דקות??

טל,

אל תתני לחמותך להשפיע על חייך. צפצפי עליה. אם אתם אוהבים ורוצים להיות יחד, התרחקו ממקום מגוריה ונהלו את חייכם לפי רצונכם. ואת לא חייבת להיות איתה בקשר. את לא הראשונה לוא האחרונה. ושתתפוצץ. הקשיבי לרחשי ליבך והפעילי את ראשך. היי חכמה. גבי

החבר

יקירתי, עזבי את הבחור בשקט, רדי לו מהוריד, אז מה אם את לומדת פסיכולוגיה... זה עדיין לא עושה אותך מומחית לכלום.... תפסיקי "לעזור" ולתת עצות, (את אמנם לומדת אבל כל כולך ילדונת בת 19 - מה את כבר יודעת על החיים שאת "מומחית במתן עצות") בכל מקרה חברך לא מעוניין בעצותייך...והערותייך על משפחתו - פוגעות ומעליבות - מי את שתחליטי מה טוב לאחיו ומה רע לאחיו... ייתכן שיש סיבות טובות לכך שאחיו ישן עם הוריו במיטה... בכל אופן לא את הסמכות לשפוט את התנהגות משפחתו. את מתנהגת כמו אחת שיורקת נגד הרוח ואחר כך מתעצבנת שהרוח מעיפה את זה עלייך - הבחור בצבא... הוא רוצה קצת מנוחה הוא רוצה שלווה... אם אינך מסוגלת להבין את זה ייתכן שפשוט צריך "לפרק את החבילה"... שני את ההתנהגות שלך לפני שחברך יראה לך את כיוון הדלת - החוצה.

seeyou

New member
זה מזכיר לי סיפור ישן../images/Emo13.gif

פעם לימדו בבית הספר "נימוסים" עם אנשים זקנים. בגמר יום הלימודים,בדרכו החוצה מהבית הספר המורה רואה התקהלות בצומת רחובות. מתקרב ומזהה בתלמיד שלו אשר גורר אישה זקנה אשר בוכה ומתנגדת. מה קורה פה שואל המורה את התלמיד המורה,רק לפני שעתיים לימדת אותנו שחייבים לעזור לאנשים זקנים לחצות את הכביש עונה התלמיד אבל אני לא רוצה לעבור את הכביש-צועקת הזקנה לך יש כוונות טובות, ליישם מה שאת לומדת הוא לא מוכן להקשיב-ייתכן שיש לאח שלו בעיות רציניות יותר ולא מספרים לך. לאח שלו יש הוריים והם אחראים לחינוכו. את לא "בתפקיד" של פסיכולוגית. למדתי במשך השנים דבר פשוט-לא עוזרים לאנשים כנגד רצונם. יוסי

רגע רגע רגע

מטריד אותי המשפט "כל דבר שאני מדברת עליו או אומרת, הוא אומר זה שטויות או לא מעניין אותי או מה קשור". האם התכוונת רק לקטע של העיצות (שאמנם אני לא חושבת שאת צריכה לדחוף לו בכוח לגרון, במיוחד אם זה לא משהו שקשור בו אלא במשפחה שלו אבל אני גם לא חושבת שהוא צריך לבטל כל מה שאת אומרת בצורה גסה כזאת), או שאת מתכוונת גם לדברים אחרים שאתם מדברים עליהם? כי אם כל דבר שאת אומרת לו לא מעניין או שהוא חושב שזה שטויות, אז די ברור שהוא לא מכבד ומעריך אותך ואת לא מעניינת אותו... ואז מה יש לך לעשות איתו בכלל? ואם הכוונה רק לעיצות - טוב, תגובתי למעלה בסוגריים.

למעלה