פברואר 77'

odkatif

New member
פברואר 77'

רבין 10.2.77, טקס איזרוח האחזות בגוש קטיף. "זהו יום גדול למדינה ולהתיישבות, יום המסמל את ביסוס אחיזתינו באיזור, שמאז מלחמת ששת הימים נעשה לחלק בלתי נפרד מהמדינה וביטחונה". אחרי הטקס קבע רבין את המזוזה הראדונה על פתח אחד הבתים, יחד עם בנו של השר המנוח חזני. 9 שנים אח"כ, בחודש מרס 1985, והוא שר-הביטחון בממשלת שמעון פרס, ביקר רבין בגוש-קטיף ואמר למתיישבים:"כמו לפני תשע שנים, כאשר הייתי כאן בחנוכת היישוב הראשון נצר-חזני כראש הממשלה, כך גם היום אני מאמין שלאיזור הזה יש עתיד התיישבותי כלכלי, חברתי ותפקיד בטחני- והוא חייב להיות חלק בלתי נפרד ממדינת-ישראל".

eviv

New member
רבין אמר הרבה דברים

טיפשיים אז מה? מנהיג מפ"ם אמר לאחר כיבוש עזה כי זהו נכס שרק אידיוט יוותר אליו(פחות או יותר) העובדה היא שהמתנחלים לא הצליחו במאבק שלהם לספח את השטחים ועד היום יש הבדל ברור בין מדינת ישראל לבין השטחים מעבר לקון הירוק...

ד ר ו ר 1

New member
ציפית למשהו אחר?

האם ציפית למשהו אחר מרב הגנרלים, מאדם שאמר במוצהר "לשבור להם את הידים ואת הרגליים" (לפלסטינים)? בעיניי, האהדה שלי היא למורשת השלום של יצחק רבין, כלומר למה שהשאיר במותו - את תהליך אוסלו - תהליך של שלום והבנה הדדית, והיא לא אהדה לאיש עצמו - שהיה רמט"ל, שר ביטחון ור"מ, שתיחזק כיבוש בן כמעט 40 שנה.

ערב רב

New member
כלומר אתה מסתיג ממורשת רבין ברובה

ובוחר ממקצתה מה שמתאים לך. או שאתה חריג, או שאתה שקרן, כי את הביטוי "מורשת רבין" אני שומע תמיד אך ורק בהקשר אחד ויחיד - פרו-אש"פי.

eviv

New member
רוב האנשים

מסכימים עם חלק ממה שאדם מסויים ממין וחלק לא מסכימים איתו. סביר להניח שאני מסכים איתך שלא צריך לבעוט בעובדים זרים אבל בנושאים ארים אני לא מסכים איתך כנראה שדרור יש משהו שהוא מסכים איתו עם רבין ועם חלק אחר הוא לא מסכים...

ערב רב

New member
מכיוון שאני רואה בתופעת העבודה הזרה

תופעה אנטי-ציונית מזעזעת שמקעקעת את כל יסודות הציונות, התנגדתי לה מלכתחילה ומובן מאליו שאני מתנגד גם לצדדים הבלתי-חוקיים שבה. שב"חים, בין אם הם ערבים ובין אם הם תאילנדים, צריך להשיב למקום מוצאם. כל השתהות בירוקטית קלה ביותר, הומניטרית ככל שתהיה, תביא (ובעצם כבר הביאה) את הסוף על המאבק כנגד הצפת ישראל במהגרים לא-יהודים ואנטי-ציונים המסכנים את קיומה כמדינה יהודית. מההיכרות שלי עם דרור אין ספק שהוא שייך לקצה הסהרורי של המפה הפוליטית ולא מיינסטרים השמאלני קיצוני של התישקורת, אבל אני דיברתי עליו. במלים אחרות, דרור אינו מהווה דוגמא לדבר ודווקא יושרתו המוקיעה את רוב פועלו של רבין מוכיחה זאת.

chile776

New member
אני חושב שגם רבין הסתיג ממורשת רבין

עובדה שב"ערוב ימיו" שינה את עמדותיו לגבי עזה וסוגיית השטחים. לומר שמורשת רבין כוללת גם את המדיניות האימפריאליסטית וגם את המדיניות הפרו-אש"פית זוהי סתירה בפני ועצמה, ולכן- "מורשת רבין" היא מורשת השלום, זו שהוא |הוריש| לנו במותו.

ערב רב

New member
באמת, הוא הרי נרצח בפתאומיות

וללא אפשרות להכין צוואה ולהחליט מהי מורשתו שהוא רוצה להנחיל לדורות הבאים. לא אתה זה שתחליט בשבילו.

chile776

New member
הוא ידע מה הוא הולך להנחיל

לדורות הבאים. אם רק פשיסט מגלומן לא היה רוצח אותו, הוא גם היה מצליח להנחיל את זה. באיזשהו מקום הוא הפך לסמל המאבק לשלום (ותמונה בכל חדרי סיעת העבודה) - כי הוא הקריב בשבילו הכל... או שמא "נאלץ להקריב".

ערב רב

New member
כלומר לדידך הוא היה שהיד שהתאבד

למען השלום? אני מניח שלא קראת את מחשבותיו כך שלא ידעת מהי מורשתו בעיניו, אם זה בכלל נחשב, משום שהמורשת אמורה לסכם את מכלול פעילותו הלאומית לאו דווקא לפי מידת צלילותו ברגעיו האחרונים.

Wedwil

New member
רבין

לא "נרצח בפתאומיות". יש מחנה מאוד ספציפי שרצח את רבין ולא סתם...

ערב רב

New member
שום אתה מסית לרצח המוני ומתיר את

דמם של אנשים אך ורק עפ"י השתייכותם הפוליטית. אין לך תקנה.

eviv

New member
רבין לא מת כאשר מעד מאיזו מדרגה...

הוא גם לא מת כאשר נכנס לבנק וזה נשדד... הוא נרצח על ידי אדם מאוד מחושב שעשה מעשה מאוד מחושב. רצח רבין הוא לא איזו סתם מקרה פיתאומי בלי מחשבה. עשה אותו אדם שהחזיק בדעמדות מסויימות והלך לפיהן. הוא הלך אחרי רב, אחרי רב שאמר לרצוח והוא רצח.

למעלה