פאשלה של רופאים

פאשלה של רופאים

אימא שלי היתה חולת סרטן -חודש לפני חתונת אחותי היא באה להוציא נוזלים הרופא- דקר אותה בטעות בריאה היא אושפזה במצב קריטי בבית חולים-להזכירכם זה היה בבית החולים -יום למחרת היא נפטרה!! למה הכל בגלל פאשלה של הרופא! דבר אחר דודה שלי באה לבית חולים לעשות בדיקה- גם הרופא דקר אותה בטעות-היא היתה אמורה לעבור ניתוח אבל הרופאים ויתרו על זה שהפצע יגליד. תאמינו לי הכל בגלל ט ע י ו ת -וזה לא בסדר וזה לא משכנע אותי בגלל מנובל אחד איבדתי את אימא שלי!!

KuKi RuLeZ

New member
אכן נוגע ללב..

כל מה שנותר לי לעשות או להגיד הוא שאני באמת מצטערת ומשתתפת בכאבך.. לא שאני חלילה מצדיקה את הרופא הרשלן,אבל כולנו בני אדם,וכולנו טועים..כמה חבל שצריך לשלם בחיי אדם בגלל טעויות שכאלה.

vikid

New member
משתתפת בצערך

אני משתתפת בצערך, קרה לי משו דומה ,רק שלמזלי במקרה שלי זה נגמר בטוב. אבא שלי היתלוננן על כאבי לב, הוא בא למיון פעמים בהפרש של שבועים , אך הרופאים לא התיחסו אליו ברצינות ואמרו לו שזה רק שרירים וסירבו לאשפז אותו לבדיקות, בפעם השניה הם נתנו לו לעלות על הליכון במסגרת בדיקת מאמץ, אחרי זה הלכנו לרופא אחר שבלי בעיה קבע הבחנה, לאבא שלי היתה דלקת בקרום הלב וההליכה על ההליכון יכלה לגרום לו לנזק רב, אישפזו אותו בבית חולים אחר והוא היה מאושפז כשבוע! זה לא המקרה היחיד שנתקלתי בו, במיוחד בבית חולים הספציפי הזה... ויקי.

ליקויים בתפקוד רופאים כוננים

יעקב עמיר ז"ל אושפז בינואר בבית החולים לאחר שנכווה קשות; פרופ' האובן שהיה כונן כוויות וד"ר כהן שהיה כונן כירורגיה פלסטית לא הגיעו למחלקה; כהן: היה ברור שהחולה במצב סופני בבית החולים בילינסון נערכה חקירה פנימית עקב חשד לליקויים בתפקוד הרופאים הכוננים במחלקה לכירורגיה פלסטית. החקירה נפתחה בעקבות מותו של יעקב עמיר, בן 55, שנכווה באורח קשה בפיצוץ במפעל לייצור חמצן בהרצליה, שבו עבד. בסוף השבוע של 10-11 בינואר, טיפלה בעמיר ד"ר שירה נחומובסקי, רופאה מתמחה בשנתה השנייה להתמחות. היא היתה התורנית במחלקה ובתוקף תפקידה טיפלה גם בחולים במרכז שניידר לרפואת ילדים. למרות שמצב החולה החמיר, שני הכירורגים הפלסטיים הבכירים שהיו רשומים ככוננים במחלקה - ד"ר מאיר כהן ופרופ' דניאל האובן, שכיהן אז כמנהל המחלקה - לא הגיעו בשבת לבית החולים לראות את החולה ולסייע בטיפול בו. לפי דו"ח החקירה, ד"ר כהן - פלסטיקאי במרכז שניידר שהיה רשום כ"כונן כירורגיה פלסטית" - לא הגיע למחלקה באותה שבת והסתפק בקבלת עדכון שוטף על מצב החולה ובמתן ייעוץ טלפוני למתמחה. בחקירה התברר עוד כי פרופ' האובן, שהיה רשום ככונן כוויות (בנוסף על היותו כונן-על של המחלקה, כמו כל מנהלי המחלקות בבתי החולים הציבוריים), לא עודכן במצב החולה, לא טילפן מיוזמתו למתמחה או לכונן השני כדי להתעניין במצבו ולא בא לראותו במשך כל סוף השבוע. בדו"ח נקבע: "תמוה בעינינו העדר מעורבות וחוסר ההתעניינות של מנהל המחלקה שהיה גם כונן הכוויות במשך כל סוף השבוע". לפי הדו"ח, ד"ר כהן לא הפר את נוהלי עבודת הכונן במחלקה, מכיוון שלא נדרש או התבקש במפורש על ידי המתמחה להגיע באותה שבת. ד"ר כהן אמר לוועדת החקירה, כי היה לו ברור שהחולה במצב סופני ואין לו סיכויי הישרדות, וכי הופעתו בביה"ח לא תתרום לשינוי המצב. ואולם, ד"ר דבורה זמר, מנהלת היחידה לניהול סיכונים, קבעה בדו"ח: "לאור מדיניות הטיפול בחולה כוויות קשה זה, בקשת המשפחה לעשות את כל המאמצים, תחושת אי הביטחון של המתמחה (ד"ר כהן העיד כי המתמחה היתה 'בחרדה מפני תגובתו של האובן' - ר"ר) וריבוי תפקידיה של המתמחה, היה מן הראוי שהכונן ד"ר כהן יבוא למחלקה כדי להתרשם באופן אישי מהמצב ומסיכויי החולה". "מעילה קיצונית באמון" בעקבות החקירה, העלתה הנהלת בית החולים טענות קשות על מערך הכוננים במחלקה וטענה שהאובן העביר "דיווחים כוזבים על כוננויות שאותן לא ביצע ולא התכוון לבצע". באפריל דרשה הנהלת בילינסון מקופ"ח כללית, הבעלים של בית החולים, לנקוט נגד פרופ' האובן הליכים משמעתיים ולפטרו ללא פיצויים, בשל "דיווחים כוזבים, הטעיה, קבלת כספים שלא בדין ומעילה קיצונית באמון". האובן דחה את כל הטענות, אך באופן מפתיע הודיע לפני שבוע על התפטרותו מניהול המחלקה. ועדת החקירה לא מצאה כל עדויות הקושרות או רומזות לקשר בין ההתנהגות הלא תקינה של הרופאים הבכירים להידרדרות מצבו של עמיר ולמותו. גם למשפחת עמיר אין טענות על הטיפול הרפואי, שלדבריהם היה "מסור מאוד".

גם בוולפסון

שני רופאים שעבדו בשנת 97 בבית החולים וולפסון נאשמים כי התעלמו שוב ושוב מסימני ההידרדרות של תינוק בן 11 חודשים, ואף התעלמו מבדיקות מעבדה חמורות בנושא. התינוק נפטר לארח מספר ימים מזיהום חיידקי- שלא אותר בזמן שני רופאים בכירים מבית החולים "וולפסון", נאשמים בכך שגרמו ברשלנות את מותו של תינוק. לבית משפט השלום בת"א הוגש הבוקר (יום ב') כתב אישום נגד השניים, ד"ר עופר ינאי, בן 45, מומחה לרפואת ילדים, וד"ר אוסקר הרמן, בן 52, מומחה לכירורגיה פלסטית. שני הרופאים עבדו כרופאים מומחים בשנת 97', כאשר הגיע לבית החולים אור ימין ז"ל, בן 11 חודשים, שנכווה ממים רותחים שנשפכו על גופו. הוא הגיע לבית החולים עם הוריו ואושפז ביחידה לטיפול נמרץ ילדים, שם אובחן כסובל מכוויות בדרגה ראשונה ושנייה בהיקף של 35% משטח גופו. שני הרופאים היו אחראים לטיפול בתינוק. ב-4 באוקטובר, יומיים לאחר שהגיע לבית החולים, הצטברו מספר סימנים מדאיגים באשר למצב בריאותו של התינוק: בין היתר עלה חום גופו ל-39.9 מעלות. הוא סבל מחוסר תיאבון, בחילות, שלשולים, בצקות, קצב לב מואט ואי-שקט. על פי כתב האישום, סימנים אלה חייבו בדיקה שמא מתפתח בגופו זיהום חיידקי בדם שעלול לסכן את חייו. ד"ר ינאי נאשם כי בעקבות נתונים אלה, לא הורה על ביצוע מיידי של הבדיקות המינימליות הנדרשות, לבחינת החשש לזיהום חיידקי בדם. לטענת הפרקליטות, אם היו הבדיקות מבוצעות, הן היו מביאות לכך שימין היה מטופל כראוי וייתכן שכך היה נמנע מותו. יום לאחר מכן התייעצו הרמן וינאי והחליטו להעביר את התינוק למחלקת כירורגית-ילדים, שם הטיפול והמעקב הדוקים פחות מאשר ביחידה לטיפול נמרץ. החלטתם באה לאור שיפור כביכול, שהיה במצבו. על-פי כתב האישום, השניים החליטו על העברת התינוק מבלי שעמדו לנגד עיניהם תוצאות עדכניות של בדיקות מעבדה, והחלטתם התבססה על ממצאים קליניים בלבד, שגם בהם היה כדי להצביע על חומרת מצבו של התינוק. גם באותו יום התווספו והצטברו נתונים בנוגע למצבו של התינוק, כאשר חוסר השקט שלו התגבר והייתה ירידה בלתי-נורמלית בכדוריות הדם הלבנות שלו, שחייבה את המסקנה כי זיהום חיידקי הפך לאבחנה שסבירותה גבוהה ביותר. באותו יום התקבלו בדיקות מעבדה, בנוגע לירידת הכדוריות הלבנות, אך ד"ר ינאי פירש אותן כ"טעות מעבדה". בעקבות אותה בדיקה בוצעה בדיקה נוספת - שגם היא הראתה על ירידה בכדוריות דם לבנות, דבר המחזק את האבחנה בדבר זיהום חיידקי. עקב כך בוצעה התייעצות בין שני הרופאים, וד"ר הרמן החליט כי אין מקום להתחיל טיפול אנטיביוטי בתינוק. זאת, למרות שלטענת הפרקליטות, הרופאים היו צריכים לברר את הנתונים במלואם. הרופאים נאשמים כי לא הסיקו את המסקנה היחידה המתבקשת, והיא שהתינוק סובל ממצב חמור של זיהום חיידקי בדם וחייו בסכנה, ולא הורו על נקיטת הטיפול הרפואי הנדרש לאור אבחנה זו. כתוצאה מכך, בהיעדר טיפול הולם הוסיף מצבו של אור להידרדר, ויום לאחר מכן, ב-6 באוקטובר, לאחר שהוחזר ליחידה לטיפול נמרץ ואף נזקק להחייאה, הוא נפטר מזיהום חיידקי בדם. "הנאשמים הביאו במעשיהם ומחדליהם למותו של התינוק בכך שחרף קיומם של סימנים מוקדמים רבים וברורים, לא עקבו כנדרש אחר מצבו, לא זיהו את מצבו הרפואי המדרדר, ולא הורו על מתן הטיפול הרפואי ההולם את מצבו. במעשים אלו פעלו בניגוד למצופה ולנדרש מרופאים מן היישוב במצבם, במומחיותם, ובנסיבות המקרה", כך על פי כתב האישום.

למעלה