פארק קרית ספר

דןמור

New member
למרות שזה התבצע רק אחרי מאבק עיקש

אם אני לא טועה בהתחלה תוכננו שם מגורים ורק אחרי מאבק ארוך מאד העירייה "נכנעה", ביטלה את התוכניות והקימה את הפארק במקום.

אין ספק שזה משהו שהיה מאד חסר באזור.

החסרון היחיד הוא רחוב יהודה הלוי שיש בו סוג של מחסום פסיכולוגי לכל מי שממזרח אליו.

tela vivi

New member
לא בטוח בכלל שיהודה הלוי הוא מחסום פסיכולוגי

כמו שקינג ג'ורג' הוא לא מחסום פסיכולוגי למי שמגיע לגן מאיר מכיוון שכונת שינקין

1Shir

New member
לא הבנתי את המחסום הפסיכולוגי לגבי יהודה הלוי

כלומר לדעתך לכיוון שד' רוטשילד ומטה זה נחשב איזור יותר "מלוכלך"?

דןמור

New member
לא דעתי האישית - אלא תפיסה כללית

כן, אני חושב שפסיכולוגית מעבר לרחוב יהודה הלוי (מזרחית אליו) האזור נחשב משמעותית פחות טוב בעייני הציבור.

אפשר לראות את זה גם במחירי דירות - ההבדל בין מערב למזרח יהודה לוי הוא די גדול למרות שהמרחק הקצר לעיתים בין הדירות.

tapuzo

New member
חולדאי ראש עיר מעולה וזה מראה שקשוב לתושבים

צריך תושבים ערניים שמוכנים לפעול להשפיע על העירייה ועיצוב השכונות והבניינים
וגם עירייה שתהיה פתוחה לשנות תוכניות ולבצע פרויקטים כאלו גם אם לא תכננה
יש בתל אביב שילוב טוב של ראש עיר ביצועיסט ותושבים מעורבים ולכן רואים תוצאות

דןמור

New member
בשביל זה צריך מנגנון של שיתוף הציבור

נכון שיש שיפור, אבל יש עוד דרך ארוכה.

בפרויקט של פארק קרית ספר לא היה תהליך של שיתוף הציבור למיטב ידיעתי ורק אחרי הרבה רעש תקשורתי התוכניות שונו.
החוכמה היא לא לבוא בדיעבד ולשנות תוכנית בגלל לחץ ציבורי, אלא לשתף אותו מלכתחילה.

tapuzo

New member
אז הנה דוגמה הפוכה בטיילת

שכן היה תהליך שיתוף ציבור ולמרות התהליך הארוך עדיין יש לך אנשים שמפיצים התנגדויות

דןמור

New member
התנגדויות תמיד יהיו

אבל במקרה זה העירייה יכול לבוא ולהגיד שהיה תהליך של שיתוף הציבור וזה נותן לה כוח.

אי אפשר לרצות 100% מהאנשים - זה בטוח. לנהל עירייה זה התנהלות בין ניגוד אינטרסים של קבוצות שונות.

עם זאת, גם תהליך שיתוף הציבור בטיילת היה יכול להיות מורחב יותר מפגישה בודדת במועד אחד (למיטב ידיעתי). שיפוץ הטיילת הוא אחד התהליכים הכי חשובים שהיו בעיר בעשור האחרון ולהקדיש שעתיים לפגישה עם תושבים זה משהו, אבל עדיין מעט מדי.

lirano10

New member
הסיפור של קריית ספר יותר מורכב

אחרי שהעירייה התחשבנה עם המנהל וניידה את הזכויות שלו בקרקע אפשר היה לפתח את המקום. מאותו רגע ככל הידוע לי היה שיתוף ציבור עם אדריכל הפרויקט. חוץ מזה הפרויקט חרג במליונים רבים מהתקציב הראשוני שלו והוא מראה חלק מהסכנה בשיתוף הציבור.

דןמור

New member
"הסכנה בשיתוף הציבור"...

העובדה שהפרויקט חרג במיליונים לא קשורה לשיתוף הציבור, אלא התנהלות לא תקינה של העירייה.

לגבי מה שכתבת - שיתוף הציבור (למיטב ידיעתי אם היה כזה, היה מאד מצומצם) הגיע אחרי מאבקים מאד גדולים נגד העירייה. שיתוף הציבור צריך להגיע בשלב המקדים.

lirano10

New member
השיתוף היה לפני שלב התכנון

או לחילופין בשלביו המוקדמים. לגבי שיתוף הציבור, אני מבהיר כי כל ניסיון לייצר "מיטוב" אישי או מקומי מפחית מהרווחה הכללית של כולם. במקרה הזה אפשר היה לראות את זה בצורה ברורה, כאשר כמות הדרישות הייתה חסרת פרופורציה מול פרויקטים דומים בעיר.

דןמור

New member
ושוב - העירייה היא זו שאשמה

התפקיד של העירייה הוא לעמוד על המשמר.

שיתוף הציבור זה חשוב, אבל זה לא אומר שצריך להקשיב לכל דרישה שעולה, בשביל זה יש תקציב וצריך לעמוד בו. אני מצפה מהתושבים לבוא בדרישות ומהעירייה לסנן ולמקסם את הצרכים של התושבים בהתאם לתקציב ובהתאם לחלופות שיש. זה שיש שיתוף הציבור לא נותן עכשיו פטור לעירייה מרשלנות במקרה שהיא חורגת מהתקציב שלה.

לגבי ה"מיטוב" שאתה מדבר עליו - כל אינטרס של אחד הוא לרוב על חשבון אינטרס של אחר. הרעיון הוא ליצור מיטוב שיוצר רווחה כללית גדולה יותר בסה"כ, כאשר אחד אחד מהצדדים לא יותר נפסד באופן משמעותי, או שההפסד שלו סביר ביחס לרווח של האחר.

לגבי השיתוף של פארק ספר - יש לך מקור למה שכתבת?

lirano10

New member
אני מסכים

אחריות העירייה לעמוד בתקציב אני אומר שזה מוקש שקיים וראוי להעלות אותו. בקשר לקישורים אני אנסה למצוא זה סיפור קצת ישן ונידון פה בפורום בעבר.

הסיפור בגדול הוא שהתושבים נורא רצו להקים במקום פארק אלא שהאדמה הייתה שייכת למדינה ולא לעירייה. במקום היו זכויות בנייה שהמדינה לא הסכימה לוותר עליהם. לאחר שנים של ויכוחים (מיותרים בעיניי, אפשר היה להקים שם את הבניין לא היה קורה כלום) העירייה ניידה את הזכויות למקום אחר והמדינה התרצתה. בחלון הזמן הזה הייתה דרישה מהעירייה להקים גינה זמנית מכורח חוק עירוני. חולדאי סירב מהסיבה שהוא עדיין היה במשא ומתן עם המנהל (כל אחד שיפרש את הצעד בעצמו). אחרי שסיפור הניוד נגמר - ביצעו שיתוף ציבור יחד עם אדריכל הפרויקט. היה מפגש תושבים באזור הפארק והם ערכו פעילויות שונות עם המתכנן בסופם הוא גיבש תוכנית. שוב, זה נושא די ישן שהתקציב שלו אושר לפני 2 ו-3 שנים, אבל אתה מוזמן לחפש כתבות באינטרנט שיסבירו על כך.

http://www.tlv1.co.il/?s=קריית+ספר&button
יואב לרמן כתב על זה (חלק מהכתבות הן שטויות שכפי שתקרא ולתבחין לא התממשו כמו מרבית הדברים שהוא מעלה, ובכל זאת הוא היחיד לכתוב על זה...)

עלה13

New member
לגבי יהודה הלוי...

הרחוב והאזור יוכלו להשתפר אם יסלל לאורכו שביל אופניים, בגדול אופיו של הרחוב תורם לתושבי קריית ספר והאזור כפינה אינטימית, אם כי בשל חוסר שטחי הציבור באזור כבר היום מרגישים את הפופולריות של הפארק ותושבים וא/נשים זורמים אליו.

למעלה