פארק אלונה - מי קדם

canadush

New member
פארק אלונה - מי קדם

וואו !!
סופר מומלץ !!
טיול מוווווושלם

הליכה בנביעה שהיא חלק ממערכת מים רומית קדומה
אורך מערכת המים כ23 ק"מ ומגיעה עד קיסריה (סופר וואו !)
כאשר החלק התת קרקעי הוא באורך 4 ק"מ מתוכם 280 מ' נחשפו והם המסלול בעצם

קודם כל מערכת המים עצמה מרשימה מאוד
דבר שני, המים קרים להפליא
שלישית, זו הכי אטרקציה בעולם לילדים - הליכה במערה חשוכה לחלוטין-טין-טין (מה שאומר שסופסוף השתמשנו בפנסי הראש שקנינו להם
)
רביעית, עם מים !
חמישית, כל הסיפור שעה וחצי - כולל מריחת קרם הגנה לפני, סרט הסבר ועצירה אחרי (ההליכה במים היא 40-30 דק') - מושלם למי שמתענג על שנ"צ, ועוד יותר מושלם למי שקם עייף מאוד באותו בוקר....

קישור לאתר כאן
הכניסה בתשלום: 24 ש"ח למבוגר ו-18 ש"ח לאוכלוסיות מוזלות (פנסיונרים/חיילים/ילדים)
גובה המים 70-40 ס"מ - אצלנו בני השלוש וחצי נזקקו לעזרה טיפ'לה במקומות הנמוכים (של ה70 ס"מ)
חובה פנסים, עלטה מוחלטת בלי פנס

לגבי תמונות.... מתנצלת.... אין לי כאלה ללא הילדים (וחיפשתי וחיפשתי) ואנ'לא חושפת אותם.....
אבל גוגל עושה יופי של עבודה והתמונות שהוא מוצא מהימנות למדי
(עמכם הסליחה)

אולי מישהו יסביר לי פעם אחת ולתמיד...

מה הקטע של "לא לחשוף את הילדים"?!
העלאת תמונות תפגע בנשמת הרכה?
פדופילים יבצעו מעשים מגונים בתמונה (וגם אם כן, אז מה? כל עוד זה לא על הילדים עצמם זה לא מזיק, לא?)

סך הכל, תמונות של ילדים מטיילים. לא מדובר כאן במספרי כרטיסי אשראי או במידע רגיש אחר.

עכשיו, אחרי שהוצאתי קיטור אני מוכן לשמוע הסבר רציונלי לעניין (כי חיפשתי בעצמי ולא מצאתי).

tomi32

New member
פער הדורות

פעם היה מושג שקראו לו פרטיות, אבל היום בעידן הפייסבוק, האח הגדול והבלוגים הוא נשמע כמו מילה בפרסית עתיקה.
אגב, כשמדובר בילדים יש כאן גם אלמנט של כפיית ערכי חוסר הפרטיות עליהם, אבל גם אני, שדעתי כשל השואלת, מודה שאנחנו כופים על הילדים ערכים שונים מדי יום, כך שאין פגם מיוחד בעניין חשיפתם ברשת.

canadush

New member
עכשיו אחרי שהוצאת קיטור.....

אני אסביר:
1. אני אדם שחרד לפרטיות שלו. לא מתחברת גם לפייסבוק. לא מתחברת לתרבות ה"תראו-כמה-טוב-לי-בחיים-ונה-נה-נה-על-כל-היתר". לא מתקשקשת בגינה עם עקרות בית נוארות על הבלי הבלים. לא אדם שיתופי באופן כללי. כזו אני. לשימחתי, תפוז מקבל אותי ממש ככה.

2. אני משתתפת בפורומים נוספים. אין לי עיניין לחשוף את זהותי, מר אופיר גלבוע. אין לי גם עיניין שיזהו אותי באמצעות תמונות ילדי.
3. במידה ותמונה כלשהי תתגלגל לידיים הלא נכונות, לא מעוניינת שאיזה שוטר ידפוק לי יום אחד בדלת וינסה להבין איך תמונות של הילדים שלי הגיעו למחשב של איזה סוטה.

4. כבוגרת של 2 תארים בתקשורת המונים, בהתמחות בדיגיטל, האמן לי שדעתי שקולה מאוד בעיניין הזה.

5. באופן נקודתי לפורום הזה, חושבת שהמטרה בהעלאת תמונות היא לאפשר מבט עדכני על המסלול, הפריחה, זרימת המים וכו'. האוצרות הפרטיים שלי הם מישניים בסיפור הזה. בשרשורים קודמים העלתי תמונות דווקא, ואפילו הגדלתי לצלם במיוחד לפורום כמה תמונות ללא הילדים. הפעם שכחתי.
כמו שכתבתי, התמונות בגוגל מהימנות מאוד, וניסיתי לתת יותר מידע משמצאתי עצמי טרם הביקור. לא חושבת שזה פגע במישהו.

אז איך נתי אומר ? נפגש בשבילים.... (רק שלא תדע שזו אני
)

שתי הערות

ראשית, תודה על התשובה המפורטת ותודה על העדכון והתרומה לפורום.

לגופה של התשובה יש לי שתי הערות:
אם התמונות של הילדים שלי יגיעו למחשבו של איזה סוטה זו בעיה של הסוטה. לא שלי?
2. את אומרת שדעתך שקולה אולם מצד שני את אומרת שאת חרדה לפרטיותך. לדעתי יש סתירה בין הדברים. הרי חרדה (להבדיל מפחד) זהו פחד לא רציונלי ולא שקול (והמהדרין אף יגידו לא מידתי).

canadush

New member
צודק, המילה חרדה אינה רלוונטית

לשמחתי, חרדות אינן בעולמי
אנסח מחדש: אני מגוננת על הפרטיות שלי

בנוגע לבעיה של הסוטה, אכן זו הבעיה שלו. זה לא אומר שאני מעוניינת בקשר כלשהו לבעיה הזו שלו...

אלעד 1975

New member
שאלה בהחלט במקום וראויה לדיון מעמיק

איני נמנע במכוון מהעלאת תמונות שלי או של ילדיי בפורום - אך ממילא אני מעלה תמונות רק לעתים רחוקות.
עדיין אני מבין את אלו שלא רוצים לחשוף את תמונות ילדיהם ולו מהסיבה הבאה:

כשאתה מעלה תמונה של ילד קטן, שלא הגיע לגיל ה"הסכמה" להעלאת תמונה בפורום אתה מסתכן בכך שכאשר יגדל העולל,יכעס עליך מדוע העלת תמונה זו. ייתכן ולך היא נראית יפהפיה אך לילד מתבגר היא תיראה בדיעבד מביכה או מפדחת.
כמו שלא תעלה תמונה של עצמך שלטעמך יצאת בה לא הכי טוב,מצמצת, העוית פנים וכד' כך אינך יכול לחשוב איך תיראה התמונה הזו בעוד כך וכך שנים (לא רבות,אגב) ואם הילד היה רוצה שתציג אותו כך.

canadush

New member
דווקא לטיעון הזה, אנ'לא מתחברת

כי אני האפוטרופוס החוקי של ילדי עד שיגיעו לגיל הסכמה, וטובתם עומדת לנגד עיני, תמיד (אין לי ספק שזה נכון לגבי כל ההורים בפורום ממה שיצא לי לקרוא עד היום)

באשר לקובלנות שתהינה להם לכשיגדלו - נו, אין לי ספק שיהיו, עם ובלי שאעלה תמונות

איני חיה מחשש שיתלוננו יום אחד, ברור לי שזה יקרה כך או כך
יהיו עוד דברים שהם עשויים לא להסכים איתם לכשיתבגרו, אולם אני עושה את המיטב שאני יכולה עבורם, את המיטב שתואם את הערכים שאני מעוניינת בהם, גם אם לא לשביעות רצונם באותו רגע (ועל כך יעיד כל הורה שלא נותן לילד שלו כל מה שהוא רוצה בכל רגע)

מטיעונים אחרים, אנ'לא חושבת שהעלאת תמונות זו טובתם ולכן נמנעת

למעלה