פארמדיקים

כנראה

שמדור קד"צ סתם נהנה לשחק איתך. אין שום סיבה אחרת מדוע היית צריך לנדנד להם בשביל המיונים. כנראה שהם נותנים את התשובה הראשונית שאתה קיבלת לכל מי שלא מקבל את המיונים בשאלות ההעדפות. אלו הנתונים היחידים שאמורים להשפיע לקבלת המיונים.

tal afula

New member
לא נורא,

אני בטוח שזה הפסד רק של צה"ל, כי אולי אם לא הייתי על תקן חריג, כן הייתי עובר את המיונים. בגדול זהו הפסד גם שלי, אבל הם הפסידו מישהו עם מוטיבציה בשמיים.... שימשיכו לשחק עם מלש"בים...

בזבוז של זמן

לעשות את זה בזמן הצבא. תלך תהיה חובש, תעשה את השלוש שנים, אחרי זה תלמד מקצוע שיכניס משכורת קצת גבוהה יותר אחרי הצבא.

tal afula

New member
אני מניח שאת צודקת.

שנינו באים ממד"א, ויודעים מה התנאים של הפאראמדיקים... אבל עדיין, זה לא הכי נעים שבעולם לא לקבל משהו שרוצים.... אבל החיים, וגם הצבא הם לא תוכנית לפי בקשתנו

mlmlm

New member
../images/Emo2.gif

אם זה היה מכוון לבן, שגם ככה משרת שלוש שנים ויעשה מילואים- מה תמליצי לבת שרוצה בתפקיד? (ולשאלתך, טל, לא קיבלתי מיונים לזה. רק קיבלתי מנילה, ושוקלת לבחור בזה בעדיפות גבוהה). תודה על העזרה.

היום זה כבר פחות משמעותי

אבל עד לפני שנה שנתיים כולם היו עושים קד"צ של תשעה חודשים לפני הגיוס. היום הקד"צ הוא פחות ועדיין הוא מעריך את זמן השירות. מעבר לכך, לבנים התפקיד מעט יותר מאתגר מאשר לבנות. מעבר לכך החלק הכי מעניין לבנות הוא בדרך כלל ההשתלמויות בבתי חולים ומד"א. אחרי הצבא אין הרבה מה לעשות עם התפקיד. אפשר לעבוד בו, המשכורת לא משהו וזה בלשון המעטה, אפשרויות הקידום שואפות לכלום, ואם כבר לעבוד כל כך קשה בשביל מקצוע, לא כדאי לעבוד בשביל אחד שיצא ממנו משהו? על מנת להכנס לזה צריך ממש ממש לאהוב את זה ולהיות מוכנים לאכול את כל החרא למרות הכל רק בשביל להשיג אותו. אני מכירה לא מעט אנשים שעושים את זה רק כי זה החלום שלהם. אני אישית לא הייתי עושה את זה. אני לא פאראמדיקית, אין לי גם שום כוונה לכך, אבל מספיק לי לראות חניכים שלי ומתנדבים רבים אחרים, שבאו לפני ובאו אחרי או שיצאו ממני שהלכו לקורס הזה במסגרת הצבא, הם נהנו בתפקיד, אין ספק, האם זה שווה את ההשקעה בו? לא בטוח בכלל...

mlmlm

New member
יש משהו שכן היית ממליצה עליו

בתחום הרפואה? או כל דבר אחר?

לא, ואני אסביר

לכל אדם תחומי העניין שלו והתפקידים הקורצים לו יותר. לשימחתי, לא ביליתי בצה"ל מספיק זמן על מנת לחוות את כל אותם התפקידים שעניינו אותי בתור מלש"בית. אני יכולה לספר מה עברתי מנסיוני בתפקיד שלי בצבא ולספר מה שאני יודעת מחברים על תפקידים שלהם. מעבר לכך כל הנאה והמלצה על תפקיד הם מאוד אינדיבידואלים, בעוד אדם אחד יכול להנות מאוד בתפקיד מסויים, בנאדם אחר ישנא כל דקה בו, לכן לא משנה כמה אני אספר כמה תפקיד מסויים הוא טוב מצויין ומעולה, יכול לבוא אדם אחר ולסתור אותי. אני אישית לא ממליצה על תחום הרפואה בצבא משלוש סיבות: א. זה רפואה צבאית, זה תמיד חרא. ב.התו"ל הצה"לי מסורבל ומייגע בעיני, עם הרקע שלי הייתי מתחרפנת בו ומחרפנת את המדריכים שלי בדרך, עדיף לי להשאר עם התו"ל האזרחי. ג. בתור חובשת, לא הייתי מעוניינת להשאר כל היום במרפאה צה"לית, שיננית ממש לא מעניין אותי ולא הייתי רוצה להיות אחות מוסמכת, אם הייתי רוצה כל כך להיות אחות בצבא הייתי מנסה להתקבל לעתודת סיעוד.

mlmlm

New member
תודה לך

אני מבינה שהרקע שלך ברפואה מכריע בשיקולים. אמרת- "אני יכולה לספר מה עברתי מנסיוני בתפקיד שלי בצבא ולספר מה שאני יודעת מחברים על תפקידים שלהם." אשמח מאד לשמוע. יומטוב.

NorikoSan

New member
פראמדיקים - זה קרבי?!

כבר מזמן אני בודקת את האפשרות של פאראמדיק בצבא, ואני ממש מבולבלת.... זה קרבי או לא??? כל אחד אומר משהו אחר... תודה

יש פאראמדיקיות

מוטסות וגם במלחמה הפראמדיקיות היו בשטח לבנון ככה שלא הייתי אומרת שלבנות לא

שיהיה להן בכיף

ממה שאני מכירה הן לא מגיעות לתפקידים כאלו, ואם הן הגיעו אני לא אמנע את זה מהן.

NorikoSan

New member
האמת היא שאני באה מהכיוון ההפוך...

אני ממש לא רוצה קרבי, אבל אני כן שוקלת ברצינות את הפראמדיק. אז אפשר להגיד ב100% שאם לא יקרה משהו מאוד יוצא דופן ואם אני לא ארצה ממש אז אני לא אהיה קרבית? כי זה מה שחשבתי עד שהגעתי לראיון במיונים לרפואה ופתאום הם התקילו אותי עם "איך את חושבת שתסתדרי עם זה שאת בחורה דתית בקרבי?" (כשאצלי הבעיה היא פחות בחורה ויותר הדתית). אז בעצם השאלה לא היתה מדוייקת ואני לא באמת אלך לקרבי-קרבי אם אני לא ארצה?

למעלה