זו הייתה תקופה אחרת
הראש בראש שלהם היה אז כמעט מאוזן. נובאק המריא מאז לגבהים מרשימים ומארי נשאר קצת מאחור בעיקר בכל מה שקשור למפגשים מול נובאק ופדרר. זה לא מקרה שנובאק ניצח בעשרה מ11 המשחקים האחרונים שלו מול מארי, ופדרר ניצח בכל חמשת המשחקים האחרונים מול מארי אחרי שפעם מארי הוביל עליו בראש בראש. הם כל הזמן משפרים ומשנים את הדרך שבה הם מתמודדים בינהם והם גם למדו את מארי די טוב. מארי תמיד עושה בדיוק מה שהוא עשה במשחק הקודם נגדם. הוא אף פעם לא מנסה משהו אחר. מהבחינה הזאת התרומה הטקטית שלו ושל המאמנים שלו די מאכזבת.
אבל העניין המצער באמת הוא שהם בדרך כלל במשחקים הגדולים מעלים את הרמה שלהם ומארי כבר די הרבה זמן נותן משחקים חלשים יחסית דווקא נגדם ונראה גם די חלש מנטלית. היום זה בלט בטעויות הלא מחויבות אבל האמת היא שגם אם הוא יעשה פחות טעויות בלתי מחויבות מה שגומר אותו מולם זה ההגשות שלו. הוא אולי שיפר קצת את ההגשה השנייה שלו אבל אחוזי ההגשה הראשונה שלו לעתים רחוקות עוברים את ה55 אחוז. היום היו לו 47% במערכה השנייה. ונובאק ופדרר מחזירים את ההגשות שלו די בקלות, אפילו הראשונות. מול שאר הסבב מארי מחפה על החולשה הזאת בעזרת משחק הבייסליין שלו אבל מול נובאק ופדרר הוא במקרה הטוב חצי חצי מהבייס ליין ולעומת זאת ההגשות שלהם הרבה יותר דומיננטיות. אז הוא אולי שובר פעם או מקסימום פעמיים במשחק אבל הוא נשבר 4-5 פעמיים. בשנים האחרונות זה כמעט תמיד אותו דבר. ואני לא רואה שמשהו הולך להשתנות. הוא ינצח אותם רק אם הם יהיו ביום רע במיוחד כמו שנובאק היה במונטריאול. ובטוב מחמש הם יצטרכו להיות ביום רע במשך שלוש מערכות ולא רואה את זה קורה לנובאק. המשחק הכי מרשים של מארי השנה מול נובאק היה ברולאן כשממש מכלום הוא הוציא מנובאק שתי מערכות כשהוא מנצל באופן מקסימלי כל שבריר טעות של נובאק במשך שתי מערכות אבל בשאר השלוש הוא לא דגדג אותו אפילו.
איך שלא יהיה, נובאק שמובאק, אף אחד לא מנצח אותו כרגע אז לא בושה להפסיד לו. החשש האמיתי שלי הוא לגבי גמר הדיויס, סוף סוף תואר אחד חשוב שאפשר לזכות בו מבלי שצריך לנצח את נובאק או פדרר וזו לדעתי ההזדמנות הראשונה והאחרונה של מארי. אני עדיין חושב שהוא טועה שהוא לא הולך לוותר על לונדון כמו בתוכנית הראשונית שלו. אין לו מה לחפש שם על אולם עם משטח מהיר. זה גמר פדרר נובאק ודאי עם זכייה של נובאק מן הסתם. לפי מה שמארי אמר אתמול אחרי החצי הוא הולך כבר מחר(!) להתחיל להתאמן על חימר עד יום שישי, אחר כך להחליף משטח ללונדון ואחר כך אחרי שלושה או ארבעה משחקים מתישים מול שחקני טופ 10 לנסוע לבלגיה לשחק שני יחידים וזוגות שלושה ימים רצופים. היה צריך להפגין קצת יותר אומץ ולהשאר בתוכנית המקורית.