פארגו 1X1

מיכאל1411

New member
פארגו 1X1

מאוד התרשמתי מהפיילוט. הומור משובח, דמויות אקסצנטריות. העלילה מונעת ע''י כאוס וטירוף, טומנת בחובה
לא מעט התרפקות ישירה על המקור הקולנועי של האחים כהן. לא פלא למשל שדמותו המסתורית של בילי בוב ת'ורנטון
מתנהגת כמו האח הקטן של אנטון שיגור ('ארץ קשוחה'). הציפיות שלי להמשך לא יכולות להיות גבוהות יותר. זה באמת היה מעולה.

בהחלט, ציפיות גבוהות

הנקודה שהעלתה twisted nerve על האלוהות שנמצאת גם (ואולי בעיקר) באדם הפשוט שיש בו חמלה, עירנות.. נמצאת גם כאן.

זו ידם המכוונת של האחים כהן, למיטב הבנתי..

מתאים למולי, השוטרת מהסדרה, לשיר את השיר (זוהר):
http://benyehuda.org/bialik/bia043.html

(אגב, למי שלא מכיר, כדי שהשיר באמת יתנגן - צריך לקרוא אותו בהטעמה מלעילית - "בעצם יל >>דו<< תי י >>חי << די הוצגתי")

twisted nerve1

New member
מעניין שלקחת את מה שכתבתי

למקום של אלוהות, כי בכלל לא הזכרתי עניין אלוהי. למעשה אני חושבת שהיחס של האחים כהן לאלוהים, לפחות כפי שמשתקף בסרטים שלהם הוא אגנוסטי על גבול האתאיסטי (בעיקר בסרטים כמו ארץ קשוחה, יהודי טוב, ולקרוא ולשרוף שבהם, לפי הקריאה שלי אותם לפחות- הם מנסים להעביר את הרעיון של העדר אלוהים או כוח מכוון ואת הניהליסטיות והרנדומליות ששולטים בעולם). זה לא אומר אגב שהם לא עוסקים בקונספט של טוב ורע, הם כן, לדעתי כמעט בכל סרט שלהם. אבל אני חושבת שהדיון שלהם הוא על קיום טוב ורע דווקא בעולם בלי השגחה עליונה).

הומניזם

בסרטיהם הם מעבירים את האלוהות אל האדם.
בדיעבד, אם אני זוכר נכון - רוב הסרטים שלהם עוסקים באופן כזה או אחר במעבר זה. (נראה לי.. עבר הרבה זמן וגם לא ראיתי את כולם)

לכן אני מסכים איתך לגבי הטוב והרע (-ניהליסטיות) אך אינני מסכים לגבי הרנדומליות והאתאיזם - בעולמות שהם יוצרים, עולמו הפנימי של האדם איננו רנדומלי ומכיל ניצוץ אלוהי (או להפך - אצל הניהליסטיים).

אגב, ביהודי טוב יש השגחה עליונה, לא? זה סיפור איוב מהתנ"ך..
אך בהקשר למה שכתבתי למעלה, הם עשו משהו נחמד - בסרט הזה אנחנו, הצופים, בתפקיד אלוהים:

(ספויילר)

כל הסרט הוא מצליח להישאר יהודי טוב על אף הגזירות (עד שבאיזשהו שלב כבר עניין אותי לראות אם הוא יצליח). ממש בסוף הוא חוטא. אז אני התאכזבתי - ואז הגיעה הסופה.

twisted nerve1

New member
אני לא זוכרת לעומק

למיטב מה שזכור לי, אי אפשר באופן כללי להפרש את הסרטים שלהם בצורה אחת, אבל אני זוכרת שרוב הפרשנויות לרוב הסרטים שלהם שקראתי שעסקו באופן כזה או אחר בשאלת האלוהות, בעצם אמרו שהסרטים שלהם מביעים פיקפוק רציני בקיומו עד שלילה.

אבל אתה בעצם מסכים שהסרטים שוללים את קיום השגחה עליונה, אז במה בעצם מתבטא ה"אלוהות" לדעתך? בהומניזם של הדמויות? בבחירה שלהם בטוב על פני הרע? כי לזה פשוט קוראים "טוב" ו-"רע". לשייך את זה לאלוהים זו פרשנות שלך שלא נראה לי שכ"כ קולעת למהות היוצרים (באותה מידה תוכל לומר שכל סרט שמציג דמויות שעושות דברים מוסריים בעצם מטרתם לייצג את הניצוץ האנושי באדם, ואני בספק גדול אם כל סרט שלא הציג את כל הדמויות שלו כרשעים טהורים, רצה להביע איזו עמדה לגבי האל).

מקווה להבהיר

הסרטים עוסקים במעבר מאלוהות חיצונית לאלוהות פנימית (לאדם) - מה שנקרא הומניזם.

אגב, ביצירות בהן יש תפיסת עולם מודרניסטית מנפצים את ההומניזם (הנאיבי) כפי שהאחים כהן מנפצים את האלוהות החיצונית

הסרטים לא משתמשים בהומניזם כבסיס ועליו מספרים סיפור אלא ההומניזם הוא הסיפור.
כלומר, זה לא שהדמויות הומניות (יכולות להיות) אלא שהסיפור מנסה להעביר לנו את תפיסת העולם הזו לפיה לאדם יש סמכות מוסרית והעוצמה ה"אלוהית" שנלווית לכך (בהנתן תפיסת העולם המנופצת).

טוב ורע הם תוצאות השיפוט בהנתן מערכת אמונות מסויימת. האחים כהן מספרים לנו מי הרעים ומי הטובים במערכת האמונה ההומניסטית וכך מגדירים אותה.

אני חושב שאם אכתוב עוד פעם ה' אני אקיא. אני מקווה שעכשיו כוונתי ברורה.

twisted nerve1

New member
אתה ברור, אני פשוט לא מסכימה

איתך.

נניח נצא מנקודת הנחה שהמשפט שכתבת נכון- "שהסיפור מנסה להעביר לנו את תפיסת העולם הזו לפיה לאדם יש סמכות מוסרית" (לא בהכרח מסכימה, אבל נזרום). מזה אתה בעצם אומר כשאומרים שלאדם יש סמכות מוסרית = יש לו עצמה אלוהית. אבל זאת הסקה שלך. אף אחד לא אומר שאם האחים כהן בעצם אומרים שהאדם הוא זה שצריך להיות סוכן המוסר של עצמו, זה אומר שיש לו ניצוץ אלוהי. כאילו בזה שאתה אומר את זה אתה בעצם מניח שאלוהים קיים אפריורית (וגם מקשר אותו למוסר).

"טוב ורע הם תוצאות השיפוט בהנתן מערכת אמונות מסויימת. האחים כהן מספרים לנו מי הרעים ומי הטובים במערכת האמונה ההומניסטית וכך מגדירים אותה." - שוב, מסכימה לחלוטין. אבל מה בדיוק הקשר לאלוהים פה?

השימוש באלוהות

המעבר מסמכות מוסרית לאדם לניצוץ אלוהי נובעת מכך שלפני שלאדם הייתה סמכות מוסרית היא הייתה שייכת לאנשי הדת/ספרי הקודש שהם כביכול שליחי אלוהים. לכן עתה, כשאדם פונה אל עצמו כשהוא שואל שאלה מוסרית - הוא מתייחס לעצמו כאלוהים (בהקבלה לעבר).

timboy123

New member

בהחלט היה מעולה, מחכה מאוד להמשך. ומרטין פרימן גם כן מצויין כרגיל.

למעלה