פאנק ערבי

gs1234

New member
גם ה-Black Lips הופיעו (ביריחו, נדמה לי)

וכן, יש קהל, למה לא?

VeganFish

New member
למה לא, יש שם אנשים שהם יותר טרו

יותר פאנק מאשר רבים שמגדירים את עצמם פאנקס בישראל.

מגניב !

עוד שאלה, פאנק בעברית, של חברה יהודים, לפי מה שהבנתי מכם לא היו נסיונות לבצע שירים בערבית או עם מוטיבים ערביים בקרב להקות פאנק יהודיות.. למה? כלומר לא הייתם רוצים לפנות גם לציבור הזה בארץ? ושוב, סגנון כמו פאנק ועוד בארץ אני חושב שזה דבר די מתבקש.. אתם לא חושבים? הייתי שמח להבין מה הדיעות של אנשים פה בקשר לזה..

Dead Olmert

New member
מלככי הפינקה-מחטאת

זה שיר בעברית שעשו יהודים וזה פאנק אבל המילים של זה זה סתם...הם פשוט הקריאו פרק בערבית מהחוברת ערבית שלהם בבצפר

ronzed

New member
זה על אותו משקל כמו להגיד

שאם רוצים לפנות לציבור העולים, צריך לעשות שירים ברוסית \ אמהארית? או לשלב פאנק עם מזרחית אם רוצים לפנות לערסים? או לעשות קאברים לשירי פופ אם רוצים לפנות לרדיו \ מיינסטרים? מבחינה הגיונית, אם רוצים לפנות לקהל הערבי, צריך לדבר איתו ואליו בגובה העיניים, לא לחיות בתל אביב ולכתוב לו שירי פאנק. או מבחינה עוד יותר הגיונית לעשות מוסיקה ערבית לגמרי, לא? קיצור, מה שאיתי אמר. מה שכן, אני חושב שללהקת 951 יש שירים בערבית, ואחד מהם אפילו ממש מגניב, אני חושב שקוראים לו דוקטור. ואת תמיד גם יכולה לשמוע DAM.

Dictatorshit ו-The A

הייתה פעם (אמצע שנות ה-90) להקת פאנק מטירת הכרמל בשם Dictatorshit ושניים מחבריה היו ערבים. באזור חיפה פעלה עשור קודם לכן להקה בשם The A, שהגדירה עצמה כפאנק (למרות שמוזיקלית היא לא הייתה כזו...), כללה לפחות חבר אחד ערבי (ספרטקוס אנארכוס) והוציאו כמה קלטות עם שמות כמו "אנארכו-פאדה". אוי ואבוי (להקת פאנק מקרית אונו) הופיעה ברמאלה ב- 1994 ב"סט אקוסטי", כחלק מהמפגשים בין אנרכיסטים ישראליים (כמעט כולם מסצינת הפאנק) ונוער רדיקאלי פלשטיני ושנמשכו כשנתיים. בקשר לפאנק בארצות ערב, יש אנשים ששומעים את הסגנון עוד משנות ה-80 אבל זה אף פעם לא התפתח ממש לסצינה. הייתה תחנה בדרום לבנון ששידרה פאנק והרדקור בתחילת שנות ה-90, אבל אני לא הצלחתי אף פעם לקלוט אותה למרות שגרתי בגליל. בלבנון וירדן היו כמה להקות שהיו על גבול המטאל והפאנק אבל לא משהו שהרשים אותי במיוחד. בכלל, צריך לקחת בחשבון שההצלחה של רוק בכלל בארצות ערב היא חלקית מאוד, בלשון המעטה, במיוחד עם משווים את זה להיפ הופ. אבל נניח שיותר צעירים שם יתחילו לאהוב יותר את הצליל של גיטרות עם דיסטורשן, אני עדיין חושב שהתכנים הפוליטיים והחברתיים יהיו מאוד קשים לעיכול בארצות ערב (אם בכלל), אלא אם יפתחו גרסאות יותר "ידידותיות", כמו למשל הטרנד של הרדקור איסלאמי מלפני בערך עשור. השאלה אם יהיה אפשר לקרוא לזה פאנק ולדעתי, כמו שכבר כתבתי לא פעם כאן בקשר לפאנק נוצרי או ל"פאנק רוק" של עשירי סביון, זה לא. לפני שחושבים להגיע לכמה שיותר אנשים (וקל גם לי להיסחף במחשבות על לשבור חומות חברתיים), צריך אולי לחשוב על להגיד משהו מעניין. אם לרוב הפאנקיסטים אין בעצם מה להגיד בשפה שלהם, אני לא רואה חשיבות שיגידו את הכלום הזה בשפה אחרת.

הבנתי..

זה נחמד לשמוע שכן היו להקות כאלה גם בארץ.. וכמובן שאין הכוונה להרדקור אסלאמי כלשהו, או דברים בסגנון ה"תקוה-קור" שצויין למעלה.. "אם לרוב הפאנקיסטים אין בעצם מה להגיד בשפה שלהם, אני לא רואה חשיבות שיגידו את הכלום הזה בשפה אחרת. " אוקיי זה כבר בעיה אחרת.. אולי באמת נשביתי ברעיון של לשבור חומות, פשוט התהום בין החברה היהודית והערבית בארץ היא כלכך עמוקה ולא נתפסת.. וקיוויתי שאם תהיה פניה באמצעות השפה, אפילו בשירים ספורים, והמחסום הזה ישבר, כן יקומו אנשים ערבים ויגידו בוא נבדוק את זה.. ולך תדע אולי התכנים אשכרה יעניינו אותם (דבר שסביר להניח שכן יקרה בארץ) בנוסף אם זה יצבור תאוצה הפאנק בארץ יכול גם לקבל מודעות עמוקה יותר וכו.. סתם הצעה שעלתה אצלי.. ונועדה רק לעזור.. תודה לכולם על ההתייחסות בכל מקרה.

VeganFish

New member
חחח, יש סיכוי להצלחה, הרי ...

...הרי ערביי ישראל לא צריכים להתגייס‎:)

gs1234

New member
בטורקיה, חברי להקת פאנק נשפטו ונכלאו

לגבי האפשרות שהתכנים הפוליטיים והחברתיים יהיו מאוד קשים לעיכול בארצות ערב (אם בכלל) - לא מזמן חברי להקת פאנק נשפטו ונכלאו בטורקיה על זה שהם כללו "מילים גסות" בשירים שלהם, ויש כנראה חוק בטורקיה נגד זה. זאת הייתה להקת פופ-פאנק, אגב, מה שמוכיח שגבולות ה"טרו" די גמישים. ואפרופו מילים - בכל מה שיצא בשנתיים-שלוש האחרונות שאפשר לקרוא לו "פאנק" לא זכורים לי שירים שמופיעה בהם הרבה המילה "פאק" ונגזרותיה, כמו שהיה פעם. האם הפאנק נהיה מנומס או שפשןט פספסתי כמה דברים טובים?

gs1234

New member
Deli

ללהקה קוראים Deli. היה כתוב עליהם בכל מקום אפשרי באפריל. תכתוב בגוגל Turkey Punk Deli ותמצא. השיר שלהם היה נגד בחינות הכניסה לאוניברסיטה, וכלל מילים כמו "בחינות כניסה, שקו לי בתחת" ו"לכו תזדיינו עם הבחינות שלכם". הם עומדים למשפט על העלבת עובדי ציבור ועלולים לקבל עד 18 חודשים בכלא. תיקון טעות: המשפט עדיין נמשך, הם עוד לא חוו את חיי הכלא. בינתיים הם הוציאו דיסק אבל בלי השיר על הבחינות.

IDNTFS

New member
ומה לגבי:

"Fuck You, Motherfucker"? ניסיתי להיות די גס כאן.

themisfits

New member
שמועות שהגיעו לאוזניי

אומרות שהמתופף של dictatorshit הלך ופתח פלאפליה בשוק תלפיות אחריי שהלהקה קרסה. מישהו יכול לאמת לי את זה?

VeganFish

New member
Paranoi13

http://www.youtube.com/watch?v=q-hEt7lOYoQ http://www.youtube.com/watch?v=gvTs7PBl9GM

למעלה