פאנצ'ר מאכר או מוסך

mendev

New member
פאנצ'ר מאכר או מוסך

יש לי נזילה / בריחת אויר מהגלגל האחורי. לא משהו קריטי אבל מורגש (0.5 PSI ליום) מה אתם ממליצים פאנצ'רמאכר או מוסך ? אין לי בעיה עם פירוק הגלגל אלא עם הרכבתו לפי ההגדרות (מומנט ומתח שרשרת והכל) מה אתם ממליצים ?

C O L T

New member
לפעמים לא זה ולא זה

אני מבין שגורמי פנצ'ר לא נראים שם. ניסית לבדוק את הוונטיל? אתה יודע, מורידים את הכובע פלסטיק השחור, מרטיבים אצבע ביריקה קטנה, אפשר גם מים וסבון, לעדיני נפש, ואז מורחים את הוונטיל - אם יש בועות, האוויר בורח משם. לפעמים קצת לנקות זה מספיק, לפעמים החלפת החלק הפנימי שעולה משהו סמלי תעשה את העבודה. אפשר לשים גם קצת WD40. אם לא, ובורח אוויר עדיין, רצוי למוסך, מה הפנצ'ר מאכר יודע על מומנט? לרוב לא ידע בכלל מה זה, בטח לא את הערכים המומלצים ומתיחת השרשרת. לא כולם, יש אולי כמה צדיקים, אבל כאן יש מקום להכללות. מצד שני המוסך לוקח הרבה כסף, אולי עדיף לקנות מפתח עם מד-מומנט ולעשות הכל לבד. אני לרוב מסתדר לבד, גם אם אין לי מפתח כזה, לפי הרגש. אם תהיה באשקלון, תעבור אצלי, אז יעלה לך רק 20 שח אם יש פנצ'ר + דלק עד אשקלון וחזרה.

Pumi

New member
מוסך

ובעיקר אם זה צמיג אחורי. אם אתה לא יודע לכוון לבד, ותדאוג לפירוק של הדיסק וגלגל השיניים כדי שלא יפגעו חו"ח, עדיף מוסך שיודע מה הוא עושה. אולי יהיה יותר יקר, אבל לפחות לא תצתרך לשלם על זה יותר אחרי זה.

Super Max

New member
מוסך, חד משמעית

פאנצ'ריות למכוניות לא יודעות איך להתייחס לגלגל של אופנוע, ובעיקר לתתי המכלולים המחוברים אליו. באמירת צד, היתה לי בעיה דומה בקטנוע. פתרו אותה (במוסך) אפילו בלי להוריד את הגלגל - תקעו איזו חתיכת גומי (ייעודי לנושא). 5 דקות עבודה. מחיר זניח. Super Max

mendev

New member
בדקתי את הונטיל...

זה לא זה... כמובן שבחנתי את הגלגל ולא ראיתי את שום דבר שנראה קריטי... מפתח עם מד מומנט יש לי אצל אבא שלי ככה שאני לא אקנה עוד אחד איזה מוסך אתם מכירים בת"א ?

Tazz

Active member
ומה עם אורן זיתוני?

אני עד היום השתמשתי בו לצורך תיקון פנצ'רים ולא היו בעיות מיוחדות (חוץ מפעם אחת שהוא לא הצליח להוציא את הגלגל האחורי, שעתיים עבודה ולא זז מילימטר... אבל זה כבר סיפור אחר
) בכל אופן הוא מייבא צמיגי אופנועים והוא גם פאנצ'ר מאכר עם המחירים שמתלווים לכך אז אמור להיות פה שילוב מוצלח לא?

dmx_must_fly

New member
אני יכול המליץ על אורן זייתוני

תמיד החלפתי אצלו צמיגים. הוא נעשה מקצועי יותר עם הזמן. תראו לי עוד מוסכים שמנקים את הדיסק אחרי שמרכיבים את הגלגל בחזרה...

dmx_must_fly

New member
לאיזה ציוד אתה מתכוון?

למד מומנט שלא ראיתי אף מוסך מחזק איתו ברגים? יש לו ג'ק מירוצים, ג'קים הידראולים ופנאומתיים לרוב, כל סוגי הבוקסות והמפתחות ומכונה שמורידה את הצמיג מהג'נט.... אה.... וגם גיגית כזאת עם מים בפנים.

amitexc

New member
תראה

אתה גם יוכל לשים SLIME חומר מיוחד שמונע פנצרים ולא פוגע ביציבות או בצמיג או בגנט בקיצור מומלץ

למעלה