פאנפיק קטן

doron g3

New member
פאנפיק קטן

הפרק האחרון של דוסון קריק אכזב לא מעט אנשים, ולמרות שבמידה מסויימת למדתי לקבל ולהכיר בטוב שיש בו, תמיד תהיתי אם אפשר היה לעשות את זה טוב יותר. אני כמובן לא טוען שהצלחתי. אני לא יודע לכתוב, ובטח שלא תסריטים, ומהסיבה הזו תמיד שנאתי פאנפיקים כי הם תמיד יחווירו אל מול הדבר האמיתי. אבל כשחשבתי על איך הסוף צריך להראות תמיד היתה לי איזושהי תמונה, גם אם היא לא סוף אידיאלי. כמה סייגים: זה כתוב רע, אפילו בשביל הסטנדרטים של העונות המאוחרות. זה לא פרק, אני אפילו לא קרוב מכדי להיות מוכשר מספיק כדי לכתוב פרק שלם. וזה בעצם, פחות או יותר, פואנטה אחת פשוטה ובנאלית (שדי שקופה מהשורה הראשונה). ובכל זאת, הנה זה: [מבט מבחוץ על בית לירי, המצלמה עוברת לתוך החדר שמתגלה כריק לחלוטין, אישה נכנסת לפתע] מתווכת: החדר הזה יכול לשמש כחדר אורחים או כחדר לילד, כמו שאתם רואים החלון משקיף הישר לנחל... [אחרי האישה נכנסים גבר, אישה ונער כבן 14] וויד: אני לא מתכוון לגור פה, בית ליד הנחל? כדי שאני אוכל לחתור לבי"ס? אני לא דמות ב"בית קטן בערבה" האמא: וויד, אנחנו רק מסתכלים, חוץ מזה, מה בדיוק הבעיה? רוב הנערים היו דווקא שמחים לגור פה וויד: באמצע שומקום? לא תודה, אני מעדיף להיות במקום שהציבליזציה לא פסחה עליו המתווכת: אולי יעניין אותך לדעת שהבמאי המפורסם, דוסון לירי, גר בחדר הזה בדיוק בעבר. האבא: נו? אתה אוהב קולנוע, לא? תוכל לספר את זה לחברים שלך... וויד: חשבתי שאנחנו רק מסתכלים, לא? וחוץ מזה אף פעם לא התלהבתי ממנו, סתם אחד שמתלהב יותר מדי ממודעות עצמית. האמא: או וויד, רק תסתכל על הנוף הזה! [שלושתם מסתכלים דרך החלון, ורואים סירת משוטים שעוגנת בחוף וממנה יוצאת נערה צעירה וברונטית] וויד: אולי אם נביא לפה סולם... [נעימת הפתיחה] [אולם אירועים, הרבה אנשים בלבוש רשמי וחגיגי, אווירה חגיגית כשעולה אישה כבת 50 לבמה והיא מכה בכוסה עם הכפית] אישה: אם אפשר לקבל את תשומת לבכם? [הקהל משתתק] אישה: תודה. קשה למצוא מילים לאירוע שכזה, נדמה שהכל כבר נאמר לפני 25 ו50 שנה, ובכל זאת, אני חייבת לברך את אחי היקר שוב על שמצא כזו וכזה אושר. אני זוכרת לפני 25 שנה, כשישבתי פה ובירכתי, אך לא הבנתי את המשמעות האמיתית של למצוא מישהו שהוא באמת שותף אמיתי לחיים, מישהו שיעשה לך משהו בלב גם בפעם המיליון שתקום לידו במיטה, מישהו שלא תוכל לדמיין את חייך בלדעיו. היום יש לי את פיטר, ואני מבינה מה אתם חשים אחד כלפי השני. אז הנה לחיי הזוג המאושר, ומי ייתן שתזכו לעוד 50 שנות אושר! לחיים! הקהל: לחיים! [עוברים לדוסון, גבר כבן 70, ולידה אשה מבוגרת בסביבות אותו גיל] דוסון: תודה לילי, זה היה מרגש. כריסטין: כן, ממש נגעת לליבנו. לילי: תודה, אני עדיין מתקשה להאמין לכמות האנשים שהגיעו. דוסון: כן... [דוסון מסתכל סביב, ופתאום מבחין באישה מבוגרת שעומדת ליד הכניסה ומבטו הופך להיות מבט של הלם] דוסון: סלחו לי לרגע... [דוסון ניגש לאישה] דוסון: תגידי לי שאני הוזה... ג'ואי: חשבתי להכנס דרך החלון, אבל בגילי כבר קשה לטפס על סולמות... דוסון: ג'ואי! זה באמת את! וואוו, כמה זמן עבר? 20-30 שנה? ג'ואי: משהו כזה. דוסון: מה שלומך? איך בכלל הגעת לכאן? כלומר, אני מאושר שהגעת, אבל איך? ג'ואי: אתה יכול להודות לאלכס על זה, מסתבר שהוא ולילי עדיין בקשר, וכששמעתי שאתה וקריסטין חוגגים 50 שנות נישואין, רציתי לבוא ולברך אתכם. דוסון: תודה. אתה רוצה לבוא אלינו לשולחן? יש לנו הרבה מה להשלים. ג'ואי: למה לא? הרבה זמן לא ראיתי את קריסטין דוסון: כן... [הם מתיישבים בשולחן מרכזי עם קריסטין ועוד מספר אנשים] דוסון: קריסטי, את זוכרת את ג'ואי? קריסטין: אני מצטערת... דוסון: אפילו לא מהחתונה? קריסטין: יקירי, חלף הרבה זמן... ג'ואי: אין על מה להתנצל, באמת עבר המון זמן. דוסון: טוב, בכל מקרה קריסטי, זו ג'ואי, ה.... איך להגדיר אותך ג'ואי? ג'ואי: ידידה טובה. דוסון: כן, ידידה טובה. קריסטין: נעים להכיר, ג'ואי. שוב. [ג'ואי מחייכת חיוך חצי נבוך] דוסון: ג'ואי את קריסטין את מכירה, וזהו סטיבן, אשתו, שרה, וזו סמנתה הקטנה. סמנתה: סמי! דוסון: [מחייך] סמי... ג'ואי: נעים להכיר. דוסון: נו ג'ואי, מה שלום פייסי והילדים? [מבטה של ג'ואי נהיה עצוב ומעט קודר] ג'ואי: אני ופייסי כבר לא ביחד. דוסון: סליחה ג'ואי, אני מצטער לשמוע. ג'ואי: זה בסדר. [ג'ואי כאילו מנסה לנער את האווירה העצובה הפתאומית, ועוטה על עצמה חיוך מאולץ]. מה איתך? מה שלום סטיבן והנכדים? דוסון: תענוג, אני רק מצטער שאני יכול לבלות יותר זמן איתם. ג'ואי: ואתה לא מתגעגע לעבוד? דוסון: קצת, אבל את יודעת, אם הפרוייקט המתאים יופיע... ג'ואי: לא נראה שאי פעם באמת תפרוש דוסון: [צוחק] כן, אני מניח שזה נכון... קריסטין: אז מאיפה בדיוק אתם מכירים? לילי: או, שני אלה הולכים הרבה אחורה, מה זה? 60 שנה? ג'ואי: משהו כזה... קריסטין: הרבה היסטוריה, הא? דוסון: כן... [מחייך לעבר ג'ואי, שמחייכת בתגובה] [שתיקה מביכה משתררת, שאותה לילי קוטעת] לילי: צר לי להפריע לאיחוד המרגש, אבל דוסון, אני חושבת שהגיע הזמן שלך לנאום. דוסון: את צודקת, תסלחי לי? [ג'ואי חצי מחייכת בהסכמה, אך חיוכה הופך נבוך כשהיא שומעת את קריסטין] קריסטין: ודאי יקירי. [על הבמה] דוסון: 50 שנה, מה אפשר לומר? אחרי קריירה שלמה בעשיית סרטים זה די קשה לכתוב נאומים. אחרי כל פסקה אתה חושש שמא משתחל לנאומך איזה משפט מקומדיה רומנטית דלוחה שראית פעם, או גרוע מכך, ביימת. מצד שני, זה לא ממש משנה, תמיד חשבתי על עצמי כרומנטיקן ואני מניח שאני סוג של דמות מאותם סרטים, ואני שמח להיות. קריסטין, הגעת לחיי כשפקפתי באהבה, ברומנטיקה, כשפקפקתי בעצמי. הראת לי שאהבה יכולה להיות כ"כ פשוטה, ועל זה אהיה תמיד אסיר תודה לך. אני יודע שבזמנו עברנו זמנים קשים, אבל אני מרגיש כעת כאילו אני אוהב אותך יותר מאי פעם. לא אומר שחיי החלו לפני 50 שנה, אך הפרק המוצלח שבהם בהחלט כן, פרק שלא הייתי יכול לביים טוב יותר אף אם היה סרט. אז בקיצור, יקירתי, אני אוהב אותך, ואני מודה כל יום לאלוהים שקיבלנו את הסוף הטוב. לחיים! [על רקע הנאום מבט של עצב קל עולה בעיניה של ג'ואי, רואים אותה ממלמלת משהו בהרמת הכוסית וקמה לכיוון היציאה, דוסון מבחין בה, וממהר לכיוונה] דוסון: ג'ואי! עצרי! בגילי, ודאי שאיני יכול לרדוף אחרייך... [ג'ואי נעצרת] דוסון: לאן את הולכת? ג'ואי: אני באמת מוכרחת ללכת, רק רציתי לקפוץ ולאחל לך מזל טוב. דוסון: ג'ואי, את לא יכולה ללכת, רק הגעת, יש לנו המון דברים לדבר עליהם. ג'ואי: לא, נראה לי שזו היתה טעות. אולי היה עדיף להשאיר את הדברים כמו שהם. דוסון: אולי את צודקת. ג'ואי: [די מופתעת, אך מנסה להתעשת בזריזות] שלום, דוסון. דוסון: שלום ג'ואי. [דוסון חוזר לשולחן] סמנתה: סבא, לאן האישה הנחמדה הלכה? דוסון: אני לא יודע, מתוקה, אני לא יודע...

doron g3

New member
המשך (זה באמת לא הרבה)

[התמונה עוברת ל"פלאשבק" שמתרחש כ5 שנים אחרי הפינאלה] דוסון: הגעת! ג'ואי: נראה לך שהייתי מחמיצה את הטקס של אלכס?... ושל לילי... דוסון: לא להאמין, אה? אני זוכר שאלכס רק נולד, ועכשיו הם מסיימים בי"ס יסודי. ג'ואי: כן, זה באמת מדהים. מה איתך? עובד על איזה פרוייקט מרתק חדש? דוסון: חוץ מהסרט המשובח הזה? את מכירה אותי, אני לא יכול לחיות בעולם האמיתי. ג'ואי: ואיך החיים בעולם האמיתי באמת? דוסון: בודדים. אני מניח שמעולם לא מצאתי מישהי שתשתווה לך... ג'ואי: דוסון,... דוסון: ג'ואי, אל תדאגי, אין לי שום מחשבות מהסוג הזה, אני יודע שההיסטוריה יותר מדי כבדה אפילו מכדי לצלוח את המפגש הזה בשלום. אני כבר יודע שאם הייתי שם סוף טוב בסיפור אהבה כזה בסרטיי, המפיק היה אומר לי שהוא כ"כ שחוק ותלוש, ומכריח אותי לוותר עליו. יש דברים שגם בסרטים וגם במציאות לא הולכים. הסוף שלנו היה כ"כ מזמן שכבר שכחתי מה הוא היה, אבל רק זכרתי שהוא לא משהו שכנראה שווה לזכור. אני רק באתי לפה לראות את לילי, עם תקווה קטנה בלב שאולי אזכה לראות איתך, להחליף כמה משפטים ולהזכר כמה היה טוב. ג'ואי: להגיד לך את האמת, גם לי היתה תקווה קטנה לפגוש אותך. לא יודעת אם בשביל ליצור עוד סוף גרוע, או כדי להשכיח סוף אחר, אבל אני לא חושבת שיש משהו בינינו שלא שווה לזכור. אתה יודע, ספילברג פעם אמר: "לסיפורים אין כבר אמצע או סוף יותר, בדר"כ יש להם התחלה שמעולם לא מפסיקה להתחיל". אני חושבת שאף פעם לא נפסיק להתחיל. [על רקע הדברים האלו אנו צופים בדוסון מסתכל לעבר ג'ואי שיוצאת, ואז לעבר קריסטין, ואז שוב לעבר ג'ואי כשהפעם מבטיהם מצטלבים, ג'ואי נפרדת בחצי חיוך ומבט קל של בהירות עולה על פניו של דוסון, ואיתו חיוך של הארה]. (באשר לשיר רקע לסצנה הזו, אני חושב שfull of grace של שרה מקלכלן יתאים גם בגלל המשמעות העמוקה יותר, אבל יש הרבה מאוד אופציות)

Remedes

New member
תגובה..

קודם כל - כל הכבוד על הסבלנות לכתוב פאנפיק - יש לי גם כמה רעיונות לפאנפיקים אבל אף פעם לא הייתה לי הסבלנות לשבת ולכתוב אותם. דבר שני - אתה ממש מעניש את ג'ואי אה?!.. מחזיר ת הגלגל לצורה הזו שהיא זו שלבד... ולגבי הסוף.. עוד סוף פתוח?!?! מה יהיה עם הסופים הפתוחים האלה.. אני לא מסוגל.. לדעתי (ואך ורק לדעתי) סוף זה סוף.. צריך להיות לו הגדרה ברורה.. לא יודע למה אני חושב ככה.. אולי כי נמאס לי לדמיין את האפשרויות.. ואם כבר השארת סוף פתוח אז לדעתי דוסון צריך להשאר עם קריסטין.. אמנם יש משפט שאומר שאף פעם לא מאוחר מדי - ואפילו ג'ן שכנעה את גראמס להתקדם הלאה. אבל לדעתי הסיפור של דוסון וג'ואי מיצה את עצמו תוך 6 שנים ( 11 אם מחשיבים את שני הפרקים שמסיימים את העונה ה- 6) אז אחרי 50 שנה?! אני בהחלט ממאמיני דוסון וג'ואי ואין דבר בי שרוצה יותר מלראות אותם ביחד .. אבל לדעתי אם אפילו אחרי 20 שנה הם לא מצאו עצמם יחד אז כנראה שבאמת אין להם סיבה להיות יחד. אבל בהחלט נהניתי לקרוא את מה שכתבת.. במיוחד "הפתיחה" .. " אולי אם נביא לפה סולם".. שנון וקולע לקיצ'יות ולמחזוריות של הסדרה.

doron g3

New member
תודה על הביקורת

ממש לא ניסיתי להעניש את ג'ואי, כיוונתי לפואנטה די פשוטה שכפתה עליי את הסיטואציה הזו. אבל אני שמח לקרוא פרשנויות ונקודות מבט שלא חשבתי עליהם. הסוף אצלי הוא לא ממש פתוח כמו שהוא לא חד משמעי. הסוף המקורי היה סגור ונעול עד כמה שניתן, זה נראה לי מיותר. סוף טוב לטעמי, הוא סוף פתוח, אך הכוונה לסוף סתמי חסר אמירה, אלא לסוף אמביוולנטי שמאפשר לך לתת את הפרשנות האישית בנוגע למשמעותו. בסופו של "הפרק" אין בחירה ברורה וחד משמעית, נותר לנו לתהות האם דוסון הגיע לאיזשהו מסקנה ומהי. כל "הפרק" כיוון למעשה, לאותה שיחה מפורסמת ב"discovery". על החתונה בעולם המקביל, ועל הבחירה שדוסון נאלץ לעשות באותו עולם. תמיד חשבתי שבסוף של דוסון קריק צריכה להיות תשובה לשאלה ששאלה ג'ואי באותה שיחה, שאלה שלדוסון לא היתה תשובה בזמנו אך הבטיח לג'ואי לתת אותה ברגע שתהיה לו, עם מי יילך בסוף הערב? בסוף אחר, סגור יותר, דוסון היה הולך לעבר ג'ואי, מודיע לה שיש לו סוף סוף את התשובה, שהתמונה המטושטשת התבהרה, ועכשיו הוא יודע איך הכל מסתיים, ומנשק אותה. אבל מכיוון שאני מעדיף את האמבווילנטיות, וויתרתי על התוספת הזו, למרות שהיא נחמדה (מה שגם כמו שאנחנו מכירים את ג'ואי, היא היתה נפרדת מדוסון רק על זה שנישק אותה כשהוא עם קריסטין, ועוד נשוי)

Remedes

New member
אבל אתה לא חושב שהסדרה

מספיק מיצתה את הנושא הזה במשך 6 עונות... וכל הזמן הם ניסו ליישר את ההדורים וכל פעם זה השתבש מחדש ( שלא כל כך באשמתו של דוסון אני חייב לציין ) אבל לדעתי אם אחרי 50 שנה ששניהם בני 70 זה לא הסתדר - אז באמת שהנושא כבר פג תוקפו. ויותר מזה... במהלך כל הסדרה ראינו את דוסון רודף אחרי\ מחכה ל.. ג'ואי כמו כלבלב נאמן. כל פעם שהיה סימן לחזרה הנה הוא היה שם... וכל פעם הוא נפגע מחדש ... אז אם האמרה הישנה אומרת : first time- shame on you , second time-shame on me אז מה נגיד על ידידנו דוסון במעשה ה100 ?!?

doron g3

New member
שחקה, לא מיצתה

בכל ששת העונות, למרות השחיקה האינטנסבית, ובמיוחד בעונות האחרונות, הסדרה לא הצליחה להגיע לכדי אמירה כלשהי כלפי השניים. אמירה שכזו אולי תמצא בעונה השנייה, או בפינאלה, אבל היא מאוד מעורפלת ועמומה. בין אם זו אמירה פסימית או אופטימית, הזוג הזה דרש התייחסות רצינית, אולי לא אמירה מפורשת, אבל סוג של "קלוזר" שחיוני כ"כ. ניסיתי לתת את אותה אמירה ב"פרק" הזה. הפרק מתכתב עם אותה שיחה מפורסמת מהעונה הראשונה, ויש בו אווירה של עונה ראשונה כאשר נרמז (אולי לא מספיק, אבל זה כבר עניין של בימוי ומשחק) שג'ואי מעוניינת בדוסון, שכרגע תפוס ולא ממש מבחין. במשפט: "ג'ואי! עצרי! בגילי, ודאי שאיני יכול לרדוף אחרייך...", יש איזשהי רמיזה של דוסון שהוא כבר מזמן מאס באותם רדיפות, ואם לזה היא מצפה אז היא יכולה ללכת. מכאן עוברים קצת לאווירת עונה שישית פסימית, כשאנחנו חוזרים לאותה שיחה מפורסמת בפרק השני, ולהצהרת ה"טעות" של ג'ואי. בניגוד לאז, דוסון הפעם מסכים, בהמשך להצהרתו הקודמת על המיאוס ברדיפות. כשסמנתה, סוג של הדור הבא, שואלת את דוסון לאן ג'ואי הלכה, דוסון תוהה לאן היחסים האלו הלכו, מה קרה להם, והוא משיב בהרבה תסכול שאינו יודע, אך שנייה לפני שהכל (שוב) נגמר, אולי בהשפעתה של סמנתה, הוא נזכר בציטוט שג'ואי אמרה לו לפני הרבה זמן, שאין ממש סופים (ולזה אפשר לצרף את הצהרתה של ג'ואי שלסיפורי האהבה הגדולים ביותר אין סוף), יש התחלות שלא מפסיקות להתחיל (ציטוט אמיתי, ד"א, למי שתהה). ובאותו רגע של הארה, הוא מבין שהעיקר הוא לא באיך זה יסתיים, במחשבה על הכשלון האפשרי, באותו רגע הוא מבין שהוא לעולם לא יפסיק להתחיל, והם לא יפסיקו להתחיל גם אם הסוף יהיה רע פעם אחר פעם. זו הצהרה וסיום אמבילוונטי מעין כמוהו, כי מצד אחד הוא טראגי וגוזר אותם (או את דוסון) לחיי אומללות, ומצד שני הוא הסיום האופטימי ביותר כי הוא ההצהרה הגדולה מכל על גודל האהבה בין השניים. המבט על פניו של דוסון אמור להיות אותו מבט שהיה לו בסיום העונה הראשונה, אך הפעם הוא מכיר בכשלון האפשרי, ופועל בכל זאת. ייתכן שיילך לנשק את ג'ואי. ייתכן שיחיו באושר ועושר, אך ייתכן שהעסק ייכשל בו במקום או מאוחר יותר. זה לא משנה, כי כפי שהנשיקה בסוף העונה הראשונה התעלתה על כל כאב הלב העתידי, גם כאן גודל הרגע, גודל הרגש, מתעלה על הכל. זו האמירה שהייתי רוצה לסיים איתה את דוסון קריק. (כמובן שהכל זמני, לא מן הנמנע שאני אראה עוד שני פרקים ואראה נקודת מבט שונה לגמרי...)

Remedes

New member
אני מסכים אבל..

עדיין.. כל הנושא הזה של "התחלה מחדש" זה קצת תמוה בעיני.. זה אמנם יפה בתור רעיון , בתור קונספט אבל כשזה מתממש ועוד אחרי כל כך הרבה פעמים זה נעשה קצת bitter-sweet ואפילו קצת פתטי... הרי כמה פעמים הם "יתחילו" כמה פעמים זוג יכול להתחיל שוב ושוב ושוב רק בשביל להיות נידון לכישלון ... לדעתי אם אחרי 50 שנה הם לא מצאו את דרכם יחד כמו שהשתמע בפאנפיק שלך אז לדעתי זה באמת די אבוד... שלא נדבר על כך שדוסון נפגע מספיק פעמים ממנה במהלך הסדרה אז לתת לעצמו להפגע עוד פעם רק בשביל הסיפוק של "ההתחלות שלא מפסיקות להתחיל" זה יהיה ממש מזוכיסטי מבחינתו... אני רואה את אצמי כרומנטיקן חסר תקנה וכמו שציינתי אציין שוב כדי שזה יהיה ברור - אני ממאמיני דוסון וג'ואי! ותמיד אהיה אבל אני גם מאמין בגורל ושכל דבר קורה מסיבה... ואם הם לא הצליחו למצוא את דרכם ביחד אחרי 50 שנה אז כנראה יהיה לזה סיבה... (אבל המחשבות שלי נודדות - וכאן יש פאנפיק מקוצר - לכיוון של אחרי שנה\שנתיים ביחד ג'ואי ופייסי הבינו שזה פשוט לא זה והם באמת משדרים על גל שונה ומכאן זה די פתוח כי אני לא חושב שג'ואי ודוסון יחזרו אחרי כל ההיסטוריה שלהם ... כמו שאמרת האהבה שלהם היא מעבר לזוגיות ... והיא משהו לא מוגדר אבל בקנה מידה אוניברסלי .. ) ואם אני סותר את עצמי אז אני רק יכול לאמר להגנתי שאהבה זה דבר מאד מסובך.. :)

וואי מאגניב..../images/Emo105.gif

אהבתי! קודם כל,יש בזה את השנינות הדוסונית אבל בלי יותר מדי קיטשיות וצירופי מקרים משונים,כמו שיש בהרבה פאנפיקים. ומנצחיק אותי לדמיין אותם זקנים כל כך...חח

למעלה