פאנל, אבל בקטנה

• פותח הנושא EBow
  • פורסם בתאריך

EBow

New member
פאנל, אבל בקטנה

אני לא יודע מה אתכם, אבל הן בתור אחד מחברי הפאנל שעסק בנושא עתיד מסע בין-כוכבים בפסטיבל והן בתור טרקי שאכפת לו מהעתיד של מסע בין-כוכבים, הרגשתי שהפאנל, לא רק שלא מיצה את עצמו, אלא הייתי שמח לשבת בו עוד איזה 3-4 שעות טובות ולהמשיך את הדיון. אז אני אומר - למה שלא נפתח לזה במה כאן, בפורום שלנו? אשמח גם לשמוע תגובות על הפאנל. אני משער שמהתגובות אנחנו נתגלגל חזרה לדיון עצמו ונוכל להמשיך את המומנטום.

papal

New member
רעיון מצויין

ולטובת מי שלא היה במקרה בפאנל נזכיר שחלק מחברי הפנאל טענו שלמס"ב אין עתיד- שחזנו של ג'ין רודנברי לא מתקיים- ושאנטרפרייז סדרה גרועה!! המיעוט הקולני והקהל(אני?) דווקא חשב אחרת וטען את טענותיו בדרכים שונות- כשהמרכזית היא שמני קוטו בעצם הולך לעשות לאנטרפרייז שינוי כזה- בעונה הרביעית- שהיא תהפוך לאת מסדרות הטרק הזכורות ביותר.. דעתי היא-שאין זה נכון להגיד שחזונו של רודנברי אבד - ההיפך הוא הנכון- רודנברי רצה במס"ב להעביר באיזשהוא מקום ביקורת על המתקיים בעולם האמיתי- באמצעות הקאסטינג ובאמצעות סיטואציות מוסריות שונות ובאמצעות הפריים דירקטיב אנטרפרייז- בעצם- עושה את מה שרודנברי לךדעתי הכי היה רוצה לראות... היא מראה- איך שינוי כזה יכול להתחולל.. איך נבנות לאט לאט מניסיון ומסיטואציות שונות של לפני הפדרציה- אמות מידה חדשות ואמות מוסר חדשות - איך החברה האנושית עוברת את השינוי - איך מפגשים עם סוגים שונים של מינים זרים- ולא רק וולקנים- משנים את התמונה- ואיך כל זה מביא לבניית עולם יותר טוב- עולמו של רודנברי- היקום שבו שוכנת הפדרציה- המסר שמועבר הוא ברור וחזק- ובסדרה- יש רפרנסים (הפניות) חזקים מאוד לכל מה שקורה היום בעולם ושיקוף של המצב הפוליטי היום (רמיזה ל 9\11 למשל) ואיך זה יכול להשתפר ולהשתנות- שזה בדיוק מה שרודנברי עשה בTOS צריך להסתכל על זה מנ"ק מבט של היום- ולראות שחזונו של רודנברי ממשיך להתקיים למרות הטענה על כך שזה הפך רק לאקשן טהור וחסר עלילה (מה שממש לא נכון דרך אגב)

איפה הילד ההוא....

שישב בקהל ואמר שכל סדרת סטאר טרק שיוצאת מישהו אומר עליה "זה לא סטאר טרק!" כולל TOS?! כל כך נכון! איך שהוא אנשים הסתבכו בשאלה "מה זה סטאר טרק (או מה זה סטאר טרק טוב?) ?" והסטנדרטים הפכו לכ"כ גבוהים שאף סדרה לא עומדת בהם יותר, בצורה אבסורדית למדיי. אומרים שכל סדרה חדשה שיצאה- כבר הייתה פחות טובה מהקודמת לה. אני מבינה טוב מאוד מה הכוונה, אבל אולי האשמה אינה של יוצרי סטאר טרק, ויש גם גורמים אחרים שצריך לקחת בחשבון. החזון של רודנברי על עולם מושלם נוצר בתופה מסוימת והתאים לה. בתקופה שלו אישה על הסיפון וגזע שפניו צבועים למחצה בשחור היו אמירה חברתית נוקבת מספיק. אבל במהלך 40 שנה כמעט, שזה סה"כ די הרבה זמן, העולם השתנה ואנחנו יחד איתו. אנחנו לא מעוניינים יותר לראות עולם מושלם! אנחנו רוצים לראות את הפאקים ואיך התמודדו איתם! אי אפשר לדעת מה רודנברי היה עושה עם הוא היה עדיין חי, אבל הניחוש שלי הוא שהוא היה מבין את הצורך בשינוי, או ששאר הצוות היה גורם לו להבין- בעזרת פיטורים, אם צריך. יוצרים לא יכלו ולא יכולים להרשות לעצמם לעמוד במקום. מצד שני, אחרי 40 שנה- לאן כבר יש ללכת? איזו דילמה חברתית עדין לא מוצתה ונסחטה עד תום? הומוסקסואליות? טוב, אולי, נכון, אבל זה חומר לשני פרקים- tops! אני חושבת שמס"ב צריכה לצאת לחופשה של כמה שנים טובות. לא לגימלאות, כמו שהציע ניב בפאנל- רק לחופשה. לתת לנו זמן להתגעגע, ורק אז לשקול שוב אפשרות של סרט חדש או סדרה חדשה. זה על קצה המזלג. אבל במשך 40 שנה

Locutus

New member
הפאנל היה שיא הכנס מבחינתי

אהבתי במיוחד את דעותיו של משה בנוגע ל-Enterprise ולעובדה שהיא לא אמורה להגשים על החזון של ג'ין רודנברי משום שהיא שלב-ביניים בבניית העולם שג'ין רצה; היא מתארת כיצד נוצרה הפדרציה, מה היו הדילמות המוסריות שהובילו לבסוף ל-Prime Directive וכו'. רוב שאר חברי הפאנל התעלמו מהעובדה הזו וירדו חזק על הסדרה. חבל.

Bajoran Priest

New member
הכוונה למשה שבח, לא אליי...

אבל כן, גם אני מסכים איתו בנקודה הזאת.

AKIRA972

New member
בפאנל לא עסקו מספיק בעתיד עולם מב"כ

בפאנל עסקו בעיקר בחזונו של ג'ין רודנברי כאשר עתיד מסע בין כוכבים בשנים הקרובות נדחק הצידה. השאלה הבאמת חשובה די נשארה לסוף - איך עולם מב"כ צריך להתפתח מעכשיו ולאן? לדעתי האישית עתיד מסע בין כוכבים תלוי יותר בסרט הבא שיצא ב-2006 מאשר בעתיד אנטרפרייז. אני גם מסכים עם דברי טאשה בכל הנוגע לרף הציפיות שמציבים לכל סדרה. אני אישית נהנתי מכל הסדרות שיצאו עד היום למעט המקורית שעוד לא יצא לי לראות אותה למעט פרקים בודדים.

Bajoran Priest

New member
מגניב

הפאנל הפתיע אותי לטובה מבחינה זו שהוא היה מעניין, וכמו שאמרו כאן הרגיש כמו אחד משיאי הכנס. בהזדמנות זו הרשו לי להציע לקיים עוד פאנלים בנושאים שונים בכנסים הבאים. נכון, קשה למצוא עוד נושא שיהיה כה בוער בעצמות הטרקרים כמו הנושא הזה(מה גם שהייתה בפאנל סקירה על כל הסדרות), אבל אפשר לנסות
אולי, למשל- פרק+פאנל, במקום פרק+הרצאה? בהרצאה יש בנאדם שאומר מה שהוא הכין לעצמו מראש לקהל, וזהו. בפאנל, לעומת זאת יש מגוון דיעות, הפריה הדדית, או בקיצור- אקשן. בכל מקרה, אני אסכים אם דבריי טאשה. למעשה, בשלב מסויים רציתי להצביע ולהגיד שלדעתי הפאנל עסק יותר מדי בשאלה "האם נשמר החזון של רודנברי" ופחות מדי בשאלה האם זה בכלל חשוב? אותו נער באמת הוציא לי את המילים מהפה, ואף ניסח את זה בצורה הומוריסטית וקולעת. חוץ מזה רציתי שלא להסכים עם דבריו של אלי הרשטיין בנוגע לוויאג'ר. למי שלא היה בפאנל(ונראה כאילו מדובר במעטים מחברי הפורום
), הרשטיין הגדיל ואמר שוויאג'ר היא סדרה לא טובה בעליל(לא זכורה לי התבטאות שלא כזו בעבר), וזאת כיוון שהצוות שלה משעמם אותו, והוא לא זוכר משם אף אחד. אני, לעומת זאת, יכול להגיד אותו הדבר על אנטרפרייז. את הצוות של וויאג'ר דווקא אהבתי. הוא רחוק מלהיות ארסנל הדמויות ודמויות המשנה של חלל עמוק תשע, אבל הוא הצוות השני האהוב עליי במסע בין כוכבים, והסדרה היא הסדרה השנייה האהובה עליי, אחרי חלל עמוק, וכנראה שלא במקרה. לדעתי מרבית הדמויות בוויאג'ר התפתחו יותר מאשר מרבית הדמויות ב"הדור הבא", למשל. גיל בידרמן אמר שוויאג'ר חטאה בכך ש"היו בה יותר מדי פרקי הולודק". ובכן, אין ספק שהיה בוויאג'ר הרבה הולודק, אבל רק רציתי להזכיר שהסדרה שהמציאה את המושג היא "הדור הבא", וגם בה היו הרבה פרקי הולודק, וגם חלל עמוק לא טמנה ידה בצלחת. בנוגע לאנטרפרייז, הסדרה היא לא כוס התה שלי. עם זאת, הבעיה שלי איתה היא לא "האם היא שומרת על החזון של רודנברי" או לא. ואני מסכים עם אלו שאומרים שהמטרה של הסדרה היא להראות כיצד היקום של מס"ב הגיעה להיות כמו שאנחנו מכירים אותו. לעניות דעתי, דווקא עונות 1 ו-2 הלכו מבחינה זו בכיוון הרצוי יותר, ועונה שלוש סטתה ממנו בקיצוניות. בכל מקרה, מה שמפריע לי בסדרה זה לא כל כך הדברים האלה, כמו העובדה שהדמויות בקושי מעניינות אותי. נותר לי לקוות שמני קוטו יעשה עבודה טובה יותר בעונה הרביעית, כפי שכבר אמרתי בפורום בעבר.

[TNT]

New member
היה מענין

ומבלד כמה רגעים בהם הרגשתי צורך עז לחנוק כמה מחברי הפאנל עם החוט של המיקרופון
מאוד נהנתי. באמת היהתה ההרגשה שדיברו יותר מדי על חזון רודנברי ולא מספיק על עתיד מסע בין כוכבים. אבל מיכה (או שניחה) עקב חשש רציני לחיי לא אמרתי כלום בנושא במהלך הפאנל אבל עושים מהחזון של רודנברי הרבה יותר ממה שצריך לדעתי. זה היה טוב ונחמד בשנוש השישים אולי אבל היום זה באמת לא ממש משנה. אני מעדיף בהרבה שתהיה סדרה מעניינת עם עלילות טובות ודמויות מפותחות. ואם כבר להעביר מסרים יש מסרים הרבה יותר חשובים להעביר לדעתי. הסכמתי כמעת אם כל מה שאמר משה שבח על אנטפריז. אגב משהו שטיפה הטריד אותי זה שהיה שם קטע שדיברו על מלחמות ועל איך זה שיש לפדרציה נשקים וכל זה ודיי התפלאתי ש DS9 לא הוזכרה בכלל בדיון הזה. הרי שם אפשר לראות בדיוק איך הפדרציה בכלל לא ערוכה למלחמות, גם כשכבר יש להם איזו ספינת קרב הם מפסיקים את היצור שלה.

n i v1

New member
בעיני זה אחד השירשורים

היותר מעניינים שקראתי לאחרונה

למעלה