מגניב
הפאנל הפתיע אותי לטובה מבחינה זו שהוא היה מעניין, וכמו שאמרו כאן הרגיש כמו אחד משיאי הכנס. בהזדמנות זו הרשו לי להציע לקיים עוד פאנלים בנושאים שונים בכנסים הבאים. נכון, קשה למצוא עוד נושא שיהיה כה בוער בעצמות הטרקרים כמו הנושא הזה(מה גם שהייתה בפאנל סקירה על כל הסדרות), אבל אפשר לנסות
אולי, למשל- פרק+פאנל, במקום פרק+הרצאה? בהרצאה יש בנאדם שאומר מה שהוא הכין לעצמו מראש לקהל, וזהו. בפאנל, לעומת זאת יש מגוון דיעות, הפריה הדדית, או בקיצור- אקשן. בכל מקרה, אני אסכים אם דבריי טאשה. למעשה, בשלב מסויים רציתי להצביע ולהגיד שלדעתי הפאנל עסק יותר מדי בשאלה "האם נשמר החזון של רודנברי" ופחות מדי בשאלה האם זה בכלל חשוב? אותו נער באמת הוציא לי את המילים מהפה, ואף ניסח את זה בצורה הומוריסטית וקולעת. חוץ מזה רציתי שלא להסכים עם דבריו של אלי הרשטיין בנוגע לוויאג'ר. למי שלא היה בפאנל(ונראה כאילו מדובר במעטים מחברי הפורום
), הרשטיין הגדיל ואמר שוויאג'ר היא סדרה לא טובה בעליל(לא זכורה לי התבטאות שלא כזו בעבר), וזאת כיוון שהצוות שלה משעמם אותו, והוא לא זוכר משם אף אחד. אני, לעומת זאת, יכול להגיד אותו הדבר על אנטרפרייז. את הצוות של וויאג'ר דווקא אהבתי. הוא רחוק מלהיות ארסנל הדמויות ודמויות המשנה של חלל עמוק תשע, אבל הוא הצוות השני האהוב עליי במסע בין כוכבים, והסדרה היא הסדרה השנייה האהובה עליי, אחרי חלל עמוק, וכנראה שלא במקרה. לדעתי מרבית הדמויות בוויאג'ר התפתחו יותר מאשר מרבית הדמויות ב"הדור הבא", למשל. גיל בידרמן אמר שוויאג'ר חטאה בכך ש"היו בה יותר מדי פרקי הולודק". ובכן, אין ספק שהיה בוויאג'ר הרבה הולודק, אבל רק רציתי להזכיר שהסדרה שהמציאה את המושג היא "הדור הבא", וגם בה היו הרבה פרקי הולודק, וגם חלל עמוק לא טמנה ידה בצלחת. בנוגע לאנטרפרייז, הסדרה היא לא כוס התה שלי. עם זאת, הבעיה שלי איתה היא לא "האם היא שומרת על החזון של רודנברי" או לא. ואני מסכים עם אלו שאומרים שהמטרה של הסדרה היא להראות כיצד היקום של מס"ב הגיעה להיות כמו שאנחנו מכירים אותו. לעניות דעתי, דווקא עונות 1 ו-2 הלכו מבחינה זו בכיוון הרצוי יותר, ועונה שלוש סטתה ממנו בקיצוניות. בכל מקרה, מה שמפריע לי בסדרה זה לא כל כך הדברים האלה, כמו העובדה שהדמויות בקושי מעניינות אותי. נותר לי לקוות שמני קוטו יעשה עבודה טובה יותר בעונה הרביעית, כפי שכבר אמרתי בפורום בעבר.