פאנטום האופרה

מאיה מא

New member
פאנטום האופרה

לא יודעת אם יש סיכוי שתבינו אותי... לפני כמה שנים הייתה מיני-סדרה בטלוויזיה בשם "פאנטום האופרה", אני מחפשת תמונות/מידע או כל דבר אחר מהסדרה הזו. למישהו יש מושג?
 

OneOfTheGifts

New member
את מדברת כנראה

על אחד מאלה... http://www.imdb.com/title/tt0100361/ http://www.imdb.com/title/tt0086101/ http://www.imdb.com/title/tt0220699/
 

תגלית

New member
ועוד תמונה

בגירסא הזו ברט לנקסטר שיחק את מנהל בית האופרה, שהוא גם אביו של אריק.
 

תגלית

New member
פרטים נוספים

המיני סידרה נוצרה בהשראת הספר של גסטון לרו, אך הייתה השפעה חזקה יותר של גירסת הספר של שרה קיי. העלילה שונה במעט מעלילת המחזמר (שקרובה יותר למקור). כפי שאמרתי, בגירסא זו, הפנטום איננו יתום, מנהל בית האופרה מגדל אותו כבן חסות ואינו מגלה לו את הסוד הנורא - כי הוא בנו שלו. לאריק יש מספר מסיכות בסרט, והוא משתמש בהן על-פי מצב הרוח שלו. הסוף של הפנטום כאן דומה לסוף הטראגי בכל גירסאות הפנטום האחרות, מלבד שכאן האב הוא הגורם לסוף הטראגי. זוהי הגירסא האהובה עליי, אחרי גירסת המחזמר. גירסא רומנטית ומקסימה. אמנם לא רואים את פניו של הפנטום כלל בסרט, אך אופיו הרומנטי והצילומים בבית האופרה המקורי בפריס, מחפים על כך. ודרך-אגב, סתם מסקרן - מדוע את מחפשת מידע על הסרט הספציפי הזה?
 

מאיה מא

New member
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!

לא ציפיתי שכ"כ מהר תזהו על מה אני מדברת.. סחת'ין. אכן, התכוונתי לסדרה הזו. הייתי שמחה לדעת מהיכן הבאת את התמונות, האם יש להם אתר? אגב, עד כמה שזכור לי (וראיתי בזמנו את הסדרה) כן רואים את פניו של הפאנטום, היה קטע שהוא מוריד את המסכה כי היא מפצירה בו (וכמובן אח"כ מתעלפת..) אני מתעניינת בגרסה הזו, פשוט, כי זו הגרסה היחידה שאני מכירה של המחזה הזה (כן מה לעשות, יש לפעמים מכתש בהשכלה..) הרבה תודה על העזרה. אשמח לקבל פרטים נוספים.
 

תגלית

New member
אוקיי. האנציקלופדיה לפנטום האופרה

זאת אני... ועכשיו - לגבי גרסאות "פנטום האופרה". המחזמר עצמו נכתב בהשראת ספרו של סופר צרפתי - גסטון לרו בתחילת המאה ה-19. זה הדבר הכי קרוב למחזמר, אם את מעוניינת להכיר את העלילה מקרוב. לאחר מכן בשנת 1925 נוצרה הגירסא הקולנועית הראשונה של הפנטום כסרט אילם ומאוד מפורסם, בכיכובו של לון צ'ייני. מאז, יצאו גרסאות רבות ומגוונות, אחת בשנות ה- 50, יצא גם סרט מצוייר! (שגם הוא דרך אגב, הוקרן פעם בערוץ 1). יצאו גם כמה גירסאות סרטי אימה קיקיוניים ועלובים, ובסך הכל ניתן למצוא קצת יותר מעשר גרסאות. גירסת המיני-סדרה, נוצרה ב- 1990. ולא רואים שם את פניו של הפנטום. באחריות. היא אכן מתעלפת ממראה פניו (מה שלא קורה במחזמר, שם היא מתעלפת מסיבה אחרת). יש שם כמה קטעים קסומים באמת, כמו הדואט המשותף מ"פאוסט" ובכלל כל הדיאלוגים בין כריסטין והפנטום (כאלה שלא מופיעים במחזמר). בעקבות הספר נכתבו גירסאות נוספות (המשך, בדיון...כל מיני). אחת מהן נחשבת לבאמת מוערכת (אחרי ספרו המקורי של לרו), והיא של סוזן קיי (עדיין לא קראתי את הגירסא הזו, אך הייתי מאוד רוצה). המיני סידרה קרובה יותר בעלילה לגירסה של סוזן קיי (כבר כתבתי את זה...). לכן, אם את בכל זאת מעוניינת להכיר מקרוב את עלילת המחזמר, אני ממליצה לך בחום לרכוש את "פנטום האופרה" של לרו. זה יצא בעברית (!), בהוצאת לדורי, ולא קשה להשיג אותו (הוא גם לא יקר). השפה קצת משונה, כי הספר מתורגם מצרפתית ולפעמים ניתן לראות בבירור שהניסוח לא עברי במקורו. לאחר שתקראי את הספר, כדאי לשוב ולקרוא את הליברטו של פנטום האופרה. ניתן למצוא אותו בקלות באינטרנט (חיפוש: ליברטו+פנטום האופרה - רק באנגלית כמובן). ואז תוכלי לראות מילה במילה את כל תסריט המחזמר... כולל השירים. מעניין למצוא את נקודות ההשקה בין המחזמר לספר המקורי. מעניין עוד יותר לגלות שיש כמה דמויות משמעויות שהוסרו מן המחזמר (אחיו של ראול - הרוזן פיליפ, דמותו של הפרסי - דמות חשובה מאוד! שימש מעין "מתווך" בין הפנטום לעולם שבחוץ) זהו. אם תרצי עוד פרטים, דעי שיש לי עוד המון מה להוסיף. יש אתרים שלמים שסוקרים את שלל הגירסאות ומשווים ביניהם (כולם באנגלית כמובן). ובדצמבר 2004, כולנו נוכל לראות את הפנטום של וובר גם כאן בארץ הקודש, על מסכי הקולנוע. איזה כיף!
 

מאיה מא

New member
תגלית,

המון המון תודה! עזרת לי הרבה. אני מתחילה להשלים השכלה... לגבי הגרסה שהזכרתי (מיני סדרה) אולי יש לך מושג איך אפשר לראות אותה היום?
 
למעלה