פאנגז מסכם 5 שנים

c881

New member
לא יודע למה

אבל נראה שפשוט נתתם יותר מידי-מהר מידי.

Super Max

New member
8.25 האגורות שלי בנושא

צריך להבדיל בין ספורט הסופרמוטו לענף הסופרמוטו. ענף הסופרמוטו בארץ חי, נושם ומתפקד ולוחמים אורבניים על צמיגי 17" מסתובבים בינינו לרוב. לדעתי, עם מכירות ה- DRZSM, מעולם לא היו בארץ כ"כ הרבה אופנועי סופרמוטו לשימוש יומ-יומי. אין לי צל של ספק שלגרעין המייסד מ- 2002 יש אחריות רבה לכך. בהקשר לספורט הסופרמוטו, הסיפור שונה ועגום יותר - דעיכתו מתחילה ונגמרת במחסור במסלולים (אנרגיות לארגון מפגשים, אירועים ותחרויות היו ועודן קיימות אצל לא מעט אנשים, כולל הח"מ). עם השנים והשיפור ברמת האופנועים והרוכבים עלו הדרישות למסלולים מהירים ובטוחים יותר ובאין מסלולים כאלה - אין ספורט. אני מניח שאם המסלול בטירה היה שורד, ספורט הסופרמוטו בארץ היה היום חי ובועט ואולי אפילו היינו היום כבר בעונת 2007... כולי תקווה שכמה מיזמים שמתגלגלים להקמת מסלולים ומגרשי נהיגה מתקדמת, יבשילו לכדי אספלט משובח ויאפשרו לספורט הזה לצמוח שוב. רוח הקרב לגאזים על אספלט עודנה קיימת, גם בגרעין המייסד, לדעתי. פאנגס, אל תהפוך אתכם לזקנים שאתם לא... SM

הסופרמוטו בארץ חי ונושם

בתור ילדון הערצתי את ה"חברה מהסופרמוטו" לא האמנתי שאני ארכב איתם יום אחד... נורא חבל לי שלא הספקתי להיות שם קודם כש"זה היה", אבל עכשיו זה עדיין חיי ונושם. אמנם לא עם אותם אנשים (חלק, לא?), אבל הרעות הזאת התחילה להווצר כבר אצלנו וממש עולם כמנהגו נוהג.. גם אצלי בפלאפון כתוב ***** סופרמוטו... הענף קיים כמו שמקס אמר, הבעיה היא שהספורט לא קיים. דור החלוצים כבר לא ירכבו על משהו פחות ממסלול, וכרגע אין שום דבר שעונה להגדרה, כולל כל ההיבטים הבטיחותיים והחוקיים. ולכן נותר לנו לבכות את התקופה של הרינג ולהודות על כך שיצא לרכב שם (אפילו רק פעם אחת) לבכות על כוכב יאיר לבכות על אשדוד לבכות על התנהלות המסלול בלטרון לבכות על חוק הספורט המוטורי לבכות על חוסר החוקיות בעניין ועל הסיכון הפלילי לבכות על המחירים בארץ ובין לבין ללכת לתת בגאזים כמו קופים מחורמנים, איפה שיש, איפה שאפשר וכמה שיותר. אז מירוץ עד סוף החודש לא יהיה כנראה, ונשאר עם עונה לא גמורה - מכת הנטישה של הותיקים לא תורמת לליגה ולמוראל אבל אין מה לעשות. השאלה היא מה הלאה? מה לעזעזל עושים כדי לקדם את הספורט הזה? מי יכול לספר לי על מסלול בטיחותי מבודד וטוב? אני מוכן להתפשר על מגרש שעונה לדרישות האלה.. מישהו קרא לחבר'ה שלנו "נכדי הסופרמוטו".. הייתי נורא גאה למען האמת.. אולי יום אחד תהיה עונה שבכל קטגוריה ירכב לפחות חוליגן אחד עם כיתוב "סופרמוטו מרכז" על החליפה. אני יודע שברגע שימצא מסלול, תהיה עונה, ובכל קטגוריה יהיה רוכב אחד לפחות שיקבל דלי מים על הראש על הפודיום. הבאר לא יבשה! ויוה לה פראנס

וכמובן:

כולנו יודעים שברגע שיהיה מסלול והספורט יחזור להתקיים עם ליגה מסודרת, רוב הותיקים לא יעמדו בפיתוי ויחזרו לתת בגאזים. (אולי על קלנועית, ואולי הילדים שלהם, אבל נציגות המגזר לא תעלם מהשטח
)

45degrees

New member
לא מסכים עם פאנגס

זה שכמה רוכבים החליטו לפרוש לא סוגר את הגולל על התחום, עם כל הכבוד ליכולתם ומעמדם. גם זה שכמה רוכבים החליטו להתאמן יותר ברכיבת שטח ופחות אספלט לא סוגר את הגולל על התחום. הרוח חיה ונושמת היטב, גם אצל הזקנים וגם אצל הזקנים שלא הוזכרו בכתבה. זה שכיום חזרנו קצת לעידן הפירטיות לא אומר דבר. אם כבר אז דווקא הפירטיות הזו גורמת לנו להוציא את המיטב מתחום הסופרמוטו, כמו רכיבות סופרמוטו מהירות באמת - דבר שלא התאפשר בעידן המסלולים הקטנים. זה שחוזרים להופיע במקומותינו צמיגים שבהם רואים את החוטים בקצוות הצמיג בלבד אומר הרבה על רוח הסופרמוטו החיה ופועמת היטב. גם עידן החימוש הטכנולוגי לא נעצר בכלל. אז מה היה לנו שם? - כמה רוכבים שפרשו - כמה רוכבים שהיום מתאמנים בסוג אחר של רכיבה + המון רוכבים חדשים + גרעין קשה חדש שרוכב חזק כמעט כל שבוע + מירוץ חימוש שלא הפסיק + יותר אופנועי סופרמוטו מאי-פעם + יותר רוכבי סופרמוטו מאי-פעם -- פחות מירוצים ממה שהתרגלנו + יותר אירועים פירטיים ממה שהיה פעם יש יותר פלוסים ממינוסים.

שחרלרט

New member
חברה מה קורה פה שיייייייייאט

פנגס לא הספיד ולא גמר על ענף הסופרמוטו,רק סיכם תקופה מסויימת של "החברה של הסופרמוטו"כמו שהוא קרה לנו. להיפך הוא חזר וכתב על הגרעין החדש והצעיר שנולד,ולפי איך שהדברים נראים יש כבוד לחברה האלה.גם מפוצצים גאזים וגם יורדים על כרובי
. אני בטוח ואני יודע שברגע הראשון שימצא מסלול מתאים הליגה תיתחדש,ואני מבטיח שאני ועוד רוב ה"זקנים" נהיה שם. וניפתח ת'תחת לצעירים(לפחות בהתחלה
). השילוב הזה שקרה בחצי שנה האחרונה -הריסת המסלול בטירה,חוק הספורט המוטורי שלא מומש,ירקונים נסגר והכל קרה אחרי תחושת אופוריה מדהימה פשוט הוציא(לפחות לי ולכרובי)את הרוח מהמפרשים וביאס לנו את התחת. תנו לנו לנוח קצת,ושהלוואי יבנו מחדש את המסלול בטירה והכל יהיה בסדר. בברכת עלה גאז לכולם. האומו מהסופרמוטו

אני מריח... 5 הקפות?

או שזה שוב כרובי..
מה עם מסיבת גן בשבת בבוקר? ואם אתה וכרובי צריכים לשמח את התחת אני מכיר כמה אנשים שיכולים לסדר משהו בנושא..

45degrees

New member
תבואו למקום ההוא עם ה 130 בפניה

אני מבטיח הנאה צרופה כמו שמזמן לא חוויתם. כמות הפאן פר דקה שמקבלים שם לא הגיונית. יש משהו בהקפה של יותר מקילומטר שבה מגיעים בכמה פעמים נפרדות להילוך חמישי... השפיצרינג מעולה לטכניקה ומהירויות נמוכות. המקום ההוא לעומת זאת מעולה להנאה ולבדיקת גודל הביצות. תגיד שחריקו, מתי יצא לך לרכב בחמישי סלד בינוני פלוס, בהטיה גדולה מאוד, כשמטרים ספורים ממך יש עוד 3-4 סופרמוטו באותו מצב, וכל זה נמשך איזה 10 שניות, וכולם יודעים בדיוק מה עומד להגיע בפניית 90 מעלות הילוך שני אוטוטו....

111SM

New member
אחחח ושהיום הזה יקרה...

אחחחחח זה יהיה יום מאושר בו הדור הישן יתן לדור החדש בראש (רגע אני דור ישן , אבל אני צעיר אז מה עושים ) אאא אני בעצם ילד זין

שחרלרט

New member
דאאאאאאאאאאאא

ויילד זין נראה לך שאני עייף אחרי|"הטיול "אנדורו שהיה לי בשבת,פחחחחחחחחחחחחח-רכבתי כמו ילדה בטיול,איך אני אהיה עייף.

למעלה