פאן-ערביזם

EverMan

New member
פאן-ערביזם

המשך מהדיון בעמוד הקודם. אתה אמרת : מה הקשר בין מצרים לפאן-ערביזם. ויש קשר צמוד , היא זאת שעודדה את זה הכי הרבה , היא זו שהתאחדה עם סוריה , היא זאת שניסתה להתאחד גם עם תימן , לא חסר ... היא זאת שמנסה לאחד את העולם הערבי , לא הפלשתינאים , הרעיון של ההתאחדות של כל העמים ממש לא נוגע להם , בעיקר מכיוון שאז הם יאבדו את השטח שלהם למישהו גדול יותר כמו סעודיה או מצרים. הפלשתינאים לא תומכים בכך , המצרים כן.
 

guypele

New member
אני חושב...

שהכוונה היתה לביטויי ההזדהות הפומביים עם "שבטים" אחרים באיזור, בדומה להזדהות היהודית אם כל יהודי במצוקה באשר הוא, ויהיה אמריקאי, בורמזי או על הירח.
 

EverMan

New member
אוקיי , אבל זה לא פאן-ערביזם

המונח שהוא השתמש בו לא נכון. ודר"א הערבים הרבה מאוד "לא מזדהים" עם האחים שלהם ... דוגמת ספטמבר השחור ...
 

guypele

New member
פאן ערביזם...

בכלל מתייחס לתיאוריה פרו-סובייטית של נאצר (ע"ע נאצריזם), במסגרת קונספציית "העמים המדוכאים" המרקסיסטית-לניניסטית...דהיינו ניסיון מלאכותי לאחד מדינות שכנות ע"י שליטים טוטאליטארים בכדי "ללחום באימפריאליזם האמריקאי"... הערבים מזדהים עם "אחיהם" בערך כמונו - רק כלפיי חוץ ורק תחת תחושת איום. בת´כלס יש פילוג בין עשירים לעניים, בני כפר ובני עיר, נוצרים דרוזים ומוסלמים, מוצא אתני וחמולות וכו´.
 

EverMan

New member
דווקא בנוגע לזה אני פחות מסכים

העם היהודי מזדהה עם ישראל וישראל עם העם היהודי. נכון שתחת מצבי איום רואים את זה יותר טוב ... אבל עצם חוק השבות הישראלי מראה שלישראל כן אכפת מיהודי העולם
 
למעלה