פאן-יוק

להב אש

New member
פאן-יוק

שלום לכולם אני מחפש חומר על מעפילי פאן-יוק סבי וסבתי הגיעו בספינה זו ב-1948 לארץ יש לכם רעיון ?

wow1

New member
מאגר מידע "ספר המעפיל" כחלק

ממוזיאון ההעפלה בעתלית. קרא מאמרו של ארנון אודות המאגר ואת סיכום הארוח של הגב' יעל דיאמנט, מנהלת המאגר, כאן בפורום. איל.

wow1

New member
ע"פ מה שלמדתי מעיון חפיפי בידיעות

ה"פלסטיין פוסט" משנת 48' הרי ה"פאן יורק" תפקדה בהעלאת עולים הן בתקופת העלייה הבלתי לגאלית ( בראשית ינואר 48' נלכדה ע"י הצי הבריטי ואלפי הפליטים שעל סיפונה הושמו במחנות הסגר בקפריסין ) והן לאחר קום המדינה תחת דגל ישראל. מה שצד את עיני היא ידיעה מיוני 48' ובה מסופר שהקפטן של ה"פאן יורק" נעצר והוגש נגדו כתב אישום, ע"י רשויות צי בריטיות במפרץ חיפה, בגין סרוב להעלות קצין בריטי על הספינה בטרם עלו עליה הרשויות הריבוניות הישראליות של הנמל. ואני לתומי חשבתי שזכינו לעצמאות במאי 48' ( יש הטוענים שעד היום איננו מתפקדים כמדינה עצמאית ולעומתם אחרים המייחלים לשובו של המנדט הבריטי ). איל.

שתי ה"פאנים": פאן יורק ופאן קרשנט

שלום להב, אנא כתוב לי לאימייל ואענה לך ברחבה, ככל הניתן. אני כעת מבצעת מחקר פוסט דוקטוראט על העפלה בתקופת הגעתן של שתי האוניות ארצה ובשמחה אענה: [email protected] .

להב אש

New member
ביררתי פרטים ../images/Emo13.gif

לאה שלום רב . (לא הצלחתי לשלוח באי-מייל אז הנה הפרטים) סבי וסבתי (שליט"א) הגיעו לארץ באוניית המעפילים פאן-יורק בכט' בנובמבר 1948 לאחר נסיעה של כ-6 ימים מנמל מרסי שבצרפת במחנה מרסי היה מחנה של העליה שם היו בעיקר פליטי שואה סבי וסבתי הגיעו כזוג טרי מאנגליה (סבתי היא ילידת אינדונזיה הוריה באו מעירק, והיא גדלה בהודו ,והתחתנה אם סבי שהיה חייל בחיל האוויר הבריטי ושירת גם ב-בומבי תקופה ) הם הגיעו למחנה זה יחד עם עוד קבוצה של כ-20 איש שהיו מה-בח"ד (ברית חלוצים דתיים) קבוצה זו התיששבה בעין הנצי"ב ואח"כ היתה ממייסדי קיבוץ לביא. למזלם כאשר הגיעו למחנה העליה במרסי היתה שביתה בנמל מה שאומר שלא יהיה פיקוח וכך יכלו לעלות לאוניה מבלי להמתין שבועות במחנה. (בזמן רגיל ללא שביתה היה צורך להבריח טיפין טיפין את העולים כי היה פיקוח שמנע זאת) באוניה אמרו להם לא לדבר אנגלית ולא להתבלט כדי שלא יוכלו לזהות שהם לא פליטים כי בארץ היה פיקוח של האו"ם שבדק שלא עולים צעירים כדי להצטרף למאמץ המלחמתי (רק פליטים הורשו) ולכן לקבוצת הצעירים של בח"ד היה סיפור כיסוי שהם זוגות נשואים ועולים כמשפחה ולא כחיילים/חלוצים זכורני שפעם ביקרתי ליד בניני האומה (אני חושב שזה נקרא הארכיון הציוני) ועל הקירות היו תמונות של אוניית פאן-יורק דרך אגב סבי סיפר לי שהוא גם צילם באוניה אבל כנרה החרימו לו את הפילים אולי כדי שלא יראו מה באמת היה המצב על הסיפון בזמן ההפלגה כל כך הרבה אנשים ועוד פליטי שואה. לסיום (או להתחלה) בבוקר כט בנובמבר הם כבר ראו באופק את הר הכרמל אשרינו שזכינו

להב אש

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo51.gif לכולם

ולסיכום זמני הנה שיר המעפילים מילים: לוין קיפניס לחן: חנניה קרצבסקי אל ראש ההר! אל ראש ההר! הדרך מי יחסום לפדויי שבי? מעבר הר הן זה מכבר רומזת לנו ארץ צבי. העפילו, העפילו, אל ראש ההר העפילו! העפילו, העפילו, אל ראש ההר העפילו! אחים עלו, אחים עלו - לב מי יירך ייחת מאבן נגף. צעד עשי, ראה תראי פי שניים אנו אז נישגב העפילו...

למעלה