פאי / קיש לפסח.......

oisdvib

New member
פאי / קיש לפסח.......

ב"מתכונים" פירסמו מתכון של אורך גרון לבצק פריך כשר לפסח. בואו ניראה איזה ואריציות אתן שולפות להמשך. קינוח / תוספת לארוחה.

בצק פריך לפסח - אורן גירון

אחרי שיש לך הקלתית המלית כבר לא מהווה בעיה. בצק פריך לפסח רכיבים: 200 גרם קמח מצה 100 גרם קמח תפו"א/קורנפלור (לאוכלי קטניות) 200 גרם חמאה והשאר לפי בצק פריך רגיל: 2 חלמונים 1-2 כפות מים קרים קורט מלח לפאי מתוק: 2-3 כפות סוכר אופן הכנה: הכנה במערבל מזון- מכניסים את כל החומרים יחד לקערה גדולה ומפעילים את מערבל המזון למשך 3-5 דקות, במהירות איטית. הכנה ביד- מכניסים את כל החומרים, פרט למרגרינה, לקערה. חותכים את המרגרינה לקוביות ומפזרים על החומרים. מאחדים את כל המוצרים בתנועות לישה, עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק נדבק לידיים יש להוסיף מעט קמח. אין להרבות בלישה!!! מקור המתכון: אורן גירון

oisdvib

New member
תודה נירה............

יש עוד הצעות? אולי מהמתכון של אורן גירון. בצק כבר יש רק ההמשך חסר.

נירהמ1

New member
אורנה'לה - יש מלא בתוך השרשור

של מתוקים לפסח שעשינו לא מזמן. תיכנסי לשם יש שם עוגות ממש חבל"ז. או תגידי מה את מחפשת ספציפית ואז אחפש בשבילך, או אשים לך קישור לכל השרשור.

oisdvib

New member
נירוש, את משהו. תודה על העזרה|נשיקה

חשבתי חוץ מהטורטים למינהם והקצפות להכין איה פאי . את יודעת למשל כמו עוגה שהבסיס הוא בצק מעליו איזו קרם אולי פטיסייר ומעליו נניח תות-שדה וג'לי. סתם דוגמא. אז חשבתי על סוג כזה של עוגה ומאותה המשפחה להכין גם כתוספת לארוחה אפילו למחרת הסדר. כמו פשטידה.

נירהמ1

New member
אני עושה כזה דבר...../images/Emo24.gif

כשבאים אלי אורחים ששומרים כשר אני מכינה עוגת מוס גבינה, שהתחתית שלה היא מעוגיות לפסח. פשוט לוקחים 250 גר' עוגיות קשות, כמו עוגיות בוטנים, או אגוזים, או שוקולד צ'יפס, מרסקים בבלנדר עם 100 גר' חמאה, ואת המוס עושים כרגיל, רק עם מוצרים כשרים לפסח, למעלה אני מקשטת באוכמניות, או זיגוג כלשהו עם פירות, או כוס מאותם פירורים ואז אני מוסיפה עוד 100 גר' עוגיות ו-50 גר' חמאה למה שאני מרסקת בבלנדר. או, יש מלא עוגות שוקולד שהן בלי קמח (סוגי בראוניס), ועוד. הנה לנוחיותך אני שמה קישור לעוגיות ועוגות ששרשרנו פה לא מזמן, אולי זה ייתן לך רעיון. עוגות ועוגיות לפסח בקישור: בהצלחה!

למעלה