פאי פרג טעים.

אילנית12

New member
מתכון,פאי פרג-אין במאמרים.

פאי פרג/אילנית לבצק פריך מתוק לפאי. הבצק נוח לעבודה. 3 כוסות קמח רגיל 200 חמאה.(חתוכה לקוביות) 1 גביע יוגורט(100 מ"ל) חצי כוס אבקת סוכר 2 חלמונים כפית תמצית ווניל. ללוש, במשך דקה עד 2 דקות, לשים במקרר ללילה. לרדד על מערוך ומישטח מקומח. .. לחמם את התנור.לרדד בצק גם בדפנות על תבנית פאי משומנת ,( להשתדל לרדד דק את הבצק)לשים את הפרג,לשים על זה בצק מקושט,שתי וערב,או בצק מקושט במטריצה. למרוח חלמון ביצה. לאפות בחום בינוני בערך35 דקות,או עד שהבצק מזהיב מלית פרג/דנית סלומון. 1 כוס מים 1 כוס סוכר רבע כוס דבש 200 גרם פרג טחון,להשתדל לקנות טרי בחנות תבלינים. 4 כפות סולת קליפה מגוררת מלימון אחד 3 כפות מיץ לימון. ההכנה: מרתיחים מים סוכר ודבש,מוסיפים את הפרג ואת הסולת ומערבבים מעל להבה נמוכה דקה או שתיים,עד שהנוזלים ניספגים.מסירים מן האש ומוסיפים את הקליפה והמיץ מערבבים ומצננים. מקור הבצק הנהדר,קיבלתי מחברתי. .

אילנית12

New member
מתכון לעוגת קרם-אין במאמרים.

עוגת קרם "בלק פורסט" של דנית סלומון. מתאימה לימי הולדת. מקור התמונה:אילנית. אין במאמרים. החומרים: 4 ביצים חצי כוס סוכר 1 כפית תמצית ווניל 2 כפות שמן חצי כוס קמח חצי כפית אבקת אפיה 2 כפות קקאו 1 כף ליקר דובדבנים. החומרים:למילוי וציפוי . 1 צנצנת דובדבנים משומרים 2 כפות ליקר דובדבנים 100 גרם שוקולד מריר 2 חבילות שמנת מתוקה 20 גרם חמאה חתוכה לקוביות 2 סוכר ווניל 2 כפות סוכר שוקולד מגורר לעיטור. ההכנה:מקציפים את הביצים,עם הסוכר והווניל במשך 5 עד 7 דקות. לתערובת אוורירית.מוסיפים את השמן הקמח אבקת האפיה קקאו ליקר.מקפלים בעדינות. מעבירים לתבנית אפיה בחום בינוני כ 40 דקות,או עד שקיסם יוצא יבש. מצננים חותכים את העוגה לרוחב. מסננים את הדובדבנים,שמים בצד כ17 דובדבנים על ניר סופג.(לקישוט). מערבבים 4 כפות סירופ דובדבנים,עם 2 כפות ליקר דובדבנים ,מטפטפים על השכבה התחתונה של העוגה. שוברים את השוקולד שמים בקערה. מרתיחים שליש שמנת מתוקה,מוסיפים את השוקולד מערבבים שיתנמס,מוסיפים את החמאה,ומערבבים היטב. מורחים את השוקולד(לאחר שהתקרר).על השכבה התחתונה,שמים מעל דובדבנים. מקציפים את השמנת שנותרה מהשליש עם סוכר ווניל וסוכר,לקצץ נוקשה,מורחים חצי מהכמות על הדובדבנים . כעת מטפטפים את תערובת הליקר שנישארה על הצד הפנימי של שיכבת העוגה העליונה,ומניחים אותה מעל הקצפת והדובדבנים. מקציפים את שאר השמנת המתוקה,מורחים על העוגה, מזלפים בשק זילוף בצורת כוכב במרכז העוגה ,מניחים על כול כוכב קצפת דובדבן.מעטרים בשוקולד מגורר. מכסים ומקררים 6 שעות לפחות. אילנית:השתמשתי בתבנית 26.

מיכל63

New member
ראיתי...../images/Emo99.gifנראה מעולה../images/Emo45.gif

הפאי פרג נראה מעולה,כמה שאני
פאי כזה..... העוגה השנייה נראית מעולה, יש לי שאלה בקשר לעוגה השנייה, היא נראית טובה וגבוהה איך זה יכול להיות מחצי כוס קמח? אין טעות? כתבת שעשית בתבנית 26 וחתכת את העוגה...אז איך זה מספיק מחצי כוס קמח?

אילנית יאמי העוגות../images/Emo3.gif

עוגת היער השחור יצאה גבוהה יחסית לתבנית 26, אולי בגלל מלית 2 שמנת מתוקה?

אילנית12

New member
שוש -../images/Emo51.gif,העוגה ממולאת גם

בדובדבנים,כנראה בגלל זה יצאה גבוהה.

DUKASIT

New member
אילניתוש אני לא אוהבת פרג אבל לא

אכפת לי ביס מהעוגת קרם... עוגות יפות עשית

liri לירי

New member
../images/Emo3.gif איזה יופי של עוגה

דובדבנים אהובים עליי במיוחד
פרג אני לא אוהבת אך הפאי נראה יפיפה והמסגרת המעטרת נראית מדויקת ויפה. עשית אותה בעזרת מטריצה
אני עוד לא הצלחתי להגיע לכזו רמה של מסגרת זה ממש לא קל.... דורש מיומנות. כל הכבוד

למעלה