d a p h n a
New member
פאי לימון מרנג, מישהו?
אתמול גילינו שיש לנו חבילה שלמה של ביצים, שלא נגענו בה, ושהתוקף שלה עומד להגמר בקרוב מאוד. אנחנו לא עושים המון שימוש בביצים, אבל בכל זאת לזרוק חבילה שלמה של ביצי חופש אורגניות קצת חבל, אז החלטתי שצריך לנסות לאפות משהו, כדי לנצל קצת הביצים. ובמקרה, יש לי גם ספר אפייה נ"גי חדש (easy gluten free baking, Elizabeth Barbone), אז זו נראתה כמו הזדמנות מצויינת לנסות אותו. התוצאות: פאי לימון מרנג (בתמונה), ועוגיות סנדוויץ' בסגנון אוריאוז (בהודעה הבאה). התחתית לפאי ממש ממש טעימה, ומתאימה להכנת כל מיני סוגים של פאי, כך שמומלץ בהחלט לשמור את המתכון גם למי שלא רוצה ספציפית פאי לימון.
פאי לימון-מרנג
לבצק: חומרים יבשים: חצי כוס קמח אורז לבן רבע כוס קורנפלור רבע כוס עמילן תפו"א כפית וחצי סוכר רבע כפית מלח חומרים רטובים: רבע כוס חמאה קרה, חתוכה לקוביות 1 ביצה גדולה 1-2 כפות מים קרים להכנה: בקערה גדולה (או במעבד מזון) מערבבים את כל החומרים היבשים. באמצעות מזלג (או מעבד מזון) מערבבים את החמאה הקרה לתוך תערובת הקמח (התוצאה צריכה להיות "פירורית" כזו). מוסיפים את הביצה והמים וממשיכים לעבד (ביד או במעבד מזון) עד שנוצר בצק. אם התערובת יבשה מדי ולא נוצר בצק, ממשיכים להוסיף מים, כפית בכל פעם, ולעבד עד שנוצר בצק. עוטפים את הבצק בפלסטיק ומצננים כשעה במקרר. מוציאים את הבצק המקרר ומעמידים על השיש רבע שעה לפני הלישה. לפאי: -בצק לפאי (כפי שבמתכון הקודם) - כוס ורבע סוכר - 6 כפות קורנפלור (הערה: אחרי 3 כפות נגמר לי הקורנפלור, אז את 3 הכפות האחרונות החלפתי בעמלין תפו"א, ויצא בסדר, כך שאני חושבת שאפשר להחליף את הקורנפלור בעמילן אחר) - כוס וחצי מים - 3 חלמונים - 2 כפות חמאה - שליש כוס מיץ לימון סחוט (אני הוספתי עוד מיץ לימון, כי לא היה מספיק לימוני לטעמי) למרנג (אפשר גם לוותר על המרנג, ולהגיש פשוט כפאי לימון): - 4 חלבונים - 1 כוס סוכר (לדעתי אפשר להוריד לשלושה חלבונים, כדי לא לבזבז עוד ביצה, ולהוריד בהתאמה את כמות הסוכר, כי כמות המרנג היתה ענקית) הכנה: מחממים תנור ל-200 מעלות צלסיוס (425 פרנהייט). על משטח עבודה שמים ניילון נצמד. מניחים עליו את הבצק ומכסים בעוד ניילון נצמד. מרדדים מעל הניילון לעיגול דק בקוטר של בערך 32 ס"מ (12.5 אינץ'). מעבירים לתבנית פאי בקוטר 22 ס"מ (9 אינץ'). חותכים את הבצק העודף. באמצעות מזלג עושים חורים קטנים בבצק, ואפים 10-12 דקות, עד שהבצק זהוב. מניחים בצד. בסיר בינוני מערבבים את הסוכר, הקורנפלור והמים. מבשלים על חום בינוני עד שהתערובת סמיכה ומבעבעת (אל תדאגו אם התערובת נראית בהתחלה מאוד נוזלית. היא הופכת מנוזלית לגמרי למאוד סמיכה באופן מאוד פתאומי). מורידים לאש נמוכה ומבשלים לעוד 2 דקות. מסירים את הסיר מהאש. בקערה קטנה טורפים את החלמונים. מוסיפים בהדרגה ותוך טריפה מתמדת כחצי כוס מהמילוי החם לתוך החלמונים. מערבבים את תערובת החלמונים חזרה לתוך הסיר. מבשלים כ-2 דקות, תוך ערבוב תדיר. מסירים מהאש, ומערבבים פנימה את החמאה עד שהיא נמסה. מוסיפים מיץ לימון ומערבבים היטב. שופכים את התערובת החמה לתוך הקלתית האפוייה. מצננים במקרר עד תום. מכינים את המרנג: בסיר כפול (סיר מעל סיר אחר ובו מים מבעבעים) מערבבים את החלבונים, המים והסוכר. מערבבים עם מקצף עד שהסוכר נמס והתערובת חמה. מעבירים את התערובת לקערת מערבל ומקציפים במהירות גבוהה כ-10 דקות, עד שנוצר קצף קשה מאוד ומבריק וחלק. מניחים את המרנג המוכן על הפאי המצונן ומורחים יפה. עכשיו יש להשחים את המרנג. במתכון המקורי משתמשים ב-broiler, אבל ברוב התנורים בארץ אין כזה, למיטב ידיעתי. אפשר להשתמש במבער בישול, למי שיש. בנוסף, אני חושבת שאם יש לכם תנור שבו החום מגיע (גם) מלמעלה, אפשר להדליק אותו על טמפרטורה די גבוהה ולהניח את הפאי בחלק העליון של התנור להשחמה. אופים כך עד שהמרנג זהוב-שחום (שימו לב, זה קורה מהר מאוד, ממש תוך 2 דקות). מגישים ובתאבון!
אתמול גילינו שיש לנו חבילה שלמה של ביצים, שלא נגענו בה, ושהתוקף שלה עומד להגמר בקרוב מאוד. אנחנו לא עושים המון שימוש בביצים, אבל בכל זאת לזרוק חבילה שלמה של ביצי חופש אורגניות קצת חבל, אז החלטתי שצריך לנסות לאפות משהו, כדי לנצל קצת הביצים. ובמקרה, יש לי גם ספר אפייה נ"גי חדש (easy gluten free baking, Elizabeth Barbone), אז זו נראתה כמו הזדמנות מצויינת לנסות אותו. התוצאות: פאי לימון מרנג (בתמונה), ועוגיות סנדוויץ' בסגנון אוריאוז (בהודעה הבאה). התחתית לפאי ממש ממש טעימה, ומתאימה להכנת כל מיני סוגים של פאי, כך שמומלץ בהחלט לשמור את המתכון גם למי שלא רוצה ספציפית פאי לימון.