פאטה מורגנה

גידי42

New member
פאטה מורגנה

סיימנו את ארוחת החג המדהימה גם מבחינה קולינרית (עירבוב גלויות מזרח ומערב כאשר כל צד מתמוגג ומשבח את מטעמי הצד השני , בסה"כ יוצא להם לטעום זה ממטבחו של זה רק פעם בשנה ומה זה אינטגרציה? ) ומייד התחלנו בהכנת הרכבים לטיול הז'יפים שתוכנן בקפידה ושחג לא יכול להיות חג בלעדו. הקניות ל-3 הארוחות הושלמו עוד בערב החג. שולחנות, תאורה, מקררים, כסאות, ושאר ציודים הכרחיים הועמסו. מפעת בעיה טכנית קלה יצאו רוב המשתתפים לשטח עוד בבוקר החג אנחנו הצטרפנו רק בערב והיינו אחראים, איך לא על הכנת הסעודות. המיקום: דרום ים המלח על שלל נופו המדהימים וערוצי הנחל שבאזור. מיקום המחנה: מקום שנקרא "פאטה מורגנה" ליד נאות הכיכר, באמצע שום מקום בחר זוג מקסים להקים מחנה אוהלים מדהים. מקבלים אוהל ענק, מחצלות, מזרונים , מביאים שקי שינה וציוד שינה מהבית. בנוסף מספק המקום חדר אוכל (גם אוהל כמובן) ושאר שרותים לוגיסטים כגון מנגלים, מקררים, שרותים, מקלחות וכו'. כאשר החבורה חזרה מהשטח היתה ארוחת הערב מוכנה. הנהגים פנו לטפל ברכבים המאובקים (פנצ'רים שמנים וכו') מיד לאחר מכן הארוחה: מיני סלטים שהוכנו במקום ע"י השף הצמוד שהבאנו איתנו, בשרים שונים (שיפודים,המבורגרים, סטייק פילה) והכל מלווה בכמויות אדירות של בירות ויין. קינוחים, קפה ויללה לישון. בוקר: השכמה 6:30. ארוחת בוקר קלה וליעד הראשון: נחל גוב (ע"ש גידי גוב). כ-5 שעות הליכה בירידה תלולה (מזל שלא בעליה) בנקיקי נחל מדהימים כאשר בחלק מהירידות נעזרים בסולמות וחבלים. הרכבים חיכו לנו בקצה. משם ללא עיכובים מסלול 4X4 מדהים וקשה באפיקו של נחל צין (שהוא הנחל הגדול במדינה) כאשר שם באים לידי ביטוי כל החסכים הגבריים. מי יעבור בלי להתקע, איזה עליה ניכבוש, את מי נחלץ? בקיצור 4 שעות של טירוף חושים ונסיעה לעיתים בתוך מים שמגיעים עד למכסה המנוע! בשעות הערב המוקדמות הגענו לחניון הסופי לארוחת צהריים/ ערב. פה באו לידי ביטוי הציודים, התאורה, אמצעי הבישול וכו'. היה נפלא (גולת הכותרת, בנוסף לכל השאר, "בייבי ריבס" ברוטב עשויים על האש... פצצות!!!) ומכאן התארגנות, אריזה יציאה מהשטח לכביש הערבה ויחד עם כל בני ישראל, צפונה הביתה. טיפול זריז לכלי המסכן שספג חבטות מכל הכיוונים, שטיפה הגונה.חיבוק ולטיפה. נפלנו רצוצים אך מאד מרוצים. הטיול הבא בסוכות, לאילת, כבר קורם אור וגידים. חבל שביום כיפור אי אפשר... לא נורא!

פינליש

New member
קצת עצוב לי....

מקינאה. סיפורים כאלה קסומים על טיולים מזכירים לי את הימים שאני היית מטיילת. זה מחזיר אותי לטראקים מטורפים וטיולי ג'יפים בדרום אמריקה, במזרח בסיני ובעוד מקומות באירופה שמגיעים אליהם רק דרך העיתון או ברגליים. כל מה שנשאר לי זה מלא אלבומים וזכרונות שהזמן קצת כיסה באבק. כבר שלוש שנים שלא יצא לי לעשות טראק בשום מקום. הטיול האחרון בצפון היה בעיקר ספא ואוכל. אני מקווה שבן זוגי העתידי שיחיה בלי עיין רעה חיק טפו כסא שולחן יהיה מיטיב לכת (חוץ מכישוריו במיטה) ויחזיר לי קצת את חדוות הטיולים. כרגע בחבר'ה שלי אין לי את הפרטנרים המתאימים לנחלים לא ממש אכזבים ומפלים סקסיים וים אבק של מדבר. אבל היה לי כייף לקרוא אתה כותב נהדר.

maya100

New member
אחלה תיאור. נשמע שעשיתם כיף!!!

ואגב, המקום הזה מושכר רק לקבוצות או שגם בודיים יכולים להגיע אליו ולהשתמש בשירותים שהזכרת? (יש אתר אולי? טלפון?)

גידי42

New member
אפשר גם בודדים

אבל האוהלים ענקיים אז יכול להיות שבשעות לחץ יכניסו לאוהל עוד אנשים. המחיר לאדם 50 ש"ח לילה שזה בדיחה.(ילדים אפילו יותר זול) לכן עדיף לבוא כמה משפחות ולהשתלט על אוהל שלם. ניתן גם לקבל ארוחת בוקר במחיר 30 ש"ח לפה. לצערי אין לי טלפון אבל ניתן לברר ב144. המקום נמצא בנאות הכיכר.

גם אני כולי קינאה - וכל הכבוד לכם

אני מצדיעה לך על החיים הטובים... וגם מצדיעה לך על התגובה לביקורת בשרשור אחר (זה עם הנרגילה , הבליינד דייט והיניקה
) יש כמה דברים שאני מתלהבת מהם: 1. אוכל 2. חתולים 3. מיים(ים, בריכה, נחלים) וכשקראתי איך נסעתם במים התמלאתי כולי קינאה .. זה מזכיר לי שהורי שחזרו מטיול בקרואטיה שבוע שעבר אמרו "כמה מיים יש שם ! איך זה יכול להיות שישראל זו הארץ המובטחת?"

liti

New member
נשמע מדהים!

אמנם על החלק של ההשכמה בשש וחצי בבוקר הייתי מוותרת בשמחה, אבל כל השאר נשמע כיף אמיתי!

למעלה