פאזל תלת מימדי

פלפי

New member
פאזל תלת מימדי

שלום, לפני חודש ביקרתי אצל ידיד ונדהמתי לגלות שיש לו פאזל תלת מימדי לא בשימוש. בתור חובבת פאזלים זיהיתי מייד את האתגר הטמון בעניין ודרשתי לנסות את כוחי. הוא מצדו הפציר בי כי סיכויי קלושים היות ואין בידיו הוראות הרכבה או את התמונה של הפאזל השלם. שאלתי היא כיצד מרכיבים פאזל תלת מימדי? ישנה שיטה מיוחדת? ובנוסף האם ניתן להשיג תמונה של פאזל טיטאניק תלת מימדי? תודה רבה!

כרמל 1

New member
בבקשה ../images/Emo13.gif

אם הפאזל הוא טיטניק (שבמקרה נמצא 30 ס"מ ממני כרגע
), אז ככה: קודם כל, מוציאים את החלקים שעליהם נקודות ורודות, זה החלק היותר מייגע
אחר כך צריכים לחפש כמו בפאזל רגיל את החלקים שמתחברים. לעומת פאזל רגיל, זה אינו יוצר חתיכה אחת שלמה, אלא אוסף של חתיכות. כל חתיכת חלקים מורכבת מחיבור רגיל של פאזל, כאשר הקצה הוא או ישר כמו בפאזל רגיל, או ריבוע כן, ריבוע לא. לאחר שיש לך את כל החתיכות מחוברות, צריכים לחבר אותן אחת לשניה. החיבור נעשה בקצוות הריבוע כן, ריבוע לא. חלקים המתאימים מבחינת הטקסטורה וסידור הריבועים, יכולים להתחבר אחד לשני. החתיכות מתחברות בדרך כלל ב-90 מעלות אחד לשני. תמונות: http://www.vaniercollege.qc.ca/audiovisual/slideshow/slideshow11/default.htm http://www.westmarkschool.org/students/peterlargeship.jpeg

פלפי

New member
אז זהו שלא הצלחתי../images/Emo178.gif

הרכבתי את כל ה"תת חלקים" ממש כמו שאמרת ואפילו הרכבתי את תחתית הספינה וקירותיה התחתונים אבל אני לא ממש יודעת איך להוסיף את הסיפוןלמעלה... בנוסף נשארו לי כל מיני חלקים קטנים ביד שאין לי מושג מה לעשות איתם (כנראה שהם נועדו לחיבור חרטום הספינה.) אם תוכל לעזור לי אני אשמח מאוד! תודה רבה לך

mgos0911

New member
ואם יבוא לך עוד ספינה 3D וזוהרת

היי ספינה מקורית ויפה ב 3D והם שולחים לארץ יחסית בזול... בהצלחה ותזהרי לא לשקועה בדיכאון בסוף מצליחים...

כרמל 1

New member
בדקת שכל החלקים שמתחברים כמו בפאזל

רגיל מחוברים? יכול להיות שחסרים חלקים?

פלפי

New member
חסר רק חלק אחד אבל הוא שולי.

העניין הוא שלא הבנתי איך לסדר את הסיפון/רציף. יש לי את שני החלקים הגדולים, 2 חלקים שכל אחד נראה כמו מעין משולש ו2 פסים ארוכים (7 ס"מ) שהקצה שלהם חלק (כמו של מסגרת) וכולם בצבע חום בהיר.

כרמל 1

New member
טוב אני אנסה לסדר את העניינים

קודם כל אני מציע למצוא בגוגל תמונות של טיטניק, לידע כללי איפה כל דבר הולך. ישנם שני עמודי עץ בספינה העשויים קרטון דק. מקפלים אותם למלבן תלת מימדי ארוך. זה יהיה קצת מסובך, אבל הנה מבט עליון על הספינה (צד ימין לשמאל, כמובן שאפשר להפוך את הספינה
): משולש עם חרטום לכיוון הקצה ובתוכו מכניסים עמוד עץ אחד; מלבן שגדל טיפה בכיוון ההמשך;שני מדרגות ארוכות; החלק הגדול, עליו מחברים את ארבעת הארובות והסירות הצלה כאשר חלק בקצה שלא הגעתי אליו ישר; מיו משולש הבנויי מריבועי, שבתוכו מכניסים את העמוד השני; מלבן עם קצה טרפזי באמצע; מלבן שהקצה בחלק מנו באתי גדול יותר; חלק אחרון, עליו שלט. נשמע די מצחיק האמת

פלפי

New member
תודה רבה!!!

אני ינסה את זה (בתקווה שזה יצליח) ואם לא אני מטביעה את הספינה!! :)

למעלה