פאזל דורש בהירות

פאזל דורש בהירות

דרושה לי בהירות.
מצד אחד יש בי כל הזמן אי שביעות רצון על כך שאין אף נושא שמעניין אותה בעולם הזה, אין תחביב אחד שהיא אוהבת, ואין לה אפילו חברה אחת או מערכת יחסים חברית. (גם בבנות זוג של חברים שלי היא לא משקיעה ביחסים והן נוטשות). אני לא חושב שהיא עשתה משהו למען מישהו (כולל בי) אי פעם בחייה.
העניין העיקרי שלה הוא עבודה (וסיפורי עבודה) או טלויזיה (מנוחה פסיבית מהעבודה).

כאדם מלא תשוקה, אופטימיות, חברים, תחביבים ואינסוף סקרנות ולמידה, זה גורם לי תחושת שעמום והרגשה כאילו אני מצמצם את עצמי כדי לשמור על היחסים בטוב.

מצד שני כשהיא איתי אנחנו יכולים להעביר ערבים שלמים באינטימיות, בחיבה, בהתקרבות (מול הטלויזיה) ובסקס (מדהים) שמזכירים יותר זוג מאוהב בשנתו הראשונה מאשר יחסים אחרי 17 שנות נישואים (+3 ילדים).

יש לה חבר קולגה בעבודה עם יחסים קרובים. הם יומיום ביחד כולל שיחות בערבים. מדי פעם היא מספרת "הוא אמר .. אמרתי לו ..., ישבנו במשרד לבד ..., התלחשנו בחדר מדרגות כדי שלא ישמעו ... אני צריכה להתקשר אליו עוד מעט ...".

פעם הייתי נורא נלחץ ומקנא. כיום אני מצליח להסתכל "מהצד" ומנסה להבין מה היא רוצה? למה היא מספרת לי על ה"התקרבות" ביניהם, על הרינונים שיש עליהם בעבודה.
האם היא רוצה שאקנא?
האם זה הפוך על הפוך, כלומר יש שם משהו יותר מידידות אבל בצורה כזו זה מוסתר טוב יותר?
האם היא צריכה תשומת לב? (פעם היא אמרה "יכול להיות נחמד ידיד הומו. ככה אפשר להתחבק בלי שיסתכלו ויחשדו").
או שאולי היא (בת 44) בתקופה טבעית בחיים שבה רוצים את הריגוש של הליכה על הקצה?
מה שלי הכי נראה זה שהיא רוצה לחוש שוב את תחושת המסוגלות הנשית? (לפני מספר שנים היא נעלבה מכך שאמרתי שאני כ"כ מאמין בה שגם אם אראה אותה במיטה עם מישהו אחשוב שהוא קרוב משפחה, "רציתי שתדע שאני כן מסוגלת").

מכיוון שלפחות בתקופה האחרונה אני מחזר, מביע אהבה, מפרגן, ו"מאהב מדהים" (לדבריה) אני לא מצליח להבין מה קורה כאן.
אני חש בוז/בושה כלפי ההתנהגות הזולה של ההתלחשויות, שיחות הטלפון היומיומיות עם הידיד (לצורך השוואה - איתי אין בכלל שיחות טלפון במשך היום, עד שמגיעים הביתה) והרינונים עליהם בעבודה (יתכן שהרינונים דווקא מחזקים בה את תחושת המסוגלות).

אני חש שיש כאן פאזל לא ברור.
אשמח לבהירות.

מוסיפורט אתה בצרות

גדולות. מניסיון,אישה שמיתלחששת עם חבר לעבודה - זה בדרך כלל לא ניגמר
"רק בלחשושים"!!! תהיה זהיר ושקול במעשיך ! אין עשן בלי אש ואין מתנות חינם !!!
גיסתי התחילה כך - וזה ניגמר בבלשים , עורכי דין שגזרו קופונים שמנים - ובעיקר
בגיס שחי כבר 14 שנה -בלפצות את שלושת ילדיו ובעיקר בלהוציא לגרושתו את העיניים-
במכוניות יקרות,חופשות סקי ובעיקר בעיקר- בבנות זוג טובות ממנה ! ראה הוזהרתה !!!

רק אציין שאין כלל העדרויות מהבית

או איחורים לא ברורים. עבודה-בית נטו (מבחינת לוח זמנים), מכיוון שכאמור אין תחביבים או חברות.

איש יקר,

הסר החול מעיניך! אישה שרוצה לבגוד תשכב עם בן זוגה גם בבית שלה,
גם במכונית שלה בעצירה בדרך לבית אחרי יום עבודה,גם במקום העבודה-
ובכול מקום אחר שתרצה בו !!! איחורים,תחביבים-הכול מנתב להיותה בודדה
ומוזנחת על ידיך ועל ידי שאר החברה . ההשלמות-בתוך מסגרת הזמן. שים לב!!!
פתח עיניים.אם אתה רוצה את האמת לאמיתה-ואתה מוכן לכך<!!!> - שכור בלש פרטי.
הם יביאו תוצאות אמת מהר מאוד.העלות היא כלום מול אי הודאות שבא אתה חיי כעת!!!

לא קונה

התגובה שלך כל כך נחרצת (ומסוכנת, כתגובה) ומשקפת אולי ניסיון אישי.

אני מקווה לקבל מאחרים תגובות יותר מבהירות.

אני רואה פה מישהי שבנתה לה עולם מאוד מצומצם

והריגוש הכמעט יחיד שלה זה הידיד הזה וכנראה התגובות שלך לכך. השאלה שנשאלת, האם אתם יכולים לצקת ריגוש ועניין נוסף/חדש ליחסיכם? האם אתה יכול לדבר איתה בגלוי על התחושות שלך?
אולי הידיד הזה מחייה אותה במובנים מסוימים וכך מאפשר לה להמשיך בסגנון חיים המצומצם הזה שהיא בחרה מבלי להרגיש חנוקה לגמרה.
כן אני יודעת שבגידה זה "NO,NO" גדול בחברה שלנו, אבל השאלה האם אתם תוכלו לנער את החיים שלכם ולבנות כיוון חדש בלי שיקרה משהו דרמתי?? אולי אם מספיק טוב לכם כמו שזה עכשיו, לא צריך לשנות דברים?
או שזה לא מספיק טוב בשבילך?

מריוס זכריה

Member
מנהל
על בהירות וחוסר בהירות

לפי דעתי תחושה בהירות מושגת כשאנחנו מבינים את עצמנו, וחוסר בהירות כשאנו לא ברורים לעצמנו. זה לא כל כך קשור לשאלה של מניעי בת הזוג.

אבל מאחר ובכל זאת שאלת עליה, אגיד לך שלפי דעתי יש סיכוי גבוה שכל הסיבות שמנית נכונות גם יחד. הן הרי לא סותרות אחת את השניה, ואם אתה אומר, אתה כנראה יודע. אני לא רואה סיבה לחשוב שהיא שוכבת עם אותו אדם, ולא רואה צורך בתאוריות קונספירציה בסגנון הפוך על הפוך.

אבל כמו שאמרתי, חוסר הבהירות שלך כנראה נובע בעיקר מהשאלה מה אתה מרגיש ביחס אליה. כמה אתה אוהב ומעריך אותה ורוצה להזדקן איתה, ואיפה אולי לא. אולי לא ברור לך מה חסר לך. אז בוא תתחיל לדבר על עצמך, על הדילמות שלך, ומשם אולי תבוא בהירות. בדרך כלל כשאנחנו בדילמה עמוקה באמת, לא נח לנו להכיר בה, כי היא קשה, ואז אנחנו רצים להתעסק באחר: למה הוא כזה, למה הוא עושה או לא עושה, וכולי, כשמה שבאמת דרוש זו בסך הכל מראה להביט בה.

גארוטה

New member
לייק ענק

כל יום

New member
מדוע אתה מביט בחצי הכוס הריקה

ולא בזו המלאה.

יש ביניכם אינטימיות, חיבה, סקס מדהים (אחרי 17 שנה!!!), מדוע אתה רוצה ליצור מישהי שהיא דמות אידילית שהיית רוצה שתהיה.

כזו היא, קבל אותה כמו שהיא.

ולגבי הידיד, מדבריך עושה רושם שיש שם איזשהו מתח, איזשהו פלירטוט, לא יותר מכך. ועושה רושם שאתה הנהנה מהפטנזיות שאולי יש לה.

תהנה מתחביביך, מהחברים ותהנה ממה שיש והוא לא מעט.

קארניו

New member
גם אני צריכה בהירות ואשמח אם תענה על

כמה שאלות:
מה בקשר לילדים שלכם-האם גם אותם היא מזניחה?

האם העבודה שלה תובענית ואשתך נחשבת לקרייריסטית ?

האם החיזורים והפגנת האהבה שאתה מביע כלפיה לאחרונה נובעים רק מקנאה באותו חבר לעבודה?

איך אתה מסביר את הסתירה בדבריך שמצד אחד הינך מתלונן על כך שהיא "לא עשתה משהו למען מישהו (כולל בי) אי פעם בחייה" לבין החיבה שהיא מעניקה לך "כשהיא איתי אנחנו יכולים להעביר ערבים שלמים באינטימיות, בחיבה, בהתקרבות (מול הטלויזיה) ובסקס (מדהים) שמזכירים יותר זוג מאוהב בשנתו הראשונה מאשר יחסים אחרי 17 שנות נישואים (+3 ילדים)." ???

למה אחרי 17 שנות נישואים עדיין אכפת לך שאין לה תחביבים וחברים?

תשובות לשאלות המצוינות

אכן, ההזנחה היא במכלול שלם, כולל ילדים ובעיקר שלה עצמה. לא מזמן גם דיברנו על זה שהיא במקום האחרון ברשימת ההשקעות בחייה. ונראה שהיא גם רואה שבשנה האחרונה מזניחה את הגוף שלה (עלתה 10 קג), האוטו שלה מזעזע בלכלוך וריח רע, השידה ליד ראש המיטה עמוסה לעייפה, התיק שלה מלא בג'אנק, הבית די מבולגן, ומה חשוב לה במיוחד? - להקים גינה יפה מחוץ לבית (בית חדש). לפעמים אני רואה את זה מטאפורית - ההתעסקות בחיצוניות מאוד חשובה לה (איפור, גינה) אבל פנימה (היא עצמה, בית, אוטו, יחסים) הם בהזנחה.

לשאלה השנייה - כן, העבודה שלה תובענית יותר בתקופה האחרונה משתי סיבות - חלו שינויים במקום העבודה שיצרו יומיום לחוץ הרבה יותר ("10 דק' לאכול צהריים"), ואצלי העסק נמצא בתקופה כלכלית נמוכה (אחרי מס' שנים טובות), מה שיוצר אצלה לחץ הישרדותי וצמצום (כרגע היא המפרנסת העיקרית)..
עניין המסוגלות שתיארתי מצטרף לחוויה שהיא מנסה ליצור - "אני יכולה לבד".

לגבי שאלת החיזורים - זה לא נובע מקינאה אלא מכך שאני טיפוס רומנטי שמשקיע ביחסים חבריים, אוהב להעמיק אותם, ובעיקר - מה שמניע אותי זה עניין ותשוקה. חיים מצומצמים כמו שלה חונקים אותי. (לא יודע לענות לשאלה איך הסכמתי לחיות בזה 17 שנה).

לגבי ה"סתירה" שראית - שני חלקי המשפט מתארים בזעיר אנפין את היחסים שלנו - היא אכן לא עושה משהו למען מישהו ומאוד מאוד פסיבית, ההתקרבות, היוזמה לארוחות ערב רומניות, ההתקרבות ובכלל כל היוזמה לפעילות (שאני יוזם, כמו קורס ריקוד, הליכה ספורטיבית בשכונה, ועוד), היא באה איתי, אבל אני היחיד שדוחף עד שזה שוב נעצר).
כיף לה שאני מארגן לנו סרט עם צלחת פירות בלילה, אבל היא לעולם לא תהיה זו שיוזמת, ולפעמים נראה כאילו ממש מתאמצת לא להראות איזשהו מעשה שייראה כמו הזמנה, השקעה, איכפתיות וחום ריגשי, או משהו שנתפס כ"חולשה" או צורך באחר. זאת בדיוק הסיבה שבמשך השנים לא מעט נשים פרשו מהמירוץ להיות חברות שלה - פשוט לא קיבלו השקעה חזרה.
אז אולי בעולם המצומצם הזה חיפוש ריגושים זה להתלחשש בחדר המדרגות עם ידיד מהעבודה ולבוא לספר לי, "ליהנות" מכך שמרננים עלייך בעבודה ולבוא לספר לי, או לבלות איתו בטלפונים שהם בערך פי 10 מהזמן שהיא מתקשרת אלי.

אז כבר עברתי את שלב השיחות, ההכרה בפחדים שלה (יועץ בחברה שלה אמר לה שהחוויה איתה היא שהיא לא "יוצאת" החוצה, כאילו היא מסתתרת מאחורי צעיף יפה ומחייך), או חפירות עם עצמי לגבי המקום שלי בסיפור הזה.
זה בעיית הבהירות - לכאורה יש כאן דברים חיוביים וטובים שלא קיימים בהרבה מערכות יחסים ארוכות, ומצד שני יש כאן משהו בסיסי וקריטי חסר שמכניס את העולם האינטימי העשיר שלי לתוך נישה של שעה וחצי בערב מול הטלויזיה.
שאלה מצוינת היא למה אני כל כך עסוק בה (ותלוי בה?). לא יודע. אולי כי אני רוצה אינטימיות וחום, אולי כי אני פוחד להחליט, ואולי משהו אחר.

אתה נשמע

וואחד מודע, ברמה ובאיכות שאינן מצויות, בדרך כלל וזה מעולה, לדעתי, משום שלמרות שאתה מתעסק בעיקר בה, באופן שאולי עדיין סמוי ולא גלוי, אתה יודע ומבין שזאת לא היא, אלא אתה וזה בדיוק מה שצריך בשביל להתחיל להתעסק בעצמך ובחיים שלך ולא בה ובחיים שלה.

אתה מדבר בעיקר עליה ויודע לספר אותה ואת מעשיה והתנהגויותיה, על הפרשנות וההסברים והטענות והנימוקים האינטליגנטיים והבוחנים ביותר, כולל דוגמאות רלוונטיות. לעומת זאת, כל שאלה או עניין שעוסקים בך, אתה לא יודע לומר עליהם משהו (למה אתה שם ככה כבר 17 שנים, למה אתה תלוי/ עסוק בה?).

וכאן אני מצטרפת בחום לדברים הכה ישירים ונבונים שאמר לך מריוס. זה לא היא. זה בכלל לא קשור אליה. זה אתה והחיים שלך. אתה "מכיר" אותה ומיומן בסיפור שלה, יותר מאשר אתה מכיר ויודע ומיומן בסיפור של עצמך.

מציעה לך להניח לה ולבלגאן של חייה, אם היא תרצה היא תטפל בהם בעצמה. צא מתוך העיסוק האובססיבי משהו בה והתחל ללהתעסק, לבחון ולהכיר את עצמך ואת החיים העצמיים שלך.
ברור שתפגוש בפחד כי הוא המצע החמים והנעים לעיסוק שלך בה, אבל אי חושבת שאם משהו כל כך לא נוח לך ואתה מבקש לסדר את הפאזל (שלך) משם אתה חייב להתחיל. מבטיחה לך שזה יהיה מרתק.

קארניו

New member
תודה על התשובות המפורטות :)

מהתיאור שלך עולה שאתה נמצא בתקופת שפל בחייך גם מבחינה כלכלית וגם בתחושת הלבד ללא בת זוג לצידך .
ההתמודדות עם העובדה שיכולתך כמפרנס ירדה היא בכלל לא פשוטה ולכן זה לא מפליא שאתה כועס על אשתך שמשקיעה
בחבר לעבודה ולא מהווה כתף תומכת בשבילך.
כרגע אני מציעה לך לעזוב את העיסוק באשתך ולהשאיר לה לדאוג למכונית ולגוף שלה כי אם לה זה לא מפריע אז גם לך זה לא צריך להפריע ותתחיל להתמקד קודם כל בעצמך ובצרכים המוזנחים שלך . נראה לי שאתה בורח מעצמך ובמקום להתמודד ולעשות סדר אצלך אתה מתרכז בה .
ורק אחרי שתתבונן פנימה תוכל להגיע לבהירות בקשר לחייך ולרצונותיך ואז הפאזל החסר יושלם.

קארניו,תגובה

נהדרת שלך ! נהניתי ומסכים אתך . ניתוח קולע ואינטליגנתי ! תודה רבה , השכלתי !!!

אני חושב

(בעקבות האינפוטים שלכם) שכנראה מדובר כאן ב-2 דברים. מצד אחד יהיה נכון לומר שהיא חיה במחסומים חברתיים/אינטימיים ("מאחורי הצעיף") וקשה לקבל ממנה השקעה אלא רק תגובה.
אבל הדבר השני הוא בהחלט חזק - משהו לא סגור אצלי בפנים. משהו רוצה בהירות.
זה חזק מכיוון שזה נוגע לשינוי שאני צריך לעשות גם בעסק שלי ושאלת ההתלבטות, מה יפה, היא אותה שאלת הכיוון בסגנון "מי אני, מה אני, מה העסק, לאן הולכים, מה רוצה להשיג, וכו').
אני חושב שהתגובות שקיבלתי על כך שאני זקוק לבירור עם עצמי הן נכונות. אפילו לגבי שאלות גדולות של אי בהירות מול עצמי ומה אני רוצה מהחיים האלה ומעצמי מביאה להיתלות עליה (זה בעיקר נוח כי יש בהתנהגות שלה מספיק סיבות שמתאימות לסיפור המצוקה שלי).

מעניין, אני בן 46 שעד לפני שנה פשוט רקד עם החיים בשמחה והצלחה שיש יגידו פנומלית. וככה פתאום ...

נ.ב.
אני חייב לומר שהאפשרות הזו להתקשר בפורום עם אנשים זרים ולקבל תגובות וייעוץ זה משהו מדהים שמעורר בי הכרת תודה גדולה.
אשאר בפורום ואשמח להיות לעזר גם לאחרים.

קארניו

New member
אני חושבת

שנפילת העסק (עד כמה שזה נשמע אולי הזוי ) נתנה לך הזדמנות לבחון מחדש את חייך
כישוריך, רצונותיך ויכולותיך במישור האישי וגם בהיבט הזוגי .
אני רואה באתנחתא הזו מתנה
שמאפשרת לך לערוך חשבון נפש בכל התחומים ,להתמקד , להגדיר מטרות ולבצע אותן .
תהייה חכם ואל תבזבז את התקופה הזו בנסיון לשנות אחרים או את הבלתי ניתן לשינוי .

בהצלחה

עושה רושם

שאתה מתצפת מעולה על אישתך. מהצד. מן נוכח נפקד, ממודר ממרכז עולמה העשיר שמתקיים במקום אחר וממלא אותה רגשית, ונוטר טינה על חוסר עניינה בעולמך העשיר שמתקיים בעיקר בתוכך ומשם לא מצליח לגייס או לסחוף אותה.
ומאחר שאתה כבר פעם שלישית מבקר כאן בבסטה, ועדיין לא מצליח להבין מה בעצם הבעיה, אני אומרת תחפור בכיוון האמא. זה משהו בבעיות הלא פתורות איתה שאתה משליך לתוך הקשר הזה, מתוסכל שזה לא 'נפתר' מעצמו ומתחמק מעבודה עם עצמך, תחת המסווה של עבודת שורשים על 'הבלאגאן' של אישתך בחייה שאני דווקא מתרשמת כי מסודרים להפליא.
אישתך מצאה את הנחלה, יש לה את כל הפרוטוקול החברתי הדרוש לאישה בגילה ומעמדה <קריצה ליוסק'ה
> - בעל חרמן + 3 ילדים +בית עם גינה + מתפרנסת ואף מפרנסת, מסוגלת, עצמאית, מתמלאה רגשית מעיסוקה עד מעל לצוואר ולא נזקקת לבעלך רגשית <טוב, אולי בגלל הסייד קיק שממלא את תפקידך החברי בזמן שאתה עסוק בכעסים שלך עליה ועל חוסר עניינה בחיים ובלה בלה בלה
>, ואילו אתה הוא זה שצריך פתאום לתת בראש <כדי לאזן> גם מבחינת הפרנסה המדשדשת וגם מבחינת יכולת הפרגון על כל התכונות הנפלאות שגורמות לאנשים בחוץ לכבד ולהעריך אותה, ושאתה כנראה מתקשה לשחרר כי 'בגללן' אתה מרגיש זנוח וקטן.

אז בגלל שיש משהו מציק אפשר היה כמובן לשלוח אותך לייעוץ אישי או זוגי ולהגיד לך 'לעבוד על הזוגיות' וכל הסופרלטיבים הרגילים, אבל לדעתי זה לא יישנה הרבה את הבוטום ליין. ובבוטום ליין מה ש'מפריע' לך זה שיש לך שם אישה חזקה, מוערכת, אטרקטיבית ומחוזרת, שלא נכנעת לפרצופים ולביקורת שלך ולא מתאבדת להשקיע את חייה בניקיון ובקריירת עקרת בית וסגידה לבולבול שלך <למרות שהיא מוכנה מפעם לפעם להנות מהסקס המצויין איתך
>. ומאחר שזו בעיה שכיחה אצל הגבר המודרני הנובעת ממועקת המוח הקדום של אפנדי, אני לא רואה פתרון מוצלח יותר מקיטוראי בפרלמנט של חברים <שאני מניחה שיש לך בשפע, כי לעומתה אתה אמור להיות חברותי ברמות
> על כוס
קרה, בישיבתו השבועית תחת הכותרת "איך דפק אותנו הפמיניזם, ימח שמו".

למעלה