פאול קור

נעה גל

New member
להערכתי, מסוף שנות ה-70 מקסימום

תחילת שנות ה-80, העותק שיש לי בבית הוא העותק שלי כשהייתי ילדה. ואני חושבת שאפרים סידון כבר חצה את ה-50 - הוא פשוט נראה צעיר

וגם זה ספר ע-נ-ק ../images/Emo13.gif

ממליצה על נסיכת המחשב של חנה גולדברג. בכלל - הספרים שלה נפלאים. קוף משקפוף אדיר לילדים שצריכים להרכיב משקפיים ובכלל כסיפור.

הביצה שהתחפשה-הפעלה

מכינים מקרטון ביצוע ביצה גדולה ומכינים אביזרים בהתאם לסיפור כאשר כל פעם קם ילד אחר ומחפש את הביצה ע"פי הסיפור,מהניסיון שלי הידים מאוד נהנים ואפשר בסוף הסיפור לחלק ביצים קשות וחומרים ולתת לכל ילד להכין ביצה משלו

א אוהל

New member
מה עם "ארץ יצורי הפרא"?

ספר נהדר שיכול גם לתת להם אפשרות יצירה 0ליצור מסכות של מפלצות לדוגמא) וגם להשתולל.

לאה_מ

New member
זו היתה הבחירה הראשונה שלי, אבל

זה נראה לי קצת "קטן" עליהם. הם כבר בני 7+...

אמאו3

New member
מה עם בועה על גב הרוח

זהו ספר מקסים של יהודית קציר. אולי קצת ילדותי לגיל הזה אני מבינה בינתיים רק גיל 3. זהו סיפור על נועה ואימה שמפריחות בלונים במרפסת ואחת הבועות יוצאת לטיול. בעצם טיול שהן ממציאות כשאחת ממשיכה את השניה. אפשר א. פשוט להפריח המון בלונים ולהשתולל. ב. לשבת במעגל להחזיק את כדור הדמיון כ"א בתורו ולספר קטע משלו לגבי מה הבןעה רואה ואיפה היא ואח"כ הילד לצידו צריך להמשיל מהנקודה שהוא סיים. בעצם פעילות א' אחרי ב'

נעה גל

New member
לאה, את חייבת לקחת בחשבון שלא

כל הילדים נחשפים לאותה כמות ואותה רמה של ספרות כמו הילדים שלך...

ענתש

New member
אני כבר המלצתי לך..

רק רוצה להוסיף שאם מישהי מחפשת סיפור בהמשכים להקריא לדעתי אין כמו "כתר הדרקון" של אורי אורלב. זה פשוט ספר שאחרי ששומעים שני פרקים ממנו חייבים להמשיך... מרתק מההתחלה ועד סוף (ואני גם אוהבת את המסר). נראה לי מעולה לסיפור בהמשכים לפינ השינה.

ima3

New member
עוד רעיונות

אפשר להקריא את איתמר מכתב של דוד גרוסמן ולעשות את הפעלת המכתבים של אםהבניםשמחה. וגם מעשה בפא סופית של אלתרמן ולעשות משחקי אותיות (למשל איש תלוי או תשבץ תפזורת או לתת להם לחבר תשבץ). ורעיון אחרון - להקריא אחת מאגדות הילדים הקלאסיות (למשל בגדי המלך החדשים) ולהמחיז.

יש פה רעיונות נהדרים אבל...

הרעיונות פה מקסימים, ויש ספרים נפלאים שחלקם אני זוכרת מילדות, ואת חלקם יש לבנות שלי. אבל!!! צריך לקחת בחשבון שהיום חלק גדול מהילדים לא נחשף, לצערינו, להרבה ספרים, ובטח לא לשפה קצת יותר יפה ומורכבת. סיפור כמו מעשה בפא סופית הוא סיפור מדהים, וההוצאה החדשה שלו ממש מקסימה, אבל אני חוששת שחלק גדול מהילדים לא יביןאת הסיפור בגלל השפה (כמו בגילגי, בילדה איילת עם שמשיה תכלת וכו'). לכן אולי כדאי לשים לב ולהסביר מילים קשות, כי חבל לוותר על סיפורים כל כך מיוחדים, שלא יתפקשש הכל בגלל זה.

מה לגבי

"גברת אחת מרחוב בצלאל" "גלגולו של מעיל" (באחת מהגירסאות השונות של הסיפור) "הילדה איילת והשמשייה התכלכלת" או אחד מסיפוריו של עודד בורלא (הדג שבכה, הנקודה שהלכה לאיבוד, טלטל והתאומים וכו') אפשר גם לקחת אחד מסיפוריה של שלומית כהן אסיף (אם את אוהבת אותה). יש לה המון סיפורי מלכים-נסיכות ובכלל אגדות, שאפשר לעשות איתם יופי של פעילויות (צריכה שמות ספציפיים?)

לאה_מ

New member
הפור נפל ../images/Emo132.gif../images/Emo63.gif../images/Emo103.gif

אני אקרא להם את "אמורי אשיג אטוסה" של נורית זרחי (בליווי ורדים לבנים, גולות, צדפים וג'וקים
), ואחר כך נעשה פעילות, שעיקרה הפיכת משהו מסויים לדבר אחר. אני חושבת שבישול עונה על ההגדרה הזו (למשל, הפיכת מאפין לעכבר, חביתה שהיא ים או כיוצ"ב. אני בטוחה שלילדים יהיו רעיונות הרבה יותר מקוריים...). אני אספר לכן איך היה.
לכולכן על הרעיונות המצויינים. אני שומרת אותן אצלי לשעת הכושר (שודאי תגיע
).

נעה גל

New member
מה? יכול להיות לא מוצלח?

סיפור טוב, סופרת טובה, פעילות מענינת ואמא משקיענית לאללה - רק טוב יכול לצמוח מזה...

למעלה