פאואר ורצינות

פאואר ורצינות

טוב, לשם שינוי צריך שיהיה דיון חשוב בעמוד הזה. האם, לדעתכם, פאואר יכול להיות מעבר למזמורי תהילה לשוחטי דרקונים וסיפורי פנטזיה שרובן הגדול הוא ברמה קלוקלת משהו? האם יכולה להיות אמירה כנה שמעבר לכל השטיקים הווקאליים של המהותגרים הורמונלית למיניהם? קחו דקת מחשבה ותנסו לענות על השאלה.

פאוור ורצינות.......... (../images/Emo4.gif)

אני לא בטוחה במאה אחוז שהבנתי את השאלה שלך, אבל אם כן- אני דווקא לא כל כך מתחברת ללהקות שעוסקות בעיקר בפנטזיה. לפעמים זה אפילו הורס לי. אני אוהבת את השירים האלה שהשילוב בין המוסיקה לנושא של השיר גורם לי לאיזשהי הזדהות או הבנה... אתה שואל אם יש להקות שמעבירות מסרים קצת יותר נוקבים ורציניים מאשר שירי פנטזיה?... נו, יש הרבה....סונטה, למשל... השירים שלהם והנושאים שהם שרים עליהם לפעמים פשוט מעבירים בי צמרמורת. בגלל המסר שהם מעבירים. יש הרבה כאלה, אבל לדוגמא the ruins of my life, replice, שיוצאות נגד מלחמות (מודרניות) וההשפעה שלהן. ויש עוד הרבה... נייטויש, אדגיי... יש להם אמירות מאד חזקות בשירים שלהם. תראה, יכול להיות שלא ממש הבנתי את השאלה שלך, אבל אם אתה בכלל שואל שאלה כזאת, אני אהיה מופתעת לשמוע שאתה חובב פאוור. אם אתה כן אוהב ומבין בפאוור... אז... טוב, זה באמת מוזר שאתה מזלזל ככה בכוח ובאמירות החזקות שהלהקות האלה מעבירות. ואני משערת שאתה "לא מת" על פאוור אם אתה טוען שהם משתמשים ב"שטיקים ווקאלים" וקורא להם "מאותגרים הורמונלית". נו, שיהיה...

אז מה אתה עושה פה?

ובכל מקרה... הסגנון לא קליל מדי לטעמי. אולי יותר קליט מסגנונות אחרים במטאל, אבל זה לא אומר שהוא לא מורכב. אבל, כל אחד ודעתו האישית. אבל עצם השאלה אם יש בפאוור יותר משירי פנטזיה... מצטערת, אבל זו מראה בורות בתחום. אני לא מאשימה אותך במשהו, אבל אולי תשקיע ותכיר קצת יותר להקות ושירים וסגנונות שונים בתוך הפאוור מטאל עצמו, לפני שאתה יוצא בהצהרות שלפיהן פאוור מטאל הוא לא רציני.

אז כנראה שלא ההאזנת להרבה

יש הרבה מאד עומק בטקסטים. אחת הסיבות שאני כל כך אוהבת להקות מסוימות זה בגלל הליריקה המדהימה (בנוסף למוסיקה המעולה). אני, למשל, שומעת הרבה פאוור, ורובו לא עוסק בכלל בפנטזיה.

../images/Emo45.gif

גם אם אני לא מתמצאת ביותר מדי להקות מהז'אנר, נראה לי שיש לאנשים נטייה להכליל. בגלל ש- Rhapsody ו - Blind Guardian עוסקות הרבה יחסית בפנטזיה, זה לא בהכרח אומר שגם שאר הלהקות, ובטח לא אומר שהנושאים בהם עוסקת הליריקה הם מדד לאיכות הלהקה

Darewolf

New member
תשובה, ברצינות

פאוור מטאל, הוא תת ג'נר של ההבי מטאל. הוא עוסק בעיקר במוזיקה פנטזיונרית, וגם קצת נוגע במד"ב, למרות שלרוב הוא לא עושה את זה. פאוור מטאל מדבר בעיקר על קסם, ועל פנטזיה. הוא מאופיין בשירה גבוהה(מאותגרת הורמונלית עלפיך). וככה הוא. כל זה לא מצביע על כך שפאוור מטאל הוא דווקא דבר שלא צריך לקחת ברצינות. קח למשל את בלינד גרדיאן, או דרגון פורס. נכון הליריקה בעיקר מתעסקת בפנטזיה, אבל המורכבות המוזיקלית גבוהה, ושוני הוא עצום. או למשל קח את דרגון לנד, שהמורכבות המוזיקלית שלה לא גבוהה. הכל בעצם תלוי בלהקה. פאוור מטאל, יהיה ותמיד יהיה סגנון קליט ופשוט יחסית. השאלה היא, האם אתה מתחבר לנושא ולמוזיקה, מספיק כדי להאזין לפאוור. שלך, אורי. בתקווה שעניתי על השאלה שלך.

אה, תודה. ענית לי על השאלה.

ופאואר מטאל זה סגנון טוב, לא אמרתי שלא, אבל פשוט היו לי כמה..תהיות בנושא

U A O

New member
פאוור ורצינות, אכן דיון נורמלי סוף

כל סוף. מהיותי שומע פאוור זה כמה וכמה שנים העלית אכן שאלה מעניינת עד מאוד. מאיזושהי סיבה רוב להקות הפאוור בוחרות להתרכז בליריקה פנטזיונרית. אני באופן אישי ממש לא אוהב פנטזיה. אני בנאדם ריאלסטי ביסודי, לכן מעדיף כל דבר שיהיה לו הקשר למציאות. כשחושבים על זה, רוב להלקות באמת איכותיות, לא שרות לרוב על פנטזיה: HELLOWEEN - הישנים, בחרו להתרכז במגוון נושאים מטופשים כמו "חג ליל כל הקדושים", "הבי מטאל זה החוק"(?),"כמה דמעות?" וכו'. לא היה להם קו ליריקה ברור בהתחלה, וזה מה שעשה את הליריקה שלהם לכל כך חביבה. כל אחד יכל למצוא בה משהו מענין. לאחר שהלהקה 'התפרקה' (אחרי שקיסק עזב), הליריקה נפלה בהתאם. GAMMA RAY - שוב, מדובר פה על שאריות HELLOWEEN, כך שהליריקה לא קבועה. CHINCHILLA - אוהבים מאוד לשיר על אהבה, ואהבה נכזבת. (אם כיא הם לא ממש פאוור, אלא יותר הבי). אלו הן מעט הלהקות פאוור שאני יודע בוודאות שאינן מרבות לזרות פנטזיה במוזיקה שלהם. וטוב שכך. אם מישהו מחפש פילוסופיה עמוקה, סביר להניח שהוא לא ימצא זאת בפאוור. אבל יש להקת הבי (הבי ת'ראש ליתר דיוק) שכן קצת משלבת פילוסופיה קלילה בשיריה, והיא כמובן 'להקת הבת' של צ'אק המנוח CONTROL DENIED!

DeadSkinMask

New member
הם ממש לא האבי...

אומנם יש להם סולן האבי (שהוא לא צ'אק),אבל הם לא האבי קונטרול דינייד הם דת' טכני

MadeByDarkness

New member
לא תמיד צריך רצינות. ../images/Emo13.gif

אולי פוואר מראה לך לקחת דקה בשביל הפנטזי והחלומות. זאת דעתי, בכל אופן. :)

זה טיפשי לומר שפאוור שרים

רק על פנטזיה. זו ממש הכללה. אולי הפאוור המסורתי מתאפיין בליריקה של פנטזיה, אבל אני יכולה לתת רשימה ענקית של להקות שבכלל לא שרות על זה. אני מתפלאת שלא קפצו פה עוד הרבה כמוני כדי להגן על שמו הטוב של הפאוור, וכל הרצינות שבו ...

U A O

New member
אז תיתני רשימה ענקית של להקות

שלא שרות על נושאים מפגרים, דרקונים,נסיכות ושאר בולשיט. אני רשמתי כמה,אולי תצליחי להפתיע אותי בקטע.

רשימה בשבילך (חלקית,

כי יש המון!)
Angra Sonata arctica Nightwish Edguy Adagio Symphony X Kamelot Stratovarius Sinergy Winds Evergrey Lost horizon Elegy Majestic זה מה שעולה לי בראש כרגע...
וגם אם ללהקות האלה יש כמה שירי פנטזיה- אני מדברת על המכלול.
אנשים.......אני מאוכזבת מכם, חייבת להודות.

danihell7734

New member
nightwish? symphony x?

משירים של נייטוויש אפשר לכתוב משחק הרפתקאות של פאלאדין. ולפי מה שאני יודע רוב השירים של סימפוני מדברים על אגדות,מיתולוגיות וכאלה...

אוקיי, סימפוני X

נגיד... אבל ניטוויש... ממש לא. אין להם את "הלוק" הזה של להקה ששרה על פנטזיה, והם גם לא שרים על זה. אולי הם שרים על דברים שקשורים לפנטזיה, אבל פנטזיה שונה לגמרי מהפנטזית-פאוור המסורתית (דרקונים, חרבות וכאלה). אבל אי אפשר להכליל אותם בתור כאלה ששרים על פנטזיה. ממש לא. יש הרבה מאד דברים מעבר לזה בליריקה שלהם, ובכלל.

U A O

New member
"הם שרים על דברים שקשורים

לפנטזיה, אבל פנטזיה זונה לגמרי" בקיצור, הם שרים על פנטזיה עם ליריקה מטופשת כמו כמעט שאר להקות הפאוור. ואין מה לעשות. רוצים ליריקה פילוסופית? תשמעו דת'. (הלהקה) בפאוור לצערי הליריקה עלובה ביותר.

אוקיי... אין לי כוח להתווכח איתך

וזה גם לא נראה לי שווה את זה....... אתה בא בגישה שמעצבנת אותי, והבורות שלך בכל מה שקשור למטאל מאד בולטת. אז לך תשמע את הדת' הפילוסופי שלך. לאף אחד פה לא אכפת יותר מדי מה תשמע. הנקודה שלי היתה להבהיר שפאוור שרים על יותר מסתם פנטזיה, ויש להם טקסטים מצוינים. אתה לא משתכנע?... האמת, לא מזיז לי יותר מדי.
תהנה .

למעלה