פאגסוס

Thestral

New member
פגעסוס../images/Emo108.gif../images/Emo182.gif

פגעסוס לפי מה שאני יודע הוא מתנה להרקולס(אם אני לא טועה). סוס מעופף בעל כנפיים. אני לא ממש יודע הרבה עליו...

The Anja

New member
הסרט של דיסני - חח

הגיבור בלרופון רכב על פגעסוס, שיצא מהצואר הכרות של מדוזה (עבודת הסכינים הנהדרת של פרסאוס יקיר האומה), כשיצא להרוג את הכימרה.

זה מדויק אבל מאוד שטחי...

פגסוס (בניגוד לפגעסוס מפורום "שאלה קטנה") אכן נולד מצווארה הכרות של מדוזה ביחד עם קרברוס והדרקון טיפון... במשך השנים הוא נודע בעיקר בכך שאיש לא יכול היה לרכב עליו... עד שבא בלרופון... בלרופון חלם כבר מגיל צעיר מאוד לרכב על גבו של פגסוס. הוא התפלל במשך שנים ולילה אחד אתנה החליטה להיענות לבקשתו. כשהוא התעורר בבוקר הוא גילה רסן מזהב ליד המיטה וידע שסופסוף הוא יוכל לעשות את מה שרצה כל כך הרבה שנים. הוא מצא את פגסוס והתקרב אליו לאט לאט. הסוס המעופף לא נרתע ממנו ונתן לו לשים לו את הרסן בפה. מאז שירת פגסוס את בלרופון בנאמנות ובמהלך השנים הם עשו הרבה מעשי גבורה שהגדול בהם הוא כמובן חיסולה של הכימרה - המפלצת שחציה אריה, חציה תיש ויש לה עוקץ עקרב בקצה הזנב. איש לא יכול היה להתקרב אל המפלצת בגלל שזנבה הארוך חילק מוות מורעל לכל מי שהתקרב. אבל בלרופון ופגסוס עופפו מעליה בזמן שבלרופון יורה בה חיצים עד שלבסוף היא נפלה מתה. מסופר שברבות הימים עלה לבלרופון השתן לראש והוא החליט לטוס אל האולימפוס. בפעם הראשונה סירב פגסוס לאדונו וכשבלרופון ניסה להאיץ בו העיף אותו פגסוס מעל גבו ומאז ועד היום הוא לא נותן לאיש לרכב עליו... מחוץ לזה אין שום סיפור שידוע לי על פגסוס.... ואודי, בפעם הבאה שאני אראה אותך משתמש במשהו שראית בסרט הוליוודי בלי לאמת את זה לפני כן, אני נשבע לך שאני אלך לפורום משוב להתלונן

Thestral

New member
כן, הוא מה זה שטחי../images/Emo68.gif../images/Emo108.gif

נמממ... עכשיו נזכרתי מאיפה פיסת המידע הזו הגיעה לראשי

The Anja

New member
היי, לפחות הייתי בכיוון

דרך אגב, אני שמעתי שבלרופון מת אחרי הקרב עם הכימרה, כלומר, שניהם (בלרופון והכימרה) מתו.

הוד אפלוליותו דוחה האשמה זו!

בלרופון מת כשפגע-סוס עשה לו "סופרמן"...

double O S

New member
אבל אם אני לא טועה../images/Emo96.gif

בהנאדם שהרג את מדוזה, לא זוכר את השם שלו
לא רכב על פגעסוס כדי להרוג אותה
או שאני טועה
:$

אתה טועה.

לפרסאוס היו הסנדלים המכונפים של הרמס (ע"ע רדבול). פגסוס נוצר מדמה של מדוזה.

Bartal j

New member
הפגעסוס הוא..

פגעסוס הפגעסוס הוא אחת אותן חיות מופלאות שעברו אלינו בירושה מהיוונים העתיקים. הפגעסוס לפי האמונה הוא תוצר זיווגם של אל הים פוסידון ושל המדוזה גורגונה. יש האומרים כי כאשר הגיבור פרסאוס כרת את ראשה נוצר מדמה של המדוזה הפגעסוס. גירסא אחרת סוברת כי גיבור אחר בלפרון שמו הצליח ללכוד את הפעגסוס וניסה לרכב על גבו אל משנות האלים באולימפוס. זאוס סיכל את הנסיון בעזרת אחד מחזיזיו. בלפרון הושלך לאדמה. והפגעסוס הפך לקבוצת כוכבים. לפי ד"ר רוי ויליס וד"ר סיימון גולדהיל התפרשה דמותו של הפגסוס בשלהי העת העתיקה כדימוי לנצחיותה של הנשמה בת האלמוות. שלך:בר

תודה רבה לכולכם!

עזרתם לי על מאוד, וריתקתם אותי אך היכן אני יכולה להשיג ציורים של פגע סוס? וכיצד רושמים את שמו באנגלית?

פגסוס.

בתחתית קישור ל- "זן ואומנות החיפוש בגוגל", חמישה שיעורים שיעזרו לך למצוא תמונות של פגאסוס (או פגסוס. אך לא פגעסוס) - הוא pegasus באנגלית.

למעלה