ע-ז-ר-ה בבקשה!!!!

lerochka

New member
ע-ז-ר-ה בבקשה!!!!

היי! אני לומדת בכיתה מדעית ובשנה האחרונה (י') למדנו כימיה. לא למדתי כימיה במובן שלא עשיתי כלום כמעט במהלך 2 הסמסטרים.... עכשיו נתנו לי עבודת מעבר לחופש עם 4 שאלות. 3 שאלות כבר מוכנות (חברה שלי עזרה לי) ונשארה לי שאלה אחת שהיא לא יכלה לעזור לי בה וכמובן שגם אני לא יכולה לעשות אותה... אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי!!! השאלה: הצע שיטה באמצעותה תוכל להבחין בין נחושת (Cu) לנחושת כלורית CuCl2 התבסס בתשובתך על התכונות הפיזיקליות של שני החומרים. תודה רבה-רבה מראש!!!!

lerochka

New member
אגב יש עוד משהו פיצי

החומר Nltucl מזה החומר הזה? לא ברור לי מאיזה יסודות הוא בנוי...

pelegs

New member
זה דיי פשוט

נחושת היא מתכת, ועל-כן היא באה לרוב בצורת גוף מוצק, בעוד CuCl2 הוא חומר יוני המגיע בצורת אבקה (תכונה פיזקלית ראשונה). למען הגדלת הקושי נניח כי גם הנחושת באה בצורת אבקה, ואז גם כך ההבדל ביניהן ברור במיוחד: CuCl2 הוא חומר כחלחל-בהיר, שבמגע עם מים מכהה מאד והופך להיות חומר כחלחל-עמוק. נחושת לעומת זאת היא חומר (גם בצורתה האבקתית) בצבע אדום-חום. (תכונה פיזקלית שניה) לגבי החומר הבלתי ידוע - את יכולה בבקשה להעתיק את השם שוב, עם דגש על אותיות קטנות/גדולות ובאיזה הקשר הוא ניתן?

עוד יותר פשוט,אולי:

נחושת מוצקה מוליכה חשמל, נחושת כלורית מוצקה לא ממש. אפשר לבדוק זאת בקלות כמובן ע"י מכשור מתאים ודי פשוט.

lerochka

New member
תודה רבה לך מכל הלב!!!

ולגבי החומר הזה- ככה בדיוק רשום לי בדף של השאלות של העבודה. ככה זה מודפס. זה נמצא בשאלה- איזה סוג סריג זה וצריך לנסח לו תהליך התכה

בקיצור....

חומר יוני במצב מוצק אינו מוליך חשמל ולכן cucl2 לא יוליך, לעומת זאת מתכת מוליכה חשמל cu יוליך.

15d03

New member
אממ..

המתכת תוליך מפני שיש לה יונים/אלקטרונים ניידים, ולחומר היוני אין במצב מוצק?

למעלה