ע ו ל ם

B.Shokor

New member
ע ו ל ם ../images/Emo70.gif

למה העולם השתנה לרעה? למה הבני-אדם השתנו? האם זה בגלל שאנשים התחילו לדעת שאלוהים לא קיים ואין מי שיפחיד אותם עוד? או אוליי בגלל שהתחילו להאמין בשליטתו של דבר אחר, למשל הכסף? אם תסתכלו על משפחה מסויימת, אתם יכולים לראות שכולם חיים תחת גג אחד, אבל כל אחד מעדיף להיות לבד! האב לא מעניין אותו בני המשפחה שלו, ובקושי הוא רואה אותם. האם כל הזמן מטיילת, והאח או האחות לא מעניין אותם אחד את השני, ולמה? אוליי שוב כי אין מי שיפחיד אותם - ואוליי התחילו להאמין במשהו אחר כמו הכסף. את המבט הזה כלפי העולם לעולם לא שיניתי בראש שלי, והייתי תמיד מקווה שבזמן ואפילו מאוחר תתגלה האמת ההפוכה ממה שחשבתי וממה שאמרתי, אבל כרגיל!, שוב ושוב מקרים החזיקו את העמדה שלי בנושא והנה אחד מהם, סבא של משפחה מסויימת חולה והוא גר לבד, מאוד מאוד חולה, הוא בא למשפחת אחד הבנים שלו שגרים קרוב אליו ובקש מהם שייקחו אותו לרופא. הנכדה שלו (ויש לה אוטו פרטי) לא ענתה לו, למה? הייתה שומעת מוסיקה(כן כן). הנכד שלו (גם לו יש אחלה אוטו פרטי) גם הסתתר ולא הסכים לקחת אותו, למה? כי היה גולש באינטרנט. הסבא הזה התקשר לשאר הבנים שלו שגרים יותר רחוק (בתוך העיר 3 דקות נסיעה ממנו), אחד אמר לו שהוא בדרך אליו ולא הגיע, ואחד אמר שאין לו ביטוח באוטו שלו, ואחד אמר "חיל עני" או בעברית "תעזוב אותי". בסופו של עניין, הלב שלי לא יכל לסבול את המקרה הזה, ולמרות שאני לא מקבל טובות מאף אחד, התחלתי להתקשר לכל מיני אנשים שיבואו ויקחו את הסבא הזה לרופא (כי דווקא באותה שעה האוטו שלי היה עם אחי), ובסוף, סדרתי לסבא הזה אוטו שלקח אותו לרופא. והשאלה הנשאלת היא, אני לא מספר לכם את זה בשביל שתגידו (עליי) וואלה זה בן-אדם טוב, לא ואלף לא, ואף פעם בחיים שלי לא ארשום ולא אספור את הטובות שעשיתי לאחרים, כי בסך הכל אני בן-אדם שבאמת אוהב לעזור לזולת יותר מעצמי, ותאמינו לי זה לא סתם דיבורים, בקיצור שאלתי היא: לאיפה הגענו? ולאיזה עולם הגענו? משפחה שנולדה תחת גג אחד מפורקת כמו חיות ביער. האם זה הוא הדת אם היה מוסלמי או נוצרי או יהודי או כל דת אחרת? ואם כן? האם שווה להילחם בשביל הדת הזה?

all

New member
סוף סוף קצת הפסקה מטרור ופוליטיקה

אבל למה לא, ריענון לדברים אחרים. אז ככה דבר ראשון ידידי. אם יש לך בעיה עם הכסף, פשוט תן לי אותו, אני אסבול בשבילו ואתה תהיה טהור ומאושר. דבר שני, יש אמא ויש אמא. אימי התעללה בי עד שברחתי מהבית שלה, חייתי ברחובות ואח"כ בצבא. אחרי הצבא על חוף הים, הכל בשביל לא להגיע הבייתה. והיום כשהיא מתקשרת אליי ובוכה לי עד כמה היא חולה ומסכנה. אני לא אומר לה שאגיע בקרוב ואקח אותה לרופא אני אומר "מה את רוצה אנשים זקנים בהתחלה חולים ואח"כ מתים, כך עשה אלוהים את העולם ואני לא אשם בזה". ואתה, שסידרת לאיש הזה הסעה, האם אתה יודע בודאות שהוא לא ענס את הבנות שלו? ואולי הוא דווקא בסדר והילדים שלו באמת חרא. מה הקשר בין זה לבין כסף לבין אלוהים? האם האנשים הפכו להיות חרא רק כשהתחילו לרדוף אחרי כסף? אולי הם תמיד היו חרא והיום הפכו להיות "חרא שרודף אחרי כסף"? בכל מקרה עוד בסוף המאה ה-19 אמר דוסטויבסקי בספר "האחים קרמזוב". במונולוג של אחד האחים - "רגע, אם אין אלוהים, הרי שהכל מותר"!!! שווה מחשבה ושווה קריאה. דרך אגב, יש תרגום של דוסטויבסקי לערבית?

B.Shokor

New member
תודה על התגובה..

דבר ראשון אני לא אמרתי שיש לי כסף ולא יודע מה לעשות איתו, אני בסך הכל ספרתי אחד הסיפורים שעוברים עליי בחיי היומיום של אנשים אחרים, וכמובן, לא זיהיתי אותם, וזה מותר. בקשר למלה "דוסטויבסקי" אין לי תרגום כרגע (אפשר להגיד שהראש לא מתפקד מספיק טוב בשעה כזאת), אך אביא לך אחלה תרגום בקרוב. לילה טוב

eliasys

New member
יש את הספר בערבית ALL

רוב הספרים של דוסטויבסקי מתורגמים לערבית אם לא כולם.

למעלה