עתיד מדינת ישראל

• פותח הנושא tapr
  • פורסם בתאריך

tapr

New member
הכל תהליך

גם ההבנה וההפנמה. שימי לב למשהו מעניין... את באופן נסתר שואלת כאן שאלה, אבל ללא תשומת לב גם עונה עליה... את אומרת שהערבים לא מזיקים, ואת צודקת. אבל את גם אומרת שיש להם לאום שונה. כאן נעוצה הבעיה. זוהי לא קבוצה אתנית-תרבותית שונה, כפי שמדינת ישראל מתייחסת אליה בחלק מהתחומים, אלא קבוצה לאומית שלמה ונפרדת, הרוצה לממש את זכותה להגדרה עצמית, ובצדק. לקבוצה הזאת קוראים העם הפלסטיני. נראה כי בעתיד הלא רחוק תקום מדינה פלסטינית באזורנו. מכיוון שמימוש ההגדרה העצמית של הפלסטינים בעלי אזרחות ישראלית סותר את קיום מדינת ישראל כפי שאנו מכירים אותה. אני לא נתתי והכללתי הגדרה של הערבים הישראליים כפלסטינים, זה בא מתוכם. ממנכ"ל מכון "עדאללה", מחה"כ הערבים, מצעם ותשדירי הבחירות שלהם. חרוט בזכרוני תשדיר בחירות בו רואים צעיר ערבי, עומד על גג בית בכפר ערבי, שואל ועונה על שאלות.. "מי אני?" "אני פלסטיני."... אני בטוח כי את זוכרת את הסמינר האחרון שלנו, ואת פרופ' עמאל ג'מאל. איננו מדינה דו לאומית, וזכות המדינה לעודד הגירה שלילית באצעות תמריצים כספיים. שמעת על הנחות מס בנגב ובגליל, על "יהוד הגליל"?... אין שחר לטענות שלך על פלורליזם. מה יותר פלורליסטי ממתן עזרה פיננסית לאזרחים הרוצים לבצע רפטריאציה?... כי הרי זה לא תהליך כפייתי, אין פה איומים או לחצים שמופעלים. אגב, דווקא בגלל הפלורליזם, מפתיע אותי שאת מציגה את עמדתי, שמייצגת רבים, כעמדה לא לגיטימית. לסיכום, מכיוון שלא בא בחשבון מימוש הדרישות הלאומיות הפלסטיניות בתוך תחומי מדינת ישראל, הפתרון הוא שתי מדינות לשתי עמים, ולא מדינה לפלסטינים ומדינה לכולם.

FuxPavel

New member
רוב האנשים לא הבינו את שורש הבעיה.

תנו לי לפרט. הבעיה היא לא עם ערבים, הבעיה היא עם אזרחים/תושבים שחושבים שהמדינה לא אמורה להיות עם צויון יהודי. יש גם אזרחים שהם לא ערבים אבל גם הם נגד מדינה ישראל כמדינה יהודית. לדעתי צריך לדרוש מכל האזרחים/תושבים בישראל לחתום על מסמך שבו הם מצהירים שהם שומרים נאמנות למדינה כפי שהיא כיום ולא מתכוונים לשנות אותה. וכל מי שיתנגד לזה אזרחותו תישלל. לערבים יש זכות להתגורר פה למרות שעוד מעט תקום להם מדינה משלהם. בתנאי שהם רואים את עצמם ישראלים ולא פלשתינאים. חלק אמרו פה שערבי ישראל הם טובים ולא מזיקים, לטענה זאת אין כל ביסוס, קרה לא פעם שערבים עם אזרחות ישראלית משתפים פעולה עם האויב. לא סתם לא מגייסים אותם לצבא. חוץ מזה הם בהחלט לא שומרים על חוקי מדינת ישראל, ובמיוחד לא בעניין של בנייה, דיווח הכנסות ותשלום חשבונות. לסיכום, יש בעיה עם חלק מערביי ישראל אשר צריכה להפתר בשנים הקרובות.

Sashka7

New member
איך אתה בתור חבר במפלגת שינוי

אומר דבר כזה?! על איזה מסמך אתה מדבר? אני לא מסכימה לחתום על שום מסמך האומר שאני לא ארצה לשנות משהו במדינה זאת, אני חושבת שיש כאן נושא שמאוד מפריע לחלק מאוכלוסיית ישראל והוא הכפייה הדתית ,ולכן אני הצטרפתי לשינוי. אפילו למפלגה שלך קוראים שינוי כי אנו רוצים לשנות!!! לשנות את מה שקורה עכשיו במדינת ישראל! יכול להיות שלא הבנתי אותך נכון ולכן אני אשמח אם תפרט יותר על כל הקטע של מסמך.

tapr

New member
הסבר

הכוונה היא לשינוי חוק האזרחות, כך שעל מנת שאדם יהיה אזרח במדינת ישראל, הוא יהיה מחוייב להישבע אמונים למדינה, לחוקיה, לדגל ולהמנון. ספציפית, פבל התכוון (לדעתי, כמובן) לכך שבשבועת האמונים למדינה, תכלל גם ההגדרה של המדינה, כמדינה יהודית ודמוקרטית. אזרח שלא ישבע, תישלל אזרחותו והוא יהפוך לתושב קבע. זאת עוד דרך לפתור את הבעיה הדמוגרפית. יש כאן גם צדק פואטי, מכיוון שאם כל אלה שטוענים שאין בעיה דמוגרפית צודקים, הרי הפלסטינים-ישראלים-ערבים ירוצו להישבע בהמוניהם...

וזה דמוקרטי ?!

אני חושב שהשינוי שאתה מציע הוא שינוי לא דמוקרטי שנועד אך ורק לסלק את אזרחי המדינה הערביים. ראשית כל, אזרחי המדינה מתוקף היותם אזרחים מחויבים לשמור ולציית לחוקי המדינה והם חלים עליהם. חוקי המדינה יחולו על האזרחים גם אם הם לא יחתמו על המסמך. התיקון המוצע הנו פתרון לא אתי ולא מוסרי אשר מחייב את אזרחי המדינה להשבע אמונים לסמלים שאתה ואני מחוברים אליהם ואילו הם - לא. האם ערבי צריך להרגיש קשור או להשבע ל"נפש יהודי הומיה" או אולי לתקוות היהודים להקים מדינה יהודית לאחר 2000 שנות גלות? לטעמי,הערבים, כאזרחי המדינה מחויבים לשמור על חוקי המדינה ולציית להם, ולא להשבע לסמלים שלא קשורים אליהם. בנוסף, דרישה זו סותרת את אופייה ועקרונותיה של מגילת העצמאות, שמהווה מסמך חוקי במדינת ישראל. אתה לא יכול לדרוש שמי שלא מגדל זקן תשלל אזרחותו, כמו שאינך יכול לדרוש פתאום מאזרחים להשבע לסמלים ואם לא תשלל אזרחותם.

איך אתה

מגדיר שמירה על נאמנות? אתה לא חושב ששלילה רטרואקטיבית פתאומית של אזרחות מאזרחי מדינה כאקט לא דמוקרטי?

tapr

New member
קל מאוד

הרבה יותר פשוט להמחיש מקרים של חוסר נאמנות. אזרח שיסייע לארגוני טרור מפר אמונים. צריך להקיא אותו מהמדינה במהירות האפשרית. חברה דמוקרטית צריכה מנגנוני הגנה. זה אחד מהם, והוא לגיטימי לחלוטין.

FuxPavel

New member
נכון זה באמת לא דמוקרטי.

אבל יש הרבה פעולות שנוקטים במדינה דמוקרטית שהם לא דמוקרטים במהותם אבל הם מונעים את ביטול הדמוקרטיה.

למעלה