עתיד הסדרה...

עתיד הסדרה...

מה לדעתכם יהיה לאחר סיום עונה 4? סדרת בת שתתאר סיפור דומה לגלקטיקה אך מזוית ראיה של קבוצת ניצולים אחרת? או סדרת בת שתעסוק במלחמה הראשונה? או בכלל המפיקים יקחו את כל המוטיבים והרעיונות של הסדרה ויבנו סדרה חדשה בכלל ולא קשורה לגלקטיקה רק הרעיונות של הדמויות והחלליות יהיה זהה. כמו למשל ברית כדור הארץ שמושמדת על ידי חייזירים והניצולים בורחים לעבר כוכב אחר,כמו המשחק מחשק HOME WORLD מי שמכיר...

tsou

New member
הכל תלוי איך תסתיים עונה 4

כלומר אם יוותר פתח לפילר בסגנון רייזור, או שדוקא להמשך עתידני ? של הדור הבא, כמו בסיום של סדרת המקור

the YOOK

New member
מקווה מאוד שלא עתידני.

זה פשוט יהיה עלוב (כמו הניסיון בשנות ה- 80). לדעתי מרגע שנגמרת הסדרה צריך להשאיר את העתיד פתוח לדמיון שלנו, בדיוק כמו במציאות. מה שכן, יהיה נחמד לראות אולי מה קרה באותם 40 שנה בהן הסיילונים תהו להם ב"מדבר הריק"...

tsou

New member
דוקא על התקופה הזו נתנו לנו מושג די טוב?

כלומר ההיבריד ברייזור די השלים לי את החסר במדור ה"they evolved"

the YOOK

New member
השאלה היא למה מלכתחילה הם נכנעו?

אולי בגלל שבני האדם עמדו לתקוף את אותו מתקן שבו הסיילונים פיתחו את ההיבריד? למה הסיילנוים היו צריכים 40 שנה בלי בני האדם שיפריעו להם? מי בכלל תיכנן את כל זה (אני מניח שהסיילון האחרון הוא זה שאחראי על כל זה, בין אם הוא יודע או לא, והוא זה שדרכו אנחנו הולכים לגלות את אותה "תוכנית" של הסיילונים, שאני מניח שאפילו הם לא יודעים מלבד לאחרון). מעניין גם אולי לראות איך מלכתחילה נוצר מרד הסיילונים. איך הם נוצרו, איך בני האדם התעללו בהם, ואיך הם התארגנו למרוד. אולי אפילו בתור סרט, או קומיקס (למי שמכיר את הקומיקסים של BSG, למשל הקומיקס שמספר את סיפורו של זארק). זה יתן לנו פרספקטיבה חדשה ושונה על כל העניין (קצת כמו באנימטריקס).

tsou

New member
כמו שאתה מתאר את זה,

זה יכול להיות רק פילר בין סדרת המקור לסדרה הקיימת. כלומר הנחת היסוד של הסדרה הנוכחית היא שהסיילונים ההם שנכנעו אחרי הניצחון של הגלקטיקנים בזמנו ניצלו את הזמן להתפתחות, ובאמת הסיילון החמישי אמור לחשוף איך ולמה ולשם מה. קומיקס באמת יכול לתת פרספקטיבה אחרת...

The Human

New member
אני חושב שלא יעשו המשך.. וטוב שכך.

כי כל דבר נוסף יייגרע מהשלמות של הסדרה לטעמי ובאמת אין טעם בכל ה-spin offs המיותרים הללו.

tsou

New member
קצת הגזמת לא? ../images/Emo2.gif

מילא להחליט מראש שלא יהיה המשך אבל לבטל במחי יד את הטעם בכל ספיןן-אוף באשר הוא? מה עם כל הספין-אופס שמתעלים על סדרות האם ולא חסרים כאלו?

tsou

New member
../images/Emo199.gif off the top of my hat

פרייזר התעלה על "צירז" מלרוז פלייס על בוורלי הילז דינסטי על דאלאס אנג'ל על באפי זינה על הרקולס חוק וסדר יחידה מיוחדת על חוק וסדר בוסטון ליגל על "דה פרקטיז" סמלוויל על לואיס וקלארק אקס-פיילז על טווין פיקז? לא בטוח. אבל יש תומכים בדיעה

The Human

New member
חולק על כולם.. אולי מלבד פרייז'ר.. ../images/Emo69.gif

צירז?? זה ?cheers.. מעולם לא שמעתי על זה.. יכול להיות שמדובר בסדרה שונה לגמרי? ספין-אוף מוגדר כסרט או סדרת המשך או שממשיכה את העלילה או מספרת סיפור נוסף עם אותן הדמויות או אותו הרקע של הסדרה המקורית.. מלרוז פלייס הרבה פחות טוב מבוורלי הילס והוא גם לא ספין אוף שלו. מעולם לא אהבתי לא את אנג'ל וגם לא את באפי.. בוסטון ליגל אפילו לא מדגדגת את the practice למרות שזו סדרה לא רעה וכאן כן מדובר בספין אוף.. חוק וסדר החדש לא מחדש יותר מדי ממה שקודמו עשה.. האקס פיילז הוא לא ספין אוף של טווין פיקס - אלו שתי סדרות שונות לחלוטין.. אממ.. זינה והרקולס.. מספרות שני סיפורים על שתי דמויות באותו טווח זמנים אם אני לא טועה (לא מדובר בסדרת המשך, אני חושב) אבל פה יכול להיות שאת צודקת. את דינסטי ודאלאס לא אהבתי ולא נראה לי שהן קשורות אחת לשנייה ואני לא כל כך בטוח שסמולוויל גובר על לואיס וקלארק וחוץ מזה גם כאן זה לא ספין אוף משום שמדובר אמנם בסופרמן אבל עם שני קוי עלילה שונים לחלוטין. נגיד כאן מדובר ברימייק, שזה מה שעשו עם הסדרה הנוכחית של הגלאקטיקה בהשוואה לקודמת. הרוב המוחלט של הספין אופס וסדרות ההמשך שאי פעם הכרתי היו פחות טובים בלשון המעטה מהסדרות המקוריות ותמיד בכל אחת מהן הייתה תחושה שרכבו על הגל יותר מדי וסחטו את המיץ יותר מדי וזה כבר התחיל לקבל טעם מר בכל העניין.. כלומר, קצר ולעניין, הם פשוט מיותרים לגמרי. נגיד, הדוגמה הקלאסית ביותר מבחינת לנסיונות ספין אוף כושלים היא הסדרה האהובה עליי בכל הזמנים, בבילון 5.. שאחרי שכל השחקנים פרשו ממנה ניסו להמשיך אותה בכל מיני קוי עלילה שונים ומשונים שהיו פשוטו כמשמעו מיותרים לחלוטין.. סרט ההמשך היחיד שהיה טוב היה 'בראשית' שסיפר על אירועים שקדמו לזמן של הסדרה עצמה אבל חוץ מזה הכל היה צולע ושחוק עם שחקנים שלא מדגדגים את אלו מהסדרה המקורית.

tsou

New member
ספין-אוף זו סדרת בת, לא רק במובן של המשך של

עלילה או רקע וגם לא תמיד בהכרח עם אותן דמויות, למרות שזה עוזר, הדבר החיוני להגדרה הוא שהסדרה המקורית "מייצרת" אותה, יכול להיות במובן הרעיוני. ספין אוף יכול להיות משודר במקביל לסדרת האם, או בהפרש של שנים (באופן רשמי, בטלסטאר גלקטיקה הנוכחית, הרימייק, ניתנת להגדרה כספין אוף של המקורית ויש מי שמגדירה ככזאת, למרות שלא הרבה. אבל יש) כ מ ו ב ן שמלרוז פלייס היא ספין אוף של בוורלי הילס ושזינה היא ספין אוף של הרקולס, תבדוק לפני שאתה מכריז שלא... זה שאתה אישית לא אוהב מכל מיני סיבות סדרה זו או אחרת לא קשורה לעובדת היותה או לא ספין-אוף
ועם ההעדפות שציינת אפשר להתווכח בכל מקרה. דיברתי רק על סדרות טלויזיה, אם מרחיבים את היריעה לסרטים וספרים, בכלל הנושא לא ניתן ל"שיפוט שדה" כוללני שכזה. דוגמה מיידית היא סרט המקור של באפי, שייצר את הספין-אוף המדהים בכל קנה מידה, אך במיוחד ביחס לאותו סרט שהיה עלוב מאד. לעומת זה, ניתן אולי לטעון שהסרט ניקיטה היה טוב יותר מהסדרה, וגם זה בעירבון מוגבל היות והסדרה מתבססת על שפה שונה לחלוטין. האם ג'קיל המיני סדרה הוא ספין-אוף של סרטי ג'קיל, או של סדרה אנגלית אחרת (שאלה מעניינת בפני עצמה ביחס לג'קיל המדהים)? האם דקסטר , שאני אישית לא סובלת אבל שאני מסכימה שהיא סדרה טובה, ושלא בדיוק צמוד לספרים המקוריים רק לראשון ביניהם, ניתן להגדרה ספין אוף בדרגה שתיים מאמריקן פסייכו?ועוד ועוד

The Human

New member
אוקיי... אהממ.. ../images/Emo69.gif

מלרוז לא יכולה להיות מוגדרת כספין אוף של בברלי הילס משום שהיא לא קשורה בעליל לעלילה ולתוכן אולי מלבד קרבת המקום.. ואולי בגלל שמדובר באותו היוצר... מה גם שמלרוז פלייס הייתה חלשה מאוד בהשוואה ל"קודמה"..
אוקיי.. אז בסדר.. נניח שלפי ההגדרה ספין אוף היא סדרת בת ולא חייבת להיות המשך או לחפוף דמויות או אפילו קשורה לסדרת האם שלה וצריכה להיות קשורה אך ורק לפי משהו שהיוצרים החליטו לעשות כדי להמשיך את קו הייצור שלהם.. אני לא רואה שום קשר נגיד בין טווין פיקס לאקס פיילז.. נון וואטסואבר.. אפילו גם שמדובר בשני יוצרים שונים. ובנוסף רציתי לציין שלא אמרתי שזינה היא לא סדרת הבת של הרקולס.. אלא שהקשר ביניהם לא הדוק ממה שאני מצפה ממה שאמור להיות בין סדרת אם לבתה.. ושמבחינתי בכדי שסדרה תהווה כסדרת בת עבור אחרת אמור להיות איזשהו קשר ביניהן בעלילה או בדמויות. ההעדפות האישיות שלי לא ממש קשורות לזה.. יש הבדל משמעותי בין ספין אוף כללי לרימייק שכן הספין אוף נועד לתת המשך או סיפור אחר כלשהו הקשור איכשהו בצורה כלשהי לעלילה של הסיפור הקודם בעוד שהרימייק לוקח את הסיפור עצמו וממציא אותו מחדש, אם זה מבחינת שינויים בעלילה, בדמויות, אפקטים מיוחדים אנד סו און אנד סו און..

tsou

New member
העניין ש

ברגע שאתה מבחין לי בים ספין אוף לרימייק אני כמובן ישר חושבת על רימייק שהוא גם ספין אוף כי זה יותר מאתגר כקטגוריה
אני אנסה להפריד ביניהם בדרך ..

tsou

New member
ושכחתי את

איקס פיילז, שמחבר בין על טבעי לבין חקירה אמנם אבל שהוא בהחלט ספין אוף של טווין פיקז..

The Human

New member
אהממ.. ../images/Emo69.gif

יש חקירה ומיסתורין בנוסח טווין פיקס.. ויש את מה שהאקס פיילז עשו.. שמתמקד יותר באפשרות או בסבירות של חיים אקסרה-טרסטריאליים וקנוניה רבת מימדים אפשרית הסובבת סביב העניין.. בכל מקרה מדובר בשתי סדרות שונות לחלוטין.

tsou

New member
unfortunately

אני בדרך החוצה ואחזור אליך בנדון הרבה יותר מאוחר, יש פה הרבה נקודות א ב ל שונות לחלוטין לא קשור לזה שזה ספין אוף תריץ חיפוש בגוגל על טווין פירז ואקס פיילז תמצא חיבורים רבים מאד אני חושבת, זה שיש לאקס פיילז שורשים עמוקים בסדרות קלאסיות כמו אזור הדמדומים ואאוטר זון לא ששנה את העובדה שללא טווין פיקז שחיברה בין אף בי איי לעל טבעי לא היה יכול להווצר אקס פיילז more later :)

tsou

New member
לעומת זה

את דינסטי אולי באמת עונה יותר להגדרה של ריפ-אוף של דאלאס

tsou

New member
ובקומיקס:

סמקס ופורטי-ניינרז אולי לא עולים על, אך בהחלט טובים כמו, הטופ טן המקורי של אלו מור.

taotao7

New member
מסכים עם זה!

וגם לא משוכנע מה מביניהם טוב יותר - סמקס הוא החלק האהוב עלי בסדרה
בכל אופן ישנן כמה סדרות ספין אוף טובות יותר מהמקור - מסכים איתך על כמעט כל הרשימה נדמה לי שניתן להוסיף למשל את NYPD שהיא מן ספין אוף של HILL STREET BLUES. והספין אוף בהחלט מתעלה על על המקור. האם אנחנו גם יכולים לקרוא לFAMILY GUY ספין אוף של SIMPSONS? הרי התוכנית לא יכולה היתה להתקיים בלי SIMPSONS ולפחות לדעתי החידוש מתעלה על המקור... מממ... סתם עוד שתי דוגמות שצצו לי בראש

למעלה