עתיד הסדרה...

הפנדה

New member
עתיד הסדרה...../images/Emo58.gif

ביינתים ראינו 2 עונות ו3 פרקים מהעונה החדשה(חוץ ממני כי אני לא מצליח להשיג אותם אבל לא משנה,סתם תסכול אישי...) ב2 העונות הראשונות ראינו איך הצי נמלט לו מאיימת הציילונים,בעונה הראשונה הצי מנסה להגדיר את עצמו מחדש ומחפש מטרה קיומית חדשה שהתגלתה במיתוס של השבט ה13. בעונה השנייה היינו עדים להתנגשות בין האמונה הדתית של רוזלין למחשבה הרציונלית של אדמה. בסופו של דבר הצי גובש והמשיך במסע שנראה יותר מתמיד כשילוב בין האמונה לרציונל(הוכחה לקיומו של השבט ה 13 על ידי המציאת החץ של אפולו והבאתו לקובול. בסוף העונה השנייה שרידי הצי התיישבו על הכוכב שהתגלה "ניו קפריקה" שבסופו של דבר נכבשה על ידי הציילונים, ושאריות צי ברחו להן. עכשיו,אינינו יודעים איך יצליחו בני האדם להעיף את הציילונים והחלץ מהכוכב אם בכלל. כן ידוע לנו שהגלקטיקה כבר לא מה שהייתה בעבר וגם הציי קטן משמעותית,עקב הפיצוץ הגרעיני בסוף העונה השנייה. חוץ מזה משתנה נוסף שלא נקלח בחשבון היינו שמרבית מהחיילים ואנשי הצוות "בגלקטיקה" ו"הפגסוס" התמסדו והקימו משפחות(חלקם ניסו לפחות). אני לא רואה דרך איך פתאום הם יעזבו הכל ויחזרו למדים אם וכאשר הם יעזבו את הכוכב. למשל לצ'יף יש תינוקת והוא התחתן,אניל א רואה שהם חוזרים ליחסי מפקד-פקוד. ובטח שלא מגדלים תינוקת קטנה בתוך ספינת קרב. יש הרבה משתנים שלא חושבו כן... בסופו של דבר מה שאני בא לאמר כאן הוא שגם אם נזכה לראות בעונה הרביעית את בני האדם נמלטים מהכוכב בעזרת ספינות הציי אני לא רואה את אותם התפקידים של דמות ממלאת, כי כל דמות התעצבה מחדש בשנה שחלפה לה. חוץ מזה בינינו,כמה אפשר למשוך את הסדרה הזאת,4 עונות? 5 עונות? 6 עונות גג!. אין הרבה דמויות וגם אין הרבה אויבים חוץ מהסיילונים. יהיה צורך בממש מפץ גדול בסדרה או תגלית מפתיעה כדי שהסדרה תמשיך קדימה. לא ככה?

zoetrope

New member
המממ...

בדיוק קראתי בוויקי שיחה בה דיברו על ההמשך. קודם כל, זה ידוע שהיריעה (Arc) של ניו-קפריקה לא תימשך עוד יותר משני פרקים, לא כל שכן עד סוף העונה. מעבר לזאת, דובר על כך שעדיף חמש עונות חזקות מאשר שמונה שגורמות לך לשנוא את הסדרה. ואני בדיעה הזו. מתאים לי חמש עונות עם כל פרק מלמיליאן

הפנדה

New member
סבבה.

אבל אתה רואה מקום לסדרות בת שיכולות להמשיך קדימה? כמו למשל כל סדרות מסע בין כוכבים או סדרות סטארגייט אטלנטיס? הסדרה על קפריקה,שכביכול בעבר לפני המלחמה,זה סבבה,אבל זה לא הכי טוב. אולי שווה לעשות גם סדרה על המלחמה עצמה,שבה נראה את אדמה,בתור טייס צעיר כמו סטארבק,זה למשל יכול להיות נחמד,לא? בכל מקרה,מה שאני בא לומר,למרות שהסדרה טובה ועשירה בהרבה דברים,חסר לה ממד של רוחב,עומק יש בשפע,אבל אין הרבה אלמנטים נוספים,יש רק סוג אחד של רעים שזה הציילונים וסוג אחד של טובים שזה בני אדם,עם נתונים כאלו,החלל של הסדרה לא ממש ענק,וככה אי אפשר לעשות סדרות המשך...

just Siri

New member
שני הפרקים הראשונים של העונה החדשה

הותירו אותי עם רגשות לא נוחים. מצד אחד - הסיילונים מתנהגים כמו נאצים כלפי תושבי ניו-קפריקה. מצד שני נראה שיש מעין ביקורת על הסיילונים כאילו שהם מתנהגים כמו ישראלים כלפי המחבלים המתאבדים - והביקורת? "בואו נהרוג את כול מי שמתנגד לנו". כשסיימתי לראות את שני הפרקים יצאתי בהרגשה שהסדרה התדרדרה לאשפתות. הוסיפה לזה גם העובדה ש"השמינו" את אפולו וישר כולם משייכים את ההשמנה שלו לחולשה. כל-כך טרחו להדגיש לנו שהוא השמין. ואם לא שמתם לב שהוא השמין שהוא לבוש - קבלו אותו ערום, קבלו עקיצות מאבא'לה ומהאישה. אבל מה, שימו לב שחוץ ממנו אף אחד לא השתנה (מלבד השיער של סטארבאק, ואני מתעלמת מהשפם המגוחך של האדמירל), שזה מוזר לכשעצמו.

zoetrope

New member
מלים קשות...

לא פלא שהרייטינג לא עלה כמו שקיוו
אני חושב שזה יפה ואמיץ מצידם לקחת סיטואציות כיבוש מהעולם האמיתי ולהעלות דיון ומחלוקת לגביהם. במיוחד כשהם מעניקים להם דו משמעות ולא שחור לבן פשטני. מה שכן, זה אכן נראה שהפרקים האלה הם בעיקר פרקי מסר ואג'נדה ופחות עלילה ופיתוח דמויות. אני מסכים שהטיפול בהשמנה היה טעון שיפור, במיוחד כששמעתי "fat ass" ומיד עלתה בי המחשבה - אה, בשביל זה היה כל הסט-אפ... אני דווקא חושב שהשפם היה "נייס טאץ'" כקונטרה להשמנה של לי, בגלל שהשפם הזכיר לי את סצינת העבר של וויליאם עם סול, ככה שנוצרה אצלי האסוציאציה שאולי במקביל ללי ש"הזדקן", אביו חזר לרוח הצעירה שלו. בכל מקרה, אני מחכה לעוד שני פרקים, אז יחזור הצוות האהוב עליי, מארק ורהיידן על התסריט ומייקל ריימר על בימוי. יהיה טוב. אני מקווה. ו...אמ...ברוכה הבאה?

just Siri

New member
ברוכים הנמצאים ../images/Emo6.gif

מצטערת על סערת הרגשות, לא היה לי על מי להוציא את כל המחשבות האלה מכיוון שאני מכירה רק אדם אחד שרואה BSG והוא לא מוריד נלהב כמוני, ומי אני שאספיילר לו? הפורום הוא רעיון מעולה לפורקן תסכולים מהתוספות שיער האו-כל-כך-מלאכותיות של קארה.
ואני שמחה שכותבים פה אנשים בוגרים בדעתם תגובות מעניינות ומעוררות מחשבה.

seagate

New member
יש לי תהיה מאוד משמעותית:

השיער של סטארבאק, עם כמה שהוא יפה, אין שום סיכוי שהסיילונים מספקים לה צבע לשיער.. בטוח שלא עושים לה תוספות שיער, אני לא חושב שיש להם כישורי ספרות בתיכנות :)

seagate

New member
ובקשר להשוואות פוליטיות,

אני חושב שהשימוש במתאבדים לא בא להביע דיעה פוליטית, אולי הוא בא להראותאת המצוקה שיוצא ממנה מישהו שעושה דבר כזה, אבל חס וחלילה לא הצדקה, אני לא רוצה להיכנס לנושא שאני לא כל כך בקיא בו, אבל עד כמה שאני יודע המוסלמים שעושים פיגועי התאבדות, לא רק בארץ, אלא גם בעירק ומקומות אחרים, עושים את הז מתוך הבטחות לעולם שכולו טוב, מתוך פאנאטיות דתית קיצונית לגמרי, ומה שעשו בגאלאקטיקה לא דומה לזה, לא מוצדק יותר או פחות, אלא שונה.

zoetrope

New member
נכון ../images/Emo24.gif

על הכול. (למרות שבמיוחד הסוף) עשית לי בוקר טוב

למעלה