עתידנות

עתידנות

מה דעתכם על המדע הזה ? כמה מדויק הוא יכול להיות ? הוא מסתמך על נתונים סטטיסטים ? פעם היו רשימות של אילו מקצועות יהיו בעתיד , וכל מיני דברים שיהיו בעתיד,אם יש למישהו מידע כזה אשמח לקבלוץ

2_be

New member
כמה עובדות

עתידנות לדעת רבים מוגדרת כמדע שהנחת היסוד בו היא שאם יש אבולוציה כנראה יש בה היגיון. ברגע שעתידן מזהה איך מתפתחת מערכת כלשהי (טכנולוגית,אקולוגית,פיננסית וכו) הוא יכול להשתמש בטכניקות שונות (מתמטיות, לוגיות, סטטיסטיות) ולבנות מודלים להמשך התפתחות המערכת על פי דפוסים שחוזרים על עצמם. בעזרת המודלים הללו ניתן להסיק מסקנות על ההמשך. אגב, ידעתם שמדע העתידנות החל להתפתח בזמן מלחמת העולם השנייה כשהצבאות התבקשו להכין תוכנית למלחמה וכשהם החלו לנסות לתכנן התברר להם שאין בידיהם כלים בעזרתם אפשר לחשוב על העתיד. בארה"ב ובאירופה יש לא מעט מוסדות שעוסקים בעתידנות.

הייתי שמח

לקישורים למוסדות אלה או כל אתר שמכיל אינפורמציה על עתידנות אין לי מושג איך זה באנגלית אפילו futurology ?

2_be

New member
../images/Emo26.gif

באנגלית- futurology , בדיוק כפי שהצעת
מאמר די ישן בעברית יש פה. אני בטוחה שאם תעיין כאן תוכל למצוא מידע כלשהו. בנוסף יש כמובן את האתר של ד"ר דוד פסיג היחיד (או אחד הבודדים) בארץ שעוסק בעתידנות באופן מקצועי. באתר יש המון המון מידע וקישורים.

למעלה