מסכים ולא מסכים
אין ספק שבמקור המונח האקר לא התייחס דווקא לפורצי מחשבים. למעשה גם לפני שהמדיה הפופולרית שיבשה לחלוטין את המשמעות של המונח, המשמעות עברה שינוי לאורך השנים. במקור "האק" נחשב לפתרון לא מסודר, לא נקי, מאולתר, אבל מהיר ושעובד. במקור "האקר" (וזה עוד לפני תקופת האינטרנט) נחשב למי שפותר בעיות בדרכים לא שגרתיות. בד"כ גם לא בדרך נקיה (כלומר לא בדרך שבה מי שבמקור בנה את המערכת היה עושה) אלא בדרך מלוכלכת ועקיפה, אבל מהירה ושעושה את העבודה. מעין פותר בעיות באופן מאולתר. לפעמים פותר את הבעיה מבלי להכיר את התרשים של המערכת, אלא באופן עקיף, או ע"י לימוד אופן העבודה של המערכת לא ע"י הסתכלות בתרשים אלא ע"י תצפית עליה. לכן גם קראו להם האקרים (חוטבים, רוקעים, מכים בגרזן). מדובר באופי אנושי. זה אותם אנשים שיבנו בעצמם מערכת אזעקה למכונית, או יקנו משהו פשוט וישפרו אותו. לאורך השנים, עם ההתפתחות של עולם האינטרנט, המונח הפך להיות מונח במחשבים. פורצי המחשבים היותר טובים היו האקרים באופיים, לאו דווקא ממטרות זדון אלא כאתגר, אבל המונח האקר לא התייחס לעצם הפריצות אלא לעצם האופי של להכנס למערכות לא מוכרות ולשנות אותן (לעשות להן האק). אבל ההאקר המפורסם ביותר בעולם, קווין מיטניק, התפרסם כמי שפרץ למערכות רבות. וכך המדיה הפופולרית, בניגוד גמור לאופן שבו אנשי מחשבים הגדירו האקר, קישרה בין המונח ובין פורצי מחשבים. לצד הילה שכבר היתה להאקרים, בזכות יכולותיהם ללמוד מערכות מבחוץ ולעקוף בעיות מבחוץ, נוצרו מאבקים על המונח ומשמעותו, וכן כינויי גנאי מצד שני, האקר מול קראקר, האקר כובע לבן מול האקר כובע שחור, והאקר קובע אפור, ילדון סקרפיטים מול האקר, והאקר במשמעות של פורץ מול האקר במשמעות המקורית, וכן גם פתאום תוכניתנים שעסקו בתחום לשם שמיים ולא לשם פרנסה, הוגדרו כהאקרים על עיסוקם זה. המדיה הפופולרית המשיכה להתייחס להאקר כאל פורץ מחשבים, דבר שכאמור התחיל מחוסר הבנה (ואני מסכים עם xslf שזה לא נדיר שעיתונאי מחשבים חושפים את בורותם), אבל בסלאנג כמו בסלאג, אין נכון ולא נכון אוניברסלים, אלא הסלאנג מקבל את משמעותו מתוך השימוש הנפוץ בו. מצד שני, מכיוון שבכל הויכוח הזה יש לא רק עניין של הגדרות אלא גם עניין של יוקרה ומאבקים, הייתי ולו רק מתוך כבוד להאקרים שעשו דברים נפלאים כמו את ה- Usenet או שפת ה- C ועוד ועוד, רק מתוך כבוד אליהם הייתי (ועודני) נוקט עמדה בקונפליקט ההגדרות. מבחינתי האקר זה מי שמחפש איך לשפר קוד, ולאלתר פתרונות לבעיות, מי שיודע ללמוד על מערכות מתוך תצפית עליהם. ולפורצי מחשבים הייתי ממשיך לקרוא פורצי מחשבים, או לפעמים crackers = יש האומרים שזה בא מ- cracks כלומר פריצות, ויש שאומרים שזה ר"ת של Criminal Hackers העמדה שלי (שהיא פוליטית מיסודה) רואה בקראקרים פורצים (מלשון cracks), וכהערה נוספת, יש כאלו שמתייחסים רק אל פורצי הגנות של תוכנות כאל קראקרים. שוב חלק ממאבקי היוקרה סביב המונחים. אי לכך ומתוך עמדתי לא כפרשן, המדיה הפופולרית משתמשת בהגדרה בצורה שגויה, וחשוב שלא לאמץ זאת.