עתידים - בירור

kolin

New member
עתידים - בירור

תגידו בבקשה כמה זמן אורכת הקבלה לעתידים? ומיהם בעלי הסיכויים?

אבשי ג

New member
מעבר לתנאים הסוציאלים של המועמד...

אין שום הבדל בין עתודה רגילה לעתידים. תקונו אות אם אני טועה

wiz

New member
אני מקווה מאוד שאתה טועה...

לנו אמרו בבי"ס שעתידים זה פרוייקט מיוחד לתלמידים מצטיינים מעיירות פיתוח ומערי הפריפריה, ולאלה שמצבם הכלכלי פחות טוב... יש כאלו שזוכים מההפקר (אני מקווה) ויכולים להתקבל רק בגלל שהם גרים במקום X... וההרשמה נסגרת ב-28 לחודש, ככה שצריך להזדרז. wiz

haim9798

New member
אז אין לתקן אותו

ההבדל היחיד בין עתידים לעתודה הוא בהטבות הפיננסיות שיש לעתידים מעבר לעתודה. נקודה , כל שאר הדברים שנכונים לעתודאים נכונים גם לעתידים.

יואב.ט

New member
לא מדוייק

עתידים, מעבר לעזרה הכספית הנוספת (שהן מאוד משמעותיות), גם מצמיד סטודנט חונך לקבוצות של 5-6 מאותה מחלקה או מחלקות דומות שבשנה הראשונה עוזר בכל הבעיות הקטנות והגדולות באוניברסיטה. בנוסף, יש את המחשב הנייד שמשום מה מדליק אנשים רבים. יש גם את היחס האישי והתומך של כל העוסקים בדבר בינהם גם הרמטכ"ל שאול מופז שלחץ לנו את היד כבר פעמיים (בטקס שנערך ביום הגיוס ובטקס בו חילקו את המחשבים הניידים) וגם שלח איגרת מטעמו עם "חזון עתידים".

apolon

New member
הוספה...איך שתרצו לקרוא לזה

עתידים .... סה"כ פרוייקט שמטרתו העיקרית היא גיוס נוער מהפריפריות לעתודה... הוא בדיוק כמו שאבישי אמר...לא יותר מעתודה רגילה רק תוספת של מימון ומחשב שלא ממש מבין ממה יש להתלהב(אני כותב בו עכשיו) בכל מקרה זה לא שום פרוייקט למצטיינים...הכל שאלה של איזה ישוב אתה גר...וזהו... אהה ובקשר לעזרה לקבוצות תמיכה...זה נכון חלקית...הכל תלוי איפה אתה לומד...תאמינו לי...אני שומע מהם פעם באיזה חודשיים...מצד שני...טוב שכך... יום טוב

apolon

New member
אני לא מבין את שאלת הזמן...

בכל מקרה אתה פשוט צריך פסיכומטרי ביד בגרויות סבירות פלוס..גם טובות ממש יתקבלו...וכמובן להיות רשום לפרוייקט עתידים ,בתנאי שהפרוייקט אכן חל במקום המגורים שלך...ואז אם התקבלת ללמודים באחד מהמוסודות האקדמאים למשהו ספציפי שבחרת.. אתה עתודאי "עתידים" רמשי:)

יואב.ט

New member
כפוי טובה ! ../images/Emo46.gif

תראה כמה משקיעים בך ואיך אתה מזלזל בזה. אתה בעצמך אפילו מודה שאתה כותב עכשיו במחשב שקיבלת (שכל ילד בישראל היה חולם לקבל כזה מחשב בחינם) ואתה מתייחס ל"תוספת במימון" כאילו שזה תוספת של שני שקלים. תגיד לי לאיזה עוד חייל בישראל יש את הזכות לפגוש את הרמטכ"ל ביום הגיוס שלו אתה מוכן להגיד לי? ואח"כ לקבל ממנו איגרת הביתה? לדעתי לא מגיע לאנשים כמוך שישקיעו בהם כלכך הרבה כי הם לא יודעים להעריך את זה... היו צריכים לשלוח אותך לטחון שלוש שנים בשטחים, היינו רואים אז איך היית מדבר. חוצפן.

apolon

New member
קצת הבנה....לא יותר מזה

לדעתי יש לך כמה בעיות הבנה קשות... ולא שאני מזלזל בך... א.אני לא מזלזל פשוט הצגתי עובדות יבשות... ב.אתה מדבר איתי על מחשב...אתה חושב שהוא סיבה למשהו אצלי...ממש לא...הכל טוב ויפה...אבל הייתי מסתדר בלעדיו.. אההה והכי חשוב ג.אמן ויכלתי או לך תדע בעתיד הרחוק אני באמת אלך לטחון את התחת באיזה יחידת חי"ר בשטחים...אם תראה הודעה למעלה זה בדיוק מה שאני רוצה... ד.אני לא מזלזל...מה שאני כן זה מכיר טיפה את היחס של הצבא...לא יותר מדי אבל מכיר...אני לא רוצה להזכיר את האטימות שלו מלפני כשבועיים...כאשר בזמן שיש לי מבחן קובעים איתי פגישה יום לפני כאשר אני אומר להם שאין לי איך להגיע כי אני שוכר דירה בקיבוץ...אבל אתה חושב שזה מעניין מישהו...בכל מקרה ..הגעתי...נחמש מי לא הגיעה...כך שבחור נחמד...מזלזל ,לא ...חיי במציאות,כן יום טוב

apolon

New member
עוד משהו...

באמת תנסה להבין... אני לא בא לפה באיזה הרגשת חרא שדופקים אותי להפך אני מודע לזה שהתבא משקיע בי כסף...פלוס הכסף של עתידים ...מחשב...אז נכון זה ממש טוב ויפה ואני גאה בזה שיש לנו מערכת צבאית שיודעת להשקיע. אבל דבר בסיסי אתה חייב להבין, היחס זה מה שבאמת קובע...ואני אומר לך היחס של הצבא זה יחס אטום...תרצה או לא...זה ככה...אני יכול להביא לך דוגמאות מכל תחום..אבל אני לא ואני מקווה בשבילך שלא תחווה יחס שכזה...

יואב.ט

New member
עוד פעם אתה מוכיח שאתה כפוי טובה

אתה מאפשר לצבא להשקיע בך עשרות אלפי שקלים ובסוף אתה בכלל מתכוון ללכת לשרת ביחידת חי"ר? אני לא מסכים שיש קשר בין האטימות של הצבא לבין היחס וההטבות שאתה מקבל. להגיד שאין כמעט הבדל בין עתודה רגילה לבין עתידים פרט לכסף ולמחשב זה פשוט אטימות שלך.

traker

New member
כמה פסיכומטרי צריך??

יש לי ממוצע בגרות 101..בערך.. כמה פסיכומטרי צריך כדי להתקבל לעתודה וללמוד במכללת אורט בראודה בכרמיאל הנדסת מחשבים.?

wiz

New member
אורט ברואדה...

גם אני כנראה אגיע לשם בסוף... בקשר לציונים הדרושים לקבלה תכנס לכאן: http://braude.ort.org.il/hebrew/admission_h.html אגב, כשאתה אומר "הנדסת מחשבים" אתה מדבר על לימודי אלקטרוניקה, כשבשנה השלישית והרביעית (או רק הרביעית, אני לא בטוח) עושים את ההתמחות במחשבים.. נכון? או שאתה מתכוון פשוט ל-"הנדסת תכנה" ? wiz

apolon

New member
כפוי טובה?!?!?!?!?!?!?!?!

תן לי להבין .... בעינייך להיות כפוי טובה זה בחור שרוצה להתנדב ליחידה מובחרת בצה"ל... בחור יקר...מוטב ותעשה בדק בית... ואולי תצא מהקטע שעתידים זה כזה נס משמיים...מדובר בפרוייקט חיובי מאד שאגב לא צה"ל ממן אותו אלא גופים שתורמים לצה"ל...בכל מקרה כמו שאמרתי הפרוייקט מצויין ,השקעה בעיירות פיתוח,קידום נוער מהפריפריות.. אבל למען השם...בוא ותסביר לי בדיוק מה האטימות של להשוות עתודה רגילה לעתידים... אהה ואני לא ואומר שאין כמעט הבדל...אני אומר שאין הדבל לחלוטין...בוא ותראה לי אחרת...בסס את דבריך..אל תדבר מתוך "חוכמה אישית"

למעלה