עתודה

it4chi

New member
אני לא מדבר על אנשים

שרק יצאו מהצבא ורוצים לדפוק קופה מעבודות מזדמנות. אני מדבר על אנשים שלמדו באונברסיטאות מקצועות מדעים וטכנולוגיים אחרי הצבא ולהם ממש אין בעיה למצוא עבודה ולהשתכר בלפחות 8,000 ש"ח שמרוויח עתודאי עם תואר שני בפיזיקה ביחידה הכי יוקרתית בחמ"ן שעובד עד שעות מאוד מאוחרות בלילה(רב-סרן דרך אגב). יש מבין?

אבל זו בדיוק הנקודה

אדם שנתן מעצמו למדינה במשך 3 שנים לא יוצא עם תואר אקדמאי, הוא צריך ללכת ללמוד ולשלם על זה כסף, בזמן הזה לעבוד בעבודות (שרובן לא מזדמנות) על מנת לשלם על התואר שלו. במקרה הז הצבא מממן את רוב התואר, העתודאי מקבל משכורת גבוהה יותר מחייל רגיל לאורך כל השירות שלו ואף משרת בקבע שלוש שנים ומקבל משכורת שאותו אדם שלא היה עתודאי לא מרוויח באזרחות בזמן עשיית התואר. אז שנייהם מתחילים את העבודה עם התואר אחרי הצבא פחות או יותר באותו זמן, מה ההבדל? בזמן הזה העתודאי כבר הרוויח יותר כסף וגם נסיון. יש מבין?

it4chi

New member
לא, אני לא מבין

את מסתכלת על זה מנקודת מבט כלכלית נטו, אבל אסור לעשות את זה. אני לא יודע מה איתך, אבל אני מעדיף בהרבה להחליט מה אני עושה בשנות העשרים שלי(להוציא את 21, כן? :) ). אני מעדיף לעבוד בשליחויות או עבודה דומה(בהנחה שההורים לא יתמכו בכלל והמענק מהצבא לא יספיק) בזמן שאני לומד לתואר, מאשר ליירט מיילים ולהזמין חלונות(לא התוכנה) בגיל 22 ולהרוויח על זה 700 ש"ח וזה עוד אחראי שגמרתי תואר כפול בפיזיקה והנדסת חשמל בטכניון(מקרה אמיתי). בואי לא נשכח שבזמן הזה כל מה שלמדת בטכניון נשכח ממך ואף אחד לא ירצה להעסיק מישהו שאומנם למד בטכניון, אבל מצד שני לא התעסק בזה במשך שש שנים. נכון, אפשר לעשות תואר שני תוך כדי השירות, אבל עדיף לעשות אותו תוך כדי עבודה שמתגמלת אותך היטב. 70% מהעתודאים נכון לשנת 2000 לא היו מרוצים מהשירות שלהם. מאחר והמצב לא השתנה בכלל אני מסיק שעדיין בערך 70% לא מרוצים מהשירות שלהם. אני בחיים לא אלך למסלול התנדבותי של תשע(10 למהנדסים) שרוב הסיכויים מעידים על כך שאני לא אהנה בו. זו הסיבה דרך אגב שחתמתי וויתור אחרי שהודיעו לי על קבלה למדמ"ח באת"א. למה נרשמתי? לא יודע, כי החברים נרשמו, אבל למזלי התפקחתי :) נסכם את זה ככה, בעצם אני לא רוצה, זה יותר מדי סוביקטיבי. :)

אבל זו בדיוק הנקודה

רוב העתודאים כן מגיעים למקצוע שעוסק במה שהם למדו באוניברסיטה, הצבא צריך את אותם עתודאים. כמות החוסרים היום בחיל המודיעין וחיל האוויר והים בכל הנוגע לעתודאים הייא ענקית. אם הצבא לא היה צריך אנשים אלו לתפקידים הוא מזמן היה מכשיר בתוך עצמו - הרבה יותר זול מאשר לשלוח אנשים לאוניבריטה. אני לא יודעת מה איתך, אבל אני היום בגיל 22 קורעת את התחת לחסוך כסף ללימודים כי מה לעשות ההורים שלי זה לא צבא, הם לא יכולים לכלכל אותי כל תקופת הלימודים שלי ובמהלך הלימודים (במיוחד אם זה תואר כפול בפיזיקה בטכניון) בקושי בשליחויות אני אוכל לעבוד. אז כן, אני הייתי מעדיפה מבחינה כלכלית שהצבא יממן לי את הלימודים שאני אעשה תפקיד שקשור (כן רוב העתודאים מגיעים לתפקידים שדורשים את התואר שלהם לא בגלל שלצבא בא, אלא בגלל שאלו תפקידים שדורשים הבנה מסויימת שמשיגים רק באמצעות לימודים גבוהים) גם אם אני לא אהנה ממנו ושהיום באזרחות אני לא אצטרך לחסוך כל כך בשביל הלימודים. לעתודה יש הרבה יתרונות וחסרונות, כיוון שהתעסקתי עם עתודה בצבא ראיתי את זה כל יום. אבל באותה מידה שבפורום כאן עולים כל החסרונות חשוב שהמלשבים יכירו גם את היתרונות של המסלול, על מנת שיעשו החלטה שכולה ומושכלת ולא יסתמכו על רגשות של אנשים אחרים.

2inaroad

New member
שמעי

1. הקרבי מקבל פיקדון של 21 אלף לשכר לימוד כך שזה עוזר... 2. הנה דוגמא למה עתודה רע: אם אני לומד ביולוגיה, ובשנה השניה בוחרים שם מגמה פנימית אז העתודאי מגלה שבשבילו הצבא כבר עשה את הבכירה ואז הוא נדפק בגלל השטויות של הצבא! ובמקרה גיליתי את זה באתר של את"א וזה הקש שגרם לי לוותר על עתודה... 3. רוב המועמדים לעתודה הם בעלי נתוני קבלה גבוהים, שבמילא יקבלו עקב כך מלגות וכו'... 4. עתודה זה חתימה של 10 שנים קדימה עם הצבא, גוף שאם היה חברה עם מניות בבורסה אז...... ואתה חותם אייתו קבע ל- 10 שנים קדימה בלי שהיית בו יום אחד!!! זה מסוכן! 5. העתודה מאוד שמרנית בתארים, עדיין הכל נע שם סביב מדמ"ח וכאלה. מה עם תחום הביו' המתפתח שרבים רוצים לעסוק בו? 6. כמו שציינתי, פעם עתודה היה נותן יוקרה של ניסיון והכל. היום זה הלך ליוצאי חמ"ן וממר"ם, להם יצא שם של איכותיים ולא לעתודאים... 7. אם זאת!!! אכן אם אין כסף בבית אז עתודה זה פתרון ועובדה שזו עדיין תוכנית עם הצלחות. לכל מטבע יש 2 צדדים, אין אחרת...

כמה תשובות

הצבא היום נותן המון הזדמנויות גם לכאלו שנתוני הקבלה שלהם לא היסטריים ומציע שפע של מכינות וזאת בגלל המחסור הרב בעתודאים. חתימת הקבע עם ל-3 שנים בלבד. ידיד שלי שלומד עכשיו רפואה במסגרת עתודה נסע לדוגמא לחופשת הקיץ השנה להודו, הצבא לא אמר לו כלום על זה. למרות שנדמה שעתודה שמרנית בתארים דווקא יש המון תחומים מחוץ לתחומי המדעים שצהל מזמין אנשים ללמוד במסגרתו - צהל גם היום מאפשר לימודים במכללות. באופן כללי העתודה בצהל מתקדמת בצעדי ענק. אתה מתייחס רק למדעי המחשב כאשר בפועל יש כמה עשרות של מקצועות עתודה וזהו מקצוע קטן בתוך ים המקצועות. כל מה שאתה אומר בנוגע לתחושה האישית הוא נכון, אבל נכון רק לגביך, אתה לא יכול להחליט בשביל אדם אחר, אין זה הוגן שתחליט בשבילו, על כן חשוב לתת לכל מלשב את מכלול הנתונים כולל כל היתרונות והחסרונות ולתת לו לעשות את השיקולים האישיים שלו.

2inaroad

New member
לכן תראי את הסעיף האחרון שלי

כי כל אחד הוא בפני עצמו. לי, שרוצה ללמוד הנדסה ביו-רפואית אין מה לחפש בעתודה. ולכן אני הולך לקרבי.

it4chi

New member
תגובה

צרפתי כתבה של נחמיה שטרסלר(מכרתי לאישתו ספרים! כן, את יכול לגעת בי :)). אני מציע שתקראי את הכתבה מאחר והיא תראה לך בדיוק כמה חלק מהטענות שלך לא נכונות. "רוב העתודאים כן מגיעים למקצוע שעוסק במה שהם למדו באוניברסיטה, הצבא צריך את אותם עתודאים. כמות החוסרים היום בחיל המודיעין וחיל האוויר והים בכל הנוגע לעתודאים הייא ענקית." "עוסק במקצוע" הוא מושג שצה"ל קובע, אז מלהתסכל על הנתונים היבשים שלו את באמת יכולה לקבוע שרוב העתודאים מועסקים במקצוע, אבל זה לא מקור שאני רוצה להסתמך עליו. לכן, לא אני ולא את יכולים לקבוע בנחרצות אם רוב העתודאים עוסקים במקצוע אלא אם ראיינו את כולם. בן דודי שירת כפיזקאי בחיל האוויר במשך שש שנים ולטענתו רוב האנשים ששרתו איתו בקבע בקרייה(שזה מקום שמסתובבים בו דיי הרבה אנשי קבע) הם מאוד ממורמים ורוצים לצאת וכך גם הוא. " אם הצבא לא היה צריך אנשים אלו לתפקידים הוא מזמן היה מכשיר בתוך עצמו - הרבה יותר זול מאשר לשלוח אנשים לאוניבריטה." זה בדיוק מה שהוא עושה וגם שטרסלר כתב את זה. אני אפילו אתן לך דוגמא: ידוע שהשיבוצים הכי טובים במדמ"ח הם בחמ"ן, אבל את יודעת מה העתודאים עושים שם? מה שממ"סניקים(מסלול של גאמא) ואח"מניקים(מסלול של שחקים) עושים. חבר שמשרת באח"מ אפילו סיפר לי שעתודאים עוברים איתם את הקד"צ. נכון, יש תפקידים שבאמת צריך תואר בשביל למלא אותם טוב, אבל אפילו במקומות יוקרתיים כמו חמ"ן סדירניקים, שלא עשו תואר יכולים למלא תפקידים של עתודאים באמצעות הכשרה של כמה חודשים. לשאר ההודעה אני לא אתייחס כי כל החלק הזה נורא סוביקטיבי. אני לא אומר שאין יתרונות למסלול או שאף אחד לא צריך ללכת אליו, אבל חשוב שנערים יהיו מודעים גם לחסרונות הרבים שלו שהם הרבה פחות גלויים מהיתרונות שלו.

זה טיפשי להניח

שבן דוד שלך הכיר את רוב אנשי הקבע ששירתו איתו בקריה, זאת כיוון שהקריה היא בסיס ענק. אני אישית יכולה להפריח טענה זו ולהציג לך סוללה של אנשים שנהנו מכל רגע בשירות הקבע שלהם, וכן הם היו עתודאים. במדעי המחשב יש עוד עשרות מקצועות שלא קשורים לחייל המודיעין, והם מגיעים ליחידות שונות ומשונות כולל ליחידות החוץ צהליות. לכן למרות שמודיעין דורש רוב גדול של עתודאים מתחום זה עדיין לא כולם מגיעים לשם ומגיעים למה שכל המסלולים של שחקים גאמא ושות עושים. וכפי שכבר אמרתי קודם, מדעי המחשב היא רק מגמה אחת מיני רבות, להתייחס אליה בלבד לא תגרום ליצירת תמונה כוללת לכל הקשור לעתודה. כפי שכבר ציינתי, החסרונות והיתרונות שניהם חשובים, בעוד בשרשור הזה מופיעים רק חסרונות צריך להציג בפניהם רק את היתרונות, שרשור סובייקטיבי כזה הוא שמונע את החשיבה המושכלת של המלשב ומונע ממנו לבחור את הבחירה הנכונה ביותר בשביל עצמו. בנוגע לשטרסלר, הכתבה שלו בדיוק כמו הדעה שלך היא סובייקטיבית ועל כן אינה מקור ראשון או רשמי כלשהו, לכן אתה לא יכול להביא דיעה מנוגדת לשלי ולהציג אותה כעובדה ובזאת להעמיד אותי על טעותי בדיוק כמו שאיני יכולה להעמיד אותך על טעותך בזכות דעותי. אתה יודע מה עושים בוגרי מגמת מדמ"ח אחרי תואר ראשון? אתה יודע כמה התואר הזה שווה? אתה מוזמן לדבר עם כמה מחבריי שכרגע מסיימים תארים שונים בתחום מדעי המחשב והנדסת התוכנה ותראה איזה עתיד מזהיר מצפה להם ללא תואר שני, תתפלא אבל הוא לא כל כך שונה מהעתיד של העתודאים בשירות הצבאי שלהם.

להפך הוא הנכון

העניין הוא שאנשים פוסלים פה ישר עתודה בלי לדעת איך זה אחרי זה באזרחות, נכון שיש חסרונות אבל צריך להבין את שני צידי המטבע.

2inaroad

New member
זה לא העניין

1. ברוב המקרים אתה עושה תואר שמוכתב ע"י הצבא ולא על ידי רצונך. 2. מהנדס מתחיל יכול למצוא עבודות עם יותר כסף ישר אחרי התואר (וזה לא 8 אלא 6.5). 3. העיסוק בצבא לא מעניין תמיד- אתה לא עובד פרופר במקצוע וזה משביז להיות על מדים ומשמעת צבאית כלשהי... 4. העבודה היא בבסיסים על כל המשתמע מכך (סביבה, רחוק מהבית וכו').

סעמעמק

New member
בנוגע תקשרות

אני יודע שיש אופציה של ללמוד שנתיים עד שלוש תקשורת ואז להשתלב באחת מעשרות יחידות ההסרטה של הצבא ולעשות קבע לשנה אחת בלבד. זה לא בדיוק תואר, אבל זו תעודת סיום שבתחום הזה שווה לא פחות, והסיכוי שלא תהיה משובץ בתפקיד שמתאים למה שלמדת הוא קטן מאוד.

תמונע

New member
אני מבולבלת מאד

אני אשמח אם מישהו או כמה מישהוים יוכלו לרכז את היתרונות לצד החסרונות...חשוב לי מאד לשמוע את שני הצדדים, כלומר, גם כאלה שמרוצים מהמסלול...

פסעpmac

New member
יתרונות וחסרונות

יתרונות: מלגה ללא תנאי חוץ מהצלחה בלימודים(מעל ממוצע 70) חסרונות: 1)בהרבה מקצועות כמו חשמל ומגמות הומניסתים הרוב לא מקבלים שיבוץ במקצוע(בדר"כ מקבלים להיות קפ"ט מצגות או משהו בסגנון) 2)בשביל בנות זה פי 3 מהפז"ם הרגיל בשביל בנים פי 2 3)6 שנים במסגרת צבאית 4)שכר בסדיר לא מספיק כדי לקיים אדם בן 22\23 וגם השכר בקבע הוא נמוך יחסית למישהו עם 3 שנות נסיון(אלא עם כן יש לך כבר גמהו"ש ב ודרוגמחקר שקשה מאוד להשיג) בקיצור מסלול העתודה זה הימור אחד גדול גם אני מהמר עתודה אווירונאטיקה וחלל

תמונע

New member
בהצלחה...../images/Emo13.gif

וכן, דווקא הצד ההומני מושך אותי. אני לא אלך ללמוד מתמטיקה, מחשבים, פיזיקה וזה כי אני פשוט לא טובה ולא מעוניינת באלה.

פסעpmac

New member
תוספת למה שנאמר

אם את סגורה על מקצוע מסוים שתמיד רצית להיות תלכי על עתודה.אם את מתאימה את עצמך למרצועות העותדה כי זה מסלול יוקרתי אל תלכי על זה!!!! תתרחקי מזה כמו אש!!! כי את פשוט רק יותר מאור תביני את הטעות שעשית.

תמונע

New member
מתלבטת בין 3:

1. תקשורת. 2. מזרח תיכון, מדעי המדינה ויחסים בין לאומיים. 3. מדעי החברה והרוח. לא בטוחה עד כמה הם ישרתו אותי בהמשך, אבל ככה זה בערך עם כל מקצוע הומני - הימור.

למעלה