עתודה

תמונע

New member
עתודה

שלום, קיבלתי לפני ימים מספר חוברת ובה פרטים על המסלולים השונים אותם מציע צה"ל למעוניינים בעתודה. לאחר עיון קצר נוכחתי לגלות שמירב התחומים "השימושים" לא מדברים אלי, וכעת אני מתלבטת בין 3: 1. תקשורת. 2. מזרח תיכון, מדעי המדינה ויחסים בין לאומיים. 3. מדעי החברה והרוח. ובכן, כיצד באים לידי ביטוי המסלולים הנ"ל בצה"ל? הרי לא לומדים שלוש שנים לחינם... ביקרתי בפורום "עתודאים" ולהפתעתי רובם ממליצים להתרחק מהמסלולים ולוותר על האפשרות הזו מכיוון שאינם עוסקים במקצוע אותו הם למדו בזמן שירותם הצבאי, אם כך- מדוע הצבא עוזר לממן תואר אם ממילא החייל לא משתמש בידע שצבר? למה חייל לומד תואר שלוש שנים בשביל להיות פקיד? מוזר מאד, קשה להאמין שזה נכון...

BeitarMilhama

New member
אל תלכי לזה

אני התקבלתי למזרחנות האוניברסטיה קיבלה אותי הייתה לי מערכת שעות והכל היה טוב ויפה... 9 ימים לפני תחילת שנת הלימודים הצבא שלח לי מכתב שקיצצו את המגמה הזאת מחוסר צורך בכ"א וכל זה.... כל הזין לי... עד מתי נוב 04

RedGrass1

New member
זה נכון

בהרבה מהמקרים העתודאים לא משובצים בתפקיד, למה הצבא ממן והם לא משתמשים בידע שלהם, ככה כי אין הגיון בצבא זה גוף גדול ומסורבל אל תנסה להבין. כנראה איזה אלוף קיבל תקציב לכמות מסויימת של עתודאים שהוא צריך למלא.

franc0

New member
בתור עתודאי שפרש תני לסבר את אוזנך

הצבא לא צריך עתודאים, הוא רוצה אותם. מבחינה כספית, די לחשב את סכום המענקים שעתודאי מקבל בלימודי הנדסה לאורך 4 שנים לעומת שכר חודשי שחייל קרבי למשל מקבל לאורך 3 שנים + מענק שחרור של חייל קרבי כדי להבין שהצבא משקיע הרבה יותר כסף בחייל קרבי לאורך 3 שנים שלא לדבר על כך שהצבא עוד מכשיר אותו בהכשרות שונות שעולות הרבה יותר משכר הלימוד וכו'.. אך לעומת העתודאי ההבדל הגדול ביותר הוא.. שאף על פי שהצבא משקיע בחייל הקרבי הרבה יותר כסף החייל הקרבי לא מחוייב בקבע, לעומת העתודאי שמחוייב ל3 שנים קבע. אז כשחושבים על זה - זה לא מוזר מאוד שהצבא לא נותן לעתודאי לעסוק במקצוע כי הוא לא באמת מפסיד כל כך הרבה עליו.. הרי הוא מרוויח נתונים סטטיסטיים מדהימים כמו למשל אחוז הקצינים בעלי התואר האקדמי בשורותיו, באופן כללי הרווח של הצבא הוא הכשרת קצינים איכותיים יותר, כאלו שנשארים בשורותיו המון זמן, לגבי תרומתם הוא לא כל כך מתעניין, בעיקר הוא מחפש דברים לתת להם לעשות כמו לילד בגן שנותנים לו מבוך לפתור או ציור שהוא צריך למלות בצבע.. באמת שלאחר הכרות עם עתודאים שונים זה הרושם המתקבל מכולם - פרט מכאלו שהלכו למסלולים היוקרתיים יותר שהם - פסגות או ברקים. אלא אם מישהו הולך למסלולים הללו הייתי מציע לו לשאול את עצמו אם באמת התואר לא יכול לחכות 3 שנים? ואם הוא מוכן להתפשר על בינוניות, כי זה מה שזה.. יבואו אנשים ויתווכחו, יגידו שלא, יגידו שלא בדיוק.. אני אענה להם 2 דברים, דבר ראשון הוא - עם המספרים שהעלתי אי אפשר להתווכח, ודבר שני הוא - האם אתה מוכן להשתתף בניסוי? :)

אז הערה קטנה

בס"ד לגבי הנתונים המספריים דווקא: 1. חייל שהולך למסלול קרבי: א. עלות ההכשרה, שמשכה שנה בחטיבות החי"ר. (וגם זה לא מדויק, ההכשרה עצמה היא 8 חודש, וה-4 נוספים הם פשוט לתפוס קו). ב. משכורת חודשית של 700 ש"ח. ג. מענק שחרור הגדול ממענק השחרור של הג'ובניק. 2. עתודאי: א. עלות ההכשרה: תואר (8.5 בשנה אאל"ט משלמים לכם עכשיו), טירונות, וקק"צ.. שכולל בתוכו הכנה, הקורס, וההשלמה. סה"כ, כחצי שנה. ב. משכורת חודשית של כ-700 שח (תואר, וכו'. ככה זה היה ביח' שלי לפחות), בשירות החובה. ג. מענק שחרור של ג'ובניק או תומכ"ל. ד. קבע. ובניגוד לחישוב שאתה ערכת, את הקבע דווקא צריך להחשיב בעלות ולא כרווח, מפני שהקבע הוא גם התחייבות של צהל לשלם לכם משכורת קבע למשך 3 שנים.. ולחודש זה יוצא בערך 12,000 שח, לסרן מהנדס. בלי רמות פעילות וכו'. ה. יש גם אפשרות שהעתודאי יהיה קרבי, ואז יש גם לו הכשרות, תוספות סיכון וכד', ומענק שחרור של קרבי. לכן, כמו שאתה רואה, הצבא לא כ"כ מרוויח כלכלית מהעתודאים, אלא אם הוא משקיע את הכסף הזה בכדי למצות את התואשר שלהם. זה נכון שבהרבה מקרים הוא לא עושה את זה, אבל בהרבה מקרים זה כן קורה, וממש לא רק בתכניות היוקרתיות.

it4chi

New member
12,000? נסה 8

וזה עוד למישהו שמשרת ביחידה הכי יוקרתית של חמ"ן ובעל תואר שני בפיזיקה. רב סרן דרך אגב.

תמונע

New member
אז לבנים זה אולי לא משתלם,

אבל לבנות, מה רע? ממילא אלה הן המשכורות בשוק אם לא פחות.

it4chi

New member
לא התייחסתי לכול ההודעה

רק למשפט הספציפי הזה. אני לא מבין בענייני שכר-עתודה וכו', אז אל תסיקי כאלה דברים מההודעה שלי. :)

פסעpmac

New member
לבנות שווה דווקא פחות

כי בנות חוץ מהקבע שכל עותדאי חותם חותמות על שס"ן (תופסת זמן לפז"ם הסדיר (תוספת שנה)) כלומר לבנות משש אבל ממש שווה להתרחק מעתודה. תחשבי במקום לשרת 2 שנים את משרתת 6 שנים פי 3

תמונע

New member
3 שנים שירות

שזה בערך מה שאדרש לעשות גם בשאר המקצועות אותם חשבתי לבצע [פקחית טיסה, למשל], ו3 שנות קבע בהם אשתכר כמו במקום עבודה. בנוסף יהיה לי תואר ביד. אז- מה רע כל כך?

12 וחצי אלף. נטו.

בס"ד נסה ביחידה יוקרתית לא של חמ"ן, סרן, אגב. ורק עם תואר ראשון. עם התואר השני, ורס"ן.. אני אומר מנסיון.

omeris

New member
איך מגיעים לזה?

אצלנו סרן עם תואר שני וגמו"ש א' מגיע לאזור ה-7.5..

it4chi

New member
גם אני אומר מנסיון

יכול להיות שהבחור שלך קבל דרוג מחקר, אבל זה נשמע לא הגיוני.

תמונע

New member
שאני אבין-

הם רוצים אותי בשביל הסטטיסטיקה שלהם? ואלי בעצם עדיף להיות חלק מסטטיסטיקה עם תואר ביד, מאשר עוד חיילת שאחרי הצבא תקח את החיים באיזי ותוציא 60 אלף שקל על לימודים. לא?

franc0

New member
נכון

אבל לא לכל אחד זה מתאים - לי למשל זה לא. בייחוד לאור העובדה שבמקצוע שלי המצב בצבא עוד הרבה יותר גרוע. השאלה היא מי את ומה השאיפות שלך, אני למשל לא מוכן להסתפק בכלום חוץ מהטוב ביותר, לי העתודה לא מתאימה. הציונים שלי היו גבוהים והחלטתי שאני יותר מתאים לעבודה באזרחות מאשר בצבא, אבל כל אחד והשיקולים שלו, שלי למשל היה - לא להכנע לבינוניות לא משנה עד כמה זה קשה, במצב שלי השיקול שדחף לבינוניות היה כלכלי, החלטתי לשים אותו בצד ולוותר על העתודה כדי להיות חייל קרבי. לאנשים אחרים - כמו למשל כל שאר העתודאים שנשארו בעתודה המצב הוא שונה. חלקם מקומבנים עם פרוטקציות וכשאני אומר פרוטקציות אני לא מתכוון לדוד נגד בן 900 בצבא, אני מדבר על אבא שעובד כמנהל כוח אדם ברפאל או אבא שבעצמו היה עתודאי שעוסק בפיתוח עד היום במודיעין והוא מספיק מקושר ומקומבן כדי לסדר גם את הבן שלו.. בגדול לי אין את הלוקסוס הזה ובלי תעודת ביטוח ביד אני לא מהמר על 6 שנים מהחיים שלי, אבל כל אחד והחיים שלו, ואני חס וחלילה לעולם לא מזלזל באף אחד, ולדעתי זו החלטה נורא אישית. נ.ב. מאיפה הבאת את המספר הזה - 60 אלף? תנסי 35 אלף. שכר לימוד לתואר 4 שנתי, על אחת כמה וכמה שאמרת תלת שנתי זה אמור להיות 28 אלף.

2inaroad

New member
מסכים אייתך ותשובה

מאיפה 60? שמע אחי, אולי לי ולך זה 28 כי עשינו משהו בתיכון וזה נראה מובן מאליו אבל יש כאלה שאין להם ציונים ללמוד באונ' אז יש מכללה פרטית, נורא פשוט. אני אישית חתמתי ויתור על עתודה למרות שיש לי נתוני קבלה ודאיים כי לדעתי עדיף לסיים 3 שנים ואז להיות חופשי מאשר לחתום קבע של 10 שנים קדימה עם גוף מסורבל כמו צה"ל... וגם- התואר הרבה פעמים מוכתב ע"י צה"ל, למשל כל המגמות בתוכו והכל, ראיתי כמה דוגמאות שהמחישו לי עד כמה השטויות של צה"ל נכנסות גם פה והבנתי שעלי להתרחק מזה. עתודה היה טוב כי פעם מי שהיה עושה עתודה היה יוצא עם ותק וניסיון לשוק, היום גם הרושם הזה נמכר לטובת יוצאי ממר"ם וחמ"ן...

תמונע

New member
אתם אומרים שלא מתאים לכם לבזבז

6 שנים מהחיים שלכם על הצבא. אבל 3 שנים אתם עושים שירות כמו כל אחד. ו3 שנים נוספות אתם עושים כסף. אז מה רע פה בעצם בסכום של 8 אלף ש"ח לחודש? זה בדיוק כמו מקום עבודה ובנוסף יש תואר.

it4chi

New member
זה לא כמו מקום עבודה.

את על מדים, אין לך רכב צמוד, את מרוויחה הרבה פחות, בלה בלה בלה. תפני לפורום עתודה, את תרדי מהעניין מהר מאוד.

מעניין

אתה משתחרר מהצבא בתור חייל רגיל בלי תואר, עובד בעבודה שמרוויחים בה כנראה פחות משירות קבע, בלי רכב ובהרבה מקרים עם מדים. אז אני עובדת בעבודה שמרוויחים בה קצת יותר, אני לובשת מדים ואין לי רכב צמוד, אה וגם יצאתי בלי תואר מהצבא. בניגוד אלי העתודאים אומנם עובדים 3 שנים בעבודה צבאית שלא בהכרח קשורה לתואר אבל אחרי שהם מסיימים עם הכל הם יוצאים לאזרחות עם תואר ונסיון, דבר שיעזור להם הרבה יותר מאשר לחייל קרבי שקרע את התחת בשירות של 3 שנים ללא כל הכשרה מקצועית.

למעלה