עתודה

Painted Boy

New member
עתודה

יש לי כמה שאלות בקשר לעתודה. 1. איך צריכה להיות תעודת הבגרות בשביל להתקבל לעתודה? 2. מהו ציון המינימום שצריך לקבל בפסיכומטרי כדי להתקבל לעתודה? תודה מראש.

פסעpmac

New member
תשובה

כדי להתקבל לעתודה צריך להתקבל לעתודה צריך להתקבל לעתודה צריך להתקבל לאוניברסיטה כלומר צריך תעודת בגרות וכן פסיכומטרי. לגבי ציון הפסיכומטרי הנדרש תלוי במקצוע צריך במינימום 600 ולא כמו שמפרסמים 550. העתודה נשמעת כמו מסלול מאוד זוהר אך אני מזהיר אותך לגבי זה מסלול הוא לא מסלול זהב . הייתי מציע לך לשאול אנשים בפורום עתודה פורם 159

noaregev

New member
ועוד משו..

בד"כ הדרישות של הצבא הן דרישות גבוהות יותר מהדרישות של האוניברסיטה..

noaregev

New member
לאוניברסיטה אמנם יש תנאים גבוהים..

אבל התנאים שהצבא מציב הם גבוהים יותר.. זה חלק מהסיבה שלא מספיקה רק אישור מהאוניברסיטה על מנת להתקבל לעתודה..

תיקון...! ../images/Emo13.gif

אממממ סורי חשבתי הפוך... עזבי.. חחח

לא מדוייק

הסיבה שלא מספיקה הקבלה לאוניברסיטה היא פשוטה. הצבא רוצה להפיק את המירב מהעתודאים ולכן ההחלטה האם לקבל מלשב למסלול או לא תלויה בשכלול מאוד פשוט - ציון הפסיכומטרי + ציון מרכז הערכה +קב"א. כל מלשב המנסה להתקבל לעתודה עובר מרכז הערכה קינן שפי (אחד הקשים בשוק היום) במטרה לבדוק התאמה למסלול והתאמה לתפקידים מאוחרים יותר כמו גם התאמה לקצונה - מדובר על מבדקים פסיכוטכניים, דינמיקה קבוצתית ופגישה עם פסיכולוג. לכן לא צריך 600 לכל המקצועות בצבא ובמידה והקבא וציון קינן שפי יהיו גבוהים ניתן יהיה להתקבל למסלול - הכל כמובן תלוי בתנאי הקבלה לאוניברסיטה.

צר לי לאכזב אותך אבל זה לא בדיוק

נכון....יש לי חבר שקיבל 498 בפסיכומטרי אבל יש לו תעודת בגרות יחסית טובה והוא הולך ללמוד אלקטרוניקה בעתודה...אני תמיד חשבתי שצריך 550 כמו שהסבירו לי באוניברסיטה אבל כניראה שזה תלוי מאוד בתעודת בגרות.

noaregev

New member
זה גם מאוד תלוי

בביקוש והיצע של המקצוע שהוא רוצה ללכת ללמוד..

Smelly

New member
נצל"ש, שאלה נוספת...

במידה ואני מחליט ללכת לעתודה ועובר את כל השלבים - הבנתי שיש צורך לחתום קבע, השאלה היא לכמה זמן?

heartnet

New member
זה תלוי איזו עתודה

רוב העתודות הן שלוש שנים, הנדסאים חותמים 4 ורפואנים 2 (הצבא צריך רופאים)

למעלה